Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ: «Σινεμά και θέατρο» 21.07.2018

Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ: «Σινεμά και θέατρο» 21.07.2018

«Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ»

«Σινεμά και θέατρο»

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, στις 21:00

Στο πλαίσιο των θεματικών συναυλιών, που περιλαμβάνει η πολιτιστική δράση «Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00, το Trio Lyrico και η ERT Cinematic Band έρχονται στο προαύλιο του Ζαππείου για να μας χαρίσουν μια απολαυστική βραδιά αφιερωμένη στη μουσική και στα τραγούδια από τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Ειδικότερα, η συναυλία ανοίγει με το Trio Lyrico, που παρουσιάζει μια μικρή ανθολογία ελληνικής και ξένης κινηματογραφικής μουσικής.

Το Trio Lyrico απαρτίζουν οι: Μαριέττα Δελώτη (σοπράνο), Θανάσης Κατερινάκης (κλαρινέτο) και Άγγελος Βελεγράκης (πιάνο). Μαζί τους συμπράττει στο μπάσο ο σολίστ Πέτρος Κρεμυζάκης.

Γεράσιμος Ανδρεάτος

Στη συνέχεια, δώδεκα ερμηνευτές θα μας ταξιδέψουν στις μελωδίες και στους στίχους ελληνικών τραγουδιών από την οπερέτα, την επιθεώρηση και τον κινηματογράφο.

Θα τους συνοδεύει ορχήστρα από μουσικούς της ΕΡΤ, με τη μουσική επιμέλεια του Γιώργου Κωνσταντινίδη.

Συγκεκριμένα, θα μας ταξιδέψουν με τις φωνές τους οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιάννα Βασιλείου, Βασίλης Γισδάκης, Δώρος Δημοσθένους, Ιωάννα Εμμανουήλ, Ερωφίλη, Κρίστυ Καθάριου, Αργυρώ Καπαρού, Ζαχαρίας Καρούνης, Άννα Μελίτη, Μαρία Ρεμπούτσικα, Βικτωρία Ταγκούλη.

Ερωφίλη

Την ορχήστρα στελεχώνουν οι: Βασίλης Δήμος (βιολί), Στέλιος Τζανετής (μπουζούκι), Γιώργος Ζηκογιάννης (ηλ. μπάσο), Νίκος Κασαβέτης (τύμπανα), Γιώργος Κωνσταντινίδης (πιάνο-ενορχηστρώσεις).

Τη συναυλία παρουσιάζει o Νίκος Αϊβαλής.

Είσοδος ελεύθερη.

Η συναυλία μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ2, το Δεύτερο Πρόγραμμα, τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και από τη Φωνή της Ελλάδας και το Web TV της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο.

Αργυρώ Καπαρού
Βασίλης Γισδάκης
Ζαχαρίας Καρούνης