ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Μπιγκ Χιτ» 13.10.2018

ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Μπιγκ Χιτ» 13.10.2018

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Μπιγκ Χιτ» (Big Heat)

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στις 21:00

BIG HEAT (1)

Aσπρόμαυρο φιλμ νουάρ, παραγωγής 2012.

Σκηνοθεσία: Κάρολος Ζωναράς.

Σενάριο: Κάρολος Ζωναράς σε συνεργασία στους διαλόγους με τον Γιώργο Γιαννόπουλο και τον Δημήτρη Φραγκιόγλου.

Παραγωγός: Veronique Leclerc.

Εκτέλεση παραγωγής: Λευτέρης Δανίκας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Ευθυμιόπουλος.

Οπερατέρ: Θοδωρής Μιχόπουλος.

Σκηνικά-κοστούμια: Κατερίνα Ζουράρη.

Μακιγιάζ-κομμώσεις: Michèle Ivanoff.

Μοντάζ: Ελένη Τόγια.

Ηχοληψία πρόζας: Αδριανός Παπαμάρκου.

Μουσική: Αλέξανδρος Χρηστάρας & Μιχάλης Νιβολιανίτης.

Σχεδιασμός ήχου-μιξάζ: DNA Lab.

Εταιρεία παραγωγής: Zonaras Productions.

BIG HEAT (6)

Πρωταγωνιστούν: Μελέτης Γεωργιάδης (με τη φωνή του Δημήτρη Μαύρου), Katia O’Wallis (με τη φωνή της Βίβιαν Κοντομάρη, ως Λόρι και τη δική της φωνή ως Μισέλ), Γρηγόρης Γαλάτης (με τη φωνή του Παύλου Ευαγγελόπουλου), Ευγενία Αποστόλου (με τη φωνή της Βιβής Κόκα), Άλεξ Σπυρόπουλος (με τη φωνή του Αλέξη Σταυράκη), Δημήτρης Λιόλιος (με τη φωνή του Δημήτρη Καραβιώτη), Δημήτρης Βαμβόλης (με τη φωνή του Μελέτη Γεωργιάδη), Γιάννης Κριθαράς (με τη φωνή του Δημήτρη Καραβιώτη), Άννα Στάτσκαγια (με τη δική της φωνή), Βασίλης Μιχαλόπουλος (με τη φωνή του Νίκου Ορφανού), Κρις Ραντάνοφ (με τη φωνή του Δημήτρη Καραβιώτη), Λεωνίδας Σούλης (με τη φωνή του Δημήτρη Καραβιώτη) και ο Σπύρος Μπιμπίλας σε βουβό ρόλο.

Διάρκεια: 94΄

BIG HEAT (7)

Υπόθεση: Στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει τα αίτια της αυτοκτονίας ενός συναδέλφου του, ο υπαστυνόμος Αριστείδης Κορμάς θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια εφιαλτική περιπέτεια, όπου οργανωμένο έγκλημα και αστυνομία  αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

BIG HEAT (9)

Σημείωμα του σκηνοθέτη Κάρολου Ζωναρά:

«Δύο λόγια μόνο για τον ιδιόμορφο τρόπο κατασκευής της ταινίας.  Όλοι οι διάλογοι στο έργο ηχογραφήθηκαν προκαταβολικά. Μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα είχε ήδη φτιαχτεί κάτι σαν ραδιοφωνικό δράμα. Οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τους ρόλους αυτό που ουσιαστικά έπρεπε να κάνουν ήταν να παίξουν τα λόγια σε “playback”. Η επιλογή αυτή του προ-ηχογραφημένου λόγου, εκτός του ότι απετέλεσε ένα εξαιρετικό βοήθημα ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος των γυρισμάτων -όλα έγιναν μέσα σε 20 μέρες-, έδωσε τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν στο καστ και ερασιτέχνες ηθοποιοί.

BIG HEAT (12)

Αυτό το πείραμα εδραίωσε την πεποίθησή μου ότι ψυχή της υποκριτικής είναι ο λόγος, η φωνή. Μπορεί να ακούγεται περίεργα και σίγουρα θα ήταν μεγάλο λάθος να παραγνωρίσει κανείς την κινησιολογία του σώματος ή την εκφραστική του προσώπου, όμως το άκουσμα της φωνής χωρίς αμφιβολία έρχεται πρώτο, είναι αυτό που σε αγγίζει. Η εικόνα ακολουθεί.

BIG HEAT (14)

Το “Μπιγκ Χιτ”, είναι, θα έλεγα, μια εφαρμογή αυτού του “Δόγματος”, ότι πρώτα ακούμε και μετά βλέπουμε. Μήπως έτσι δεν γίνεται ήδη από την κοιλίτσα της μανούλας μας;».