Τρίτο Πρόγραμμα – Θεατρικές ηχογραφήσεις του Ανδρέα Μπάρκουλη 28.08.2016

Τρίτο Πρόγραμμα – Θεατρικές ηχογραφήσεις του Ανδρέα Μπάρκουλη 28.08.2016

Θεατρικές ηχογραφήσεις του Ανδρέα Μπάρκουλη

από το Τρίτο Πρόγραμμα

Το Τρίτο Πρόγραμμα, τιμά τη μνήμη του δημοφιλούς Έλληνα ηθοποιού Ανδρέα Μπάρκουλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 23 Αυγούστου 2016 και αναμεταδίδει μοναδικές ηχογραφήσεις από το Αρχείο του Ραδιοφώνου, δείγματα της γόνιμης συνεργασίας του αξέχαστου ηθοποιού με την Ελληνική Ραδιοφωνία.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης άφησε το στίγμα του τόσο σε παραγωγές θεατρικών έργων διασκευασμένων για το ραδιόφωνο, σε εκπομπές του θεάτρου συνεχείας, όσο και σε ηχογραφήσεις έργων της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Ειδικότερα, οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αυτές τις μοναδικές ηχογραφήσεις, τις εξής ημέρες και ώρες:

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στις 22:00, η εκπομπή «Το θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» θα δώσει την ευκαιρία στους ακροατές να ακούσουν τον Ανδρέα Μπάρκουλη στο έργο του Αντώνη Δωριάδη, «Δον Ζουάν». Η ηχογράφηση μεταδόθηκε πρώτη φορά από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ.  τον Οκτώβριο του 1990, από την εκπομπή «Το θέατρο της νύχτας», σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου. Η μουσική επιμέλεια είναι του Βαγγέλη Κυρίτση. Ακούγονται, επίσης, οι ηθοποιοί Γιάνκα Αβαγιανού και Γιώργος Κατσάρας.

Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 στις 22:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Η αστυνομική λογοτεχνία στο Τρίτο», θα μεταδοθεί το έργο του Ρεξ Στάουτ, «Εγώ θα στείλω άνθη» με τον Ανδρέα Μπάρκουλη στο ρόλο του εκκεντρικού ντετέκτιβ Νίρο Γουόλφ. Μία ηχογράφηση του 1980, για τη σειρά «Αστυνομικά» που μεταδιδόταν από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ.

Η εκπομπή «Το θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», πιστή στην ανάδειξη του Θεατρικού Αρχείου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, που περιλαμβάνει ηχογραφήσεις έργων του ελληνικού και του παγκόσμιου δραματολογίου, καλύπτοντας τουλάχιστον έξι δεκαετίες παραγωγής, έχει προγραμματίσει για την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016, τη μετάδοση του θεατρικού έργου του Λονδρέζου θεατρικού συγγραφέα John Hartley Manners, «Πεγκ καρδούλα μου».

Μία ηχογράφηση του 1967 με την Έλλη Λαμπέτη και τον Ανδρέα Μπάρκουλη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Σημειώνεται, ότι στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, συμπληρώνονται 33 χρόνια από το θάνατο της αξέχαστης Ελληνίδας ηθοποιού Έλλης Λαμπέτη.

Επιμέλεια εκπομπών:  Μάρα Καλούδη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9!

Info:

Θεατρικές ηχογραφήσεις του Ανδρέα Μπάρκουλη από το Τρίτο Πρόγραμμα

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma