ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Πέντε λεπτά ακόμα» 08.09.2018

ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Πέντε λεπτά ακόμα» 08.09.2018

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 

«Πέντε λεπτά ακόμα»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στις 21:00

Κωμωδία, παραγωγής 2006.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Γιάννης Ξανθόπουλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης.

Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης.

Μουσική: Γιώργος Δημητριάδης.

Σκηνικά-κοστούμια: Ιωάννα Κατσιαβού.

Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Ρίγγας.

Ήχος: Στέφανος Ευθυμίου.

Sound Design: Στέφανος Γκάνος.

Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης.

Ειδικά εφέ: Γιάννης Κεντρωτάς.

Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου.

Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτα Βλαντή, Φάνης Μουρατίδης, Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Βαλαβανίδης, Μέλπω Ζαρόκωστα, Μαρία Σολωμού, Γιώργος Καραμίχος, Ισαβέλλα Βλασιάδου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Στέφανος Κοσμίδης, Κώστας Ξυκομηνός, Γιώτης Ταταρίδης, Χρήστος Νίνης, Μαίρη Χήναρη, Γρηγόρης Σταμούλης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Αλέξανδρος Κακανιάρης, Γιάννα Καφέ κ.ά.

Διάρκεια: 91΄

Υπόθεση: Ο Τάσος (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) και η Αλίκη (Παναγιώτα Βλαντή), είναι ερωτευμένοι και μένουν μαζί, όμως ο Τάσος έχει ένα μεγάλο ελάττωμα. Είναι αθεράπευτος ζηλιάρης, με αποτέλεσμα οι καβγάδες λόγω των σκηνών ζηλοτυπίας ν’ αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Έπειτα από έναν τέτοιο καβγά -και ενώ παρακολουθεί το αυτοκίνητο της Αλίκης με τη μηχανή του- ο Τάσος σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα. Δύο παράξενοι τύποι, ο Μιχαλάκης (Χρήστος Βαλαβανίδης) και ο Γαβρήλος (Δημήτρης Πιατάς), τον πληροφορούν ότι έχει 5 συνολικά λεπτά ακόμα, κατά τα οποία μπορεί να κυκλοφορεί στον κόσμο των ζωντανών, αόρατος μεν, αλλά με τη δυνατότητα να επεμβαίνει και να επηρεάζει την ύλη. Ο Τάσος, βλέποντας ότι ο καλύτερός του φίλος Κωνσταντίνος (Φάνης Μουρατίδης) έχει βλέψεις για την Αλίκη, συνειδητοποιεί ότι θα χρειαστεί κάθε δευτερόλεπτο για να αποτρέψει τη σχέση που «μαγειρεύεται» μεταξύ της Αλίκης και του ύπουλου φίλου του. Λίγο πριν τους τρελάνει όλους κι ενώ ο χρόνος του εξαντλείται, ο Τάσος συνέρχεται…Τον δίδαξε άραγε όλη αυτή η περιπέτεια κάτι ή θα επιστρέψει και πάλι στον παλιό, καλό ζηλιάρη εαυτό του;

Μια απολαυστική, μεταφυσική κωμωδία για τον… παραλογισμό της ζήλιας, με πολύ χιούμορ, ανατροπές αλλά και συναίσθημα!

Εξαιρετικός ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος για την ερμηνεία του τιμήθηκε με το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.