Τρίτο Πρόγραμμα – «Πεγκ, καρδούλα μου» του Τζον Χάρτλεϊ Μάνερς 04.09.2016

Τρίτο Πρόγραμμα – «Πεγκ, καρδούλα μου» του Τζον Χάρτλεϊ Μάνερς 04.09.2016

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

3 Σεπτεμβρίου 2016: 33 χρόνια από το θάνατο της Έλλης Λαμπέτη

«Πεγκ, καρδούλα μου» του Τζον Χάρτλεϊ Μάνερς

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 22:00

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, συμπληρώνονται 33 χρόνια από το θάνατο της αξέχαστης Έλλης Λαμπέτη. Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στις 10 το βράδυ, η εκπομπή «To Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», διατηρώντας ζωντανή την παρουσία της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού, ως σημαντική μνήμη της σύγχρονης θεατρικής ιστορίας του τόπου μας, αναμεταδίδει το έργο του Λονδρέζου θεατρικού συγγραφέα Τζον Χάρτλεϊ Μάνερς (John Hartley Manners), «Πεγκ, καρδούλα μου» (Peg o’ my heart). Το έργο εκδόθηκε το 1913 στη Νέα Υόρκη και σημείωσε τεράστια επιτυχία στις παραστάσεις που ανέβηκαν στη σκηνή του Θεάτρου Μπρόντγουεϊ.

Η Έλλη Λαμπέτη ερμήνευσε το ρόλο της Πεγκ Ο’ Κόνελ πρώτη φορά το 1951 στην παράσταση του Θεάτρου Μουσούρη και το 1961 με τον δικό της θίασο, τον θίασο Λαμπέτη. Το ραδιοφωνικό θέατρο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, φιλοξένησε το 1967 στους ραδιοθαλάμους ηχογραφήσεων τη μεγάλη πρωταγωνίστρια, δίνοντας στους ακροατές σε όλη την Ελλάδα τη δυνατότητα να απολαύσουν τη δημοφιλή Έλλη Λαμπέτη σε μία από τις μεγάλες επιτυχίες της.

Η ηχογράφηση που θα ακούσουμε μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή «Το Θέατρο της Τετάρτης» στο Εθνικό Πρόγραμμα, τον Ιούνιο του 1967.

Συμπρωταγωνιστής της Έλλης Λαμπέτη στη ραδιοφωνική διανομή αυτής της ηχογράφησης είναι ο Ανδρέας Μπάρκουλης, που έφυγε από τη ζωή στις 23 Αυγούστου 2016.

Δύο αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί σε μία σπάνια στιγμή, από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Μετάφραση: Λουίζος Δάνος

Ραδιοφωνική προσαρμογή-ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννίσης

Μουσική επιμέλεια: Ιφιγένεια Ευθυμιάτου-Σπύρου

Επιμέλεια ήχων: Άρτεμις Τρωίζου

Ρύθμιση ήχου: Γρηγόρης Γίγας

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Έλλη Λαμπέτη (στο ρόλο της Πεγκ), Ανδρέας Μπάρκουλης (στο ρόλο του Τζέρι), Μαίρη Λαλοπούλου, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κατερίνα Βασιλάκου, Γιώργος Μετσόλης,  Ντίνος Καρύδης,  Σταύρος Ξενίδης.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9!

 

Info:

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016, 22:00

Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο

3 Σεπτεμβρίου 2016: 33 χρόνια από το θάνατο της Έλλης Λαμπέτη

«Πεγκ, καρδούλα μου» του Τζον Χάρτλεϊ Μάνερς

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma