«Η Αυλή των Χρωμάτων» – Πρεμιέρα νέου κύκλου στην ΕΡΤ2 ...

«Η Αυλή των Χρωμάτων» – Πρεμιέρα νέου κύκλου στην ΕΡΤ2 25.10.2018

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού και έρχεται ξανά στις οθόνες μας σε νέα ημέρα και ώρα μετάδοσης, δίνοντας ραντεβού με τους τηλεθεατές κάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην ΕΡΤ2.

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια της Πέμπτης, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, στις 21:00 – 23:00
(Νέος Κύκλος) – Εκπομπή 1η: «“Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν”,
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Λευτέρης Ελευθερίου»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, στην πρεμιέρα του νέου κύκλου της εκπομπής την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 21:00 στην ΕΡΤ2, παρουσιάζει ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν», το οποίο θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες στο Θησείον – Ένα Θέατρο για τις Τέχνες.

Στο επίκεντρο τίθεται ένα ηθικό πρόβλημα: Μπορεί ο καλός να επιβιώσει σε μια κοινωνία διεφθαρμένων;
«Πως μπορείς να είσαι καλός όταν όλα γύρω σου είναι τόσο ακριβά;», αναρωτιέται η κεντρική ηρωίδα.

Έργο τρυφερό, αστείο όσο και σκληρό, ρομαντικό όσο και ρεαλιστικό, ο «Καλός άνθρωπος του Σετσουάν» αποτελεί το έργο του Μπρεχτ με τις περισσότερες απευθύνσεις στο κοινό, με τις περισσότερες τομές στη δράση του.

Καλεσμένοι στη φιλόξενη αυλή μας, ο σκηνοθέτης της παράστασης, Νικορέστης Χανιωτάκης και  οι ηθοποιοί Πέγκυ Τρικαλιώτη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κώστας Κάππας, Γεράσιμος Σκαφίδας, Γιάννης Καλατζόπουλος, Μπέτυ Αποστόλου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Βαλέρια Δημητριάδου, καθώς και η  μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Λήδα Πρωτοψάλτη.

Την παρέα μας συμπληρώνουν και απογειώνουν ο αγαπημένος τραγουδοποιός-ερμηνευτής  Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο πολυτάλαντος ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου, όπου θα τραγουδήσουν για εμάς δημιουργίες του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, αλλά και αγαπημένα τραγούδια που σημάδεψαν το σύγχρονο μουσικό γίγνεσθαι. Επίσης, θα ακουστούν τραγούδια από την παράσταση του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε πρωτότυπη μουσική του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λίγδας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.