Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ: «Παράδοση και Jazz» 20.07.2018

Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ: «Παράδοση και Jazz» 20.07.2018

«Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ»

«Παράδοση και Jazz»

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, στις 21:00

Στο πλαίσιο των θεματικών συναυλιών, που περιλαμβάνει η πολιτιστική δράση «Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00, το συγκρότημα «Μετέωρον», η Ζωή Τηγανούρια, ο Σωκράτης Σινόπουλος και ο Μανώλης Κουτσουνάνος, έρχονται στο προαύλιο του Ζαππείου για να μας χαρίσουν μια ξεχωριστή βραδιά, όπου η παράδοση συναντά την τζαζ.

Ειδικότερα, η συναυλία ανοίγει με το «Μετέωρον», ένα μελωδικό ροκ συγκρότημα με δυνατή φωνή και όραμα, που το απαρτίζουν οι εξής μουσικοί: Ανδρέας Ε. Παπακώστας (κιθάρες-φωνητικά), Κωστής Κόδρος (κιθάρες), Αχιλλέας Παπαγεωργίου (μπάσο), Λάμπρος Γκόρδας (ντραμς-κρουστά), Meg Alcantara (τραγούδι).

Στη συνέχεια, η Ζωή Τηγανούρια  παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Έτσι είναι η… Ζωή», με τη σκηνοθετική ματιά του Μάνου Αντωνίου. Η δημοφιλής συνθέτις, σολίστ του ακορντεόν και performer παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πέρασμα σε συνθέσεις της, διασκευές της πάνω στο ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο, καθώς και σε παραδοσιακά από όλη την Ελλάδα.

Εξαιρετικοί συντελεστές πλαισιώνουν τη παράσταση: Γιάννης Ταυλάς (κιθάρα), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο), Μάνος Λούτας (μπάσο), Στέλιος Γενεράλης (κρουστά).

Guesτ: Κώστας Τηγάνης, Πελαγία, Λάμπρος Βασιλείου, Στάθης Γκαντζούρας, Νίκος Βολάκος.

Ακολουθεί ο δεξιοτέχνης της λύρας και διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός Σωκράτης Σινόπουλος με το Folk trio, που θα παρουσιάσει επιλογές οργανικών κομματιών και τραγουδιών σε οργανική διασκευή από τις παραδόσεις του ελληνικού χώρου.

Θ’ ακουστούν κομμάτια με επίκεντρο τις μουσικές του Αιγαίου, κομμάτια από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία και τα νησιά.

Μαζί του παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Μέρμηγκας (λαούτο) και ο Δημήτρης Εμμανουήλ (τύμπανα).

Ηχοληψία: Γιάννης Σκανδάμης

Η συναυλία κλείνει με τον Μανώλη Κουτσουνάνο, ο οποίος μας ταξιδεύει με τους ήχους της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς «Ταξίδι from tradition to jazz». Ένα μουσικό ταξίδι αποτέλεσμα της ανάγκης και επιθυμίας του, να ενώσει δύο κόσμους. Ο ήχος κινείται μεταξύ της Μακεδονίτικης μουσικής, όπου τα χάλκινα της Κοζάνης αναμιγνύονται με το ηχόχρωμα της τζαζ.

Μαζί του παίζουν οι μουσικοί: Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Γιώργος Τζούκας (πιάνο), Φώτης Τσιοτίκας (κλαρίνο), Μιχάλης Γκατζιούρας (τρομπέτα), Νίκος Καρδογιάννης (τρομπόνι).

Τη συναυλία παρουσιάζει o Πανταζής Τσάρας.

Είσοδος ελεύθερη.

Η συναυλία μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ2, το Δεύτερο Πρόγραμμα, τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και από τη Φωνή της Ελλάδας και το Web TV της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο.