ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 27 & 28.11.2018

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 27 & 28.11.2018

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 27/11/2018 και ώρα 21:00, λόγω της απεργίας της ΕΣΗΕΑ, από την εκπομπή «ART WEEK», θα μεταδοθεί σε επανάληψη η εκπομπή με τίτλο: «Κώστας Τσόκλης» W

H Λένα Αρώνη φιλοξενεί τον Κώστα Τσόκλη. O διεθνής εικαστικός μιλάει για ολόκληρη την καλλιτεχνική και προσωπική διαδρομή του. Για τις ανοιχτές πόρτες της Τέχνης, τη «Ζωντανή Ζωγραφική», για την εξέλιξη σε αντίθεση με τον εφησυχασμό, την αγάπη για το γράψιμο, για πνευματικά κέρδη και απώλειες, τον φόβο της ευτυχίας, για λύτρωση και ελπίδα.

Επίσης, την Τρίτη 27/11/2018 στη θέση του δελτίου ειδήσεων των 23:00, θα μεταδοθεί η εκπομπή «CLOSE UP» και το επεισόδιο: «Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών – Η κιβωτός του πολιτισμού της Βοιωτίας» • W

Θήβα: η τρίτη ηγεμονική δύναμη της αρχαιότητας (Αθήνα, Σπάρτη, Θήβα). Μέσα από έναν κύκλο ιστορικών αποδείξεων (ανασκαφικά ευρήματα αρχαιότερα, αλλά και νεότερα) και μυθικών πεποιθήσεων (ο Θηβαϊκός κύκλος στην αρχαία τραγωδία), το ντοκιμαντέρ μας εισάγει στον πολιτισμό της Βοιωτίας, όπως αυτός αποτυπώνεται στα μοναδικά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

Ο επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων, αρχαιολόγος Βασίλης Αραβαντινός, μας ξεναγεί στα εκθέματα της προϊστορικής και κλασικής αρχαιότητας, ενώ στα βυζαντινά και νεότερα εκθέματα μάς ξεναγεί η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, αρχαιολόγος Παρή Καλαμαρά.

Ακόμη, στο ντοκιμαντέρ μιλούν η διευθύντρια του Μουσείου και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, αρχαιολόγος Αλεξάνδρα Χαραμή, ο αρχιτέκτονας σχεδιαστής του Μουσείου Μιχάλης Σουβατζίδης, ο εικαστικός καλλιτέχνης που αποκατέστησε τις μυκηναϊκές τοιχογραφίες του Μουσείου, ζωγράφος Νίκος Σεπετζόγλου, καθώς και οι αρχαιολόγοι Κυριακή Καλλιγά και Ιωάννης Φάππας.

Τέλος, στον Θηβαϊκό κύκλο και στη σχέση του με τον πολιτισμό της Βοιωτίας, αναφέρεται ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μιχάλης Λυκούδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Μπλουγουράς, Γιώργος Πουλίδης, Γιώργος Σιδέρης.

Εικονολήπτες: Γιώργος Σιδέρης, Βασίλης Μουσαφίρης, Θανάσης Μπακόπουλος, Παναγιώτης Μαρινόπουλος.

Χειριστής Drone: Γιώργος Παπαϊωάννου.

Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Αδάμ, Δημήτριος Γκανάτσιος, Παναγιώτα Δερβιτσιώτη, Γιάννης Παπαχρήστος.

Μίξη ήχου: Χρήστος Σιδηρόπουλος.

Μοντάζ: Σταύρος Λογοθέτης.

Διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Δημητρακάκος.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Την Τετάρτη 28/11/2018 (24ωρη απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ) και ώρα 22:00 στη θέση της νέας εκπομπής «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» θα μεταδοθεί σε επανάληψη η πρώτη εκπομπή, με τίτλο: «Επιστροφή»W

Ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη. Μπορεί το θέατρο να γίνει τρόπος εκπαίδευσης και επανένταξης για τους ανήλικους φυλακισμένους, που δεν έχουν καμιά ελπίδα να ξεφύγουν από την παραβατικότητα;

Σε μια φυλακή ανηλίκων, οι κρατούμενοι ανεβάζουν τη ζωή τους στη σκηνή και γίνονται πρωταγωνιστές μιας ταινίας που, για τέσσερα χρόνια, προσπαθεί να ακυρώσει τους περιορισμούς και τα εμπόδια ενός «σωφρονιστικού» ιδρύματος.

Επίσης, την Τετάρτη 28/11/2018 και ώρα 23:10 θα μεταδοθεί η εκπομπή «CLOSE UP» και το επεισόδιο με τίτλο: «Γιάννης Καστρίτσης: Ο άνθρωπος και ο ίσκιος του» W

Ο Γιάννης Καστρίτσης γεννήθηκε το 1960 στη Δάφνη Ευρυτανίας. Σπούδασε Ζωγραφική στην Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης από το 1985 έως το 1990 στο εργαστήριο του Βαγγέλη Δημητρέα. Συνέχισε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό τμήμα του Brooklyn College της Νέας Υόρκης από το 1990 έως και το 1993. Παράλληλα με τη ζωγραφική ασχολείται  με τη Φωτογραφία και τη Γλυπτική. Από το 1997 διδάσκει Ζωγραφική στο ΤΕΙ Αθηνών, Τμήμα Γραφιστικής και από το 2007 στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας.

Έχει εκδώσει τους προσωπικούς καταλόγους: «Ο κόσμος των πραγμάτων» (2004), «Στη μεγάλη λακκούβα» (2006), «Ο άνθρωπος και ο ίσκιος του» (2010), «Η αμφιβολία του Σεζάν» (2011), «Βίων Ερμηνεία» (2012).

Το ντοκιμαντέρ είναι ένα κινηματογραφικό πορτρέτο του εικαστικού Γιάννη Καστρίτση και ταυτόχρονα ένα καθηλωτικό ταξίδι σ’ έναν πρωτογενή κόσμο εικόνων, πραγμάτων και ανθρώπινων μορφών. Ένα εικαστικό οδοιπορικό στα βουνά της Ευρυτανίας, εκεί όπου έζησαν και άφησαν τον ίσκιο τους ο Διονύσιος εκ Φουρνά, ο Φυσίκας, η Ανάστω και ο Σύντροφος…

Το ντοκιμαντέρ, εκτός από την επίσημη συμμετοχή του στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στο London Greek Film Festival, έλαβε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Fine Arts Film Festival, στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ευστράτιος Θεοδοσίου.

Μοντάζ: Βασίλης Κουμούλας – Δημήτρης Μαυροφοράκης.

Dubbing: Χρήστος Σιδηρόπουλος.

Steadicam: Μίλτος Γιαννιάς.

Ηχολήπτες: Δημήτρης Παλατζίδης, Βασίλης Παπαυγέρης, Κωνσταντίνος Πλατανάκης.

Διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Δημητρακάκος

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Η ξένη σειρά «Το ημερολόγιο μιας διαφορετικής εφηβείας» θα αρχίσει στις 00:05.