ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Εν πλω» 06.10.2018

ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Εν πλω» 06.10.2018

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Εν πλω»  

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, στις 21:00

Βραβευμένη ταινία, παραγωγής 1985.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Σταύρος Κωνστανταράκος.

Συνεργασία στο σενάριο: Στρατής Καρράς, Γιάννης Νεγρεπόντης.

Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταύρος Χασάπης.

Ντεκόρ: Αγνή Ντούτση.

Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας.

Μοντάζ: Αντώνης Τέμπος.

Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Διαμαντής.

Συμπαραγωγή: Σταύρος Κωνστανταράκος, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Νίκος Καλογερόπουλος, Λίλα Καφαντάρη, Στρατής Τσοπανέλης, Πέτρος Ζαρκάδης, Βασίλης Κολοβός, Τάνια Σαββοπούλου, Στέλιος Λιονάκης, Φρόσω Κοκκόλα, Τώνης Γιακωβάκης, Βασίλης Τσάγκλος, Στράτος Παχής, Ανθή Γούναρη, Αλέκος Ζαρταλούδης, Δημήτρης Πετρόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θέκλα Τσελεπή, Θάνος Γραμμένος.

Έκτακτη συμμετοχή: Μίμης Φωτόπουλος.

Διάρκεια: 85΄

Υπόθεση: Ο Κώστας και δύο φίλοι του σαλπάρουν με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος για κάποιο αιγαιοπελαγίτικο νησί, αναζητώντας έναν θησαυρό που είχε θάψει ο αντάρτης πατέρας του Κώστα, πριν από την εκτέλεσή του στο τέλος του Εμφύλιου Πολέμου. Φτάνοντας στο νησί, αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στον εντοπισμό της περιοχής όπου βρίσκεται θαμμένος ο θησαυρός. Η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς οι αντίπαλοι του πατέρα του τους παρακολουθούν συνέχεια.

Ο Κώστας, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τις δυσχέρειες, έρχεται σε επαφή με συγγενείς και οικογενειακούς φίλους και έτσι μαθαίνει πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή και το θάνατο του πατέρα του, κατανοώντας επιπλέον βαθύτερα και πληρέστερα την ιστορική κατάσταση και πραγματικότητα του νησιού.

Μια αναστοχαστική ταινία, ένα ταξίδι αναζήτησης που σιγά-σιγά εξελίσσεται σε ταξίδι αυτογνωσίας και ιστορικής συνειδητοποίησης.

Βραβεία-Διακρίσεις:

Κρατικά Βραβεία Ποιότητας ΥΠΠΟ στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1985: καλύτερης ταινίας, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο 26ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1985.