Τρίτο Πρόγραμμα – «Έγκλημα στο Μανχάταν» του Χιου Πέντεκοστ 06.09.2016

Τρίτο Πρόγραμμα – «Έγκλημα στο Μανχάταν» του Χιου Πέντεκοστ 06.09.2016

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

 «Έγκλημα στο Μανχάταν» του Χιου Πέντεκοστ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 22:00

Το αστυνομικό έργο «Έγκλημα στο Μανχάταν» του Αμερικανού συγγραφέα Χιου Πέντεκοστ (Hugh Pentecost), θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος στην εκπομπή «Η αστυνομική λογοτεχνία στο Τρίτο», που θα μεταδοθεί την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, στις 10 το βράδυ.

Ο Αμερικανός συγγραφέας Judson Philips, χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμα Hugh Pentecost και Philip Owen, έγραψε πάνω από 100 ιστορίες μυστηρίου, αρχίζοντας τη συγγραφική του καριέρα το 1936. Μέσα σε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες συγγραφής, ο πολυγραφότατος Αμερικανός, δημιούργησε ήρωες που άφησαν το δικό τους στίγμα στον κόσμο της διεθνούς αστυνομικής λογοτεχνίας, λαμβάνοντας γι’ αυτή του την προσφορά το 1973 το Α΄ Βραβείο του οργανισμού «Mystery Writers of America», διάκριση που μοιράστηκε με τον «μετρ» του είδους, Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Η σύντομη αστυνομική ιστορία με τίτλο «Έγκλημα στο Μανχάταν» δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο αμερικανικό περιοδικό μυστηρίου «Ellery Queens Mystery Magazine», το Νοέμβριο του 1953.

Η συγκεκριμένη ηχογράφηση μεταδόθηκε πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1981 στη σειρά «Αστυνομικά», από το Β΄ Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ.

Μετάφραση- ραδιοφωνική προσαρμογή: Πόπη Κόντου

Ραδιοσκηνοθεσία: Σπύρος Μηλιώνης

Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου

Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά

Τεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Πουλόπουλος

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Χρήστος Τσάγκας, Νόρα Κατσέλη, Τώνης Γιακωβάκης, Νίκος Γαλανός, Αγγέλα Καζακίδου, Νίκη Κρεούζη, Νίκος Δενδρινός, Πάνος Κομνηνός, Λευτέρης Ελευθεριάδης

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα!

Info:

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, 22:00

Εκπομπή: Η αστυνομική λογοτεχνία στο Τρίτο

«Έγκλημα στο Μανχάταν» του Χιου Πέντεκοστ

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma