Τρίτο Πρόγραμμα – Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο “Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο”...

Τρίτο Πρόγραμμα – Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο “Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο” 24.07.2016

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: 20 χρόνια από το θάνατό της

«Μαντώ Μαυρογένους» του Γεωργίου Ρούσσου

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, ώρα 22:00

Το Τρίτο Πρόγραμμα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη (20 Ιουλίου 1934 – 23 Ιουλίου 1996), μεταδίδει την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 10 το βράδυ, το θεατρικό έργο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γεωργίου Ρούσσου, «Μαντώ Μαυρογένους», με την αξέχαστη ηθοποιό στον ομώνυμο ρόλο.

Πρόκειται για παραγωγή του 1987, που μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, «Μικρή Αυλαία» και αποτελεί την τελευταία ηχογράφηση της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην Ελληνική Ραδιοφωνία.

Με φόντο την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Γεώργιος Ρούσσος στο ιστορικό του έργο «Μαντώ Μαυρογένους», δραματοποιεί μία από τις πιο σημαντικές γυναικείες μορφές του ’21. Στο έργο αναπλάθονται τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1815-1832, αρχίζοντας από την προετοιμασία της Επανάστασης έως και την απελευθέρωση του ελληνικού λαού, παράλληλα με την προσωπική ιστορία της ηρωίδας, η οποία από ανήσυχη κόρη του τραπεζίτη και μεγαλέμπορου της Τεργέστης, Νικολάου Μαυρογένη, αναδεικνύεται σιγά-σιγά σε μεγάλη αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.

Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου.

Ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Μεσσάλας.

Ρύθμιση ήχου: Δημήτρης Πουλόπουλος.

Μοντάζ: Θοδωρής Σφέτσας.

Παραγωγή: Δημήτρης Φραγκουδάκης.

Μαντώ Μαυρογένους, η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Παίζουν επίσης, οι ηθοποιοί: Αντώνης Αναστασιάδης, Ντόρα Βολανάκη, Κώστας Γαλανάκης, Δημήτρης Ζινέλης, Ντένη Θεμελή, Θάνος Καληώρας, Βασίλης Κανάκης, Γιώργος Κροντήρης, Στέφανος Κυριακίδης, Βίλμα Κύρου, Καίτη Λαμπροπούλου, Γιώργος Λέφας,  Μιχάλης Μητρούσης, Κάκια Παναγιώτου, Θοδωρής Συριώτης, Νικήτας Τσακίρογλου, Τάσος Χαλκιάς.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9!

 

Info:

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, 22:00

Εκπομπή: «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»

Αλίκη Βουγιουκλάκη: 20 χρόνια από το θάνατό της

«Μαντώ Μαυρογένους» του Γεωργίου Ρούσσου

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma