ΕΡΤ – Μαραθώνιος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού 20.11.2018

ΕΡΤ – Μαραθώνιος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού 20.11.2018

Μαραθώνιος Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, ώρα 16:00

Με εκτενείς αναφορές και θεματικές ενότητες στις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, η ΕΡΤ πραγματοποιεί την Τρίτη  20 Νοεμβρίου 2018 αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η ΕΡΤ ανοίγει τη δημόσια συζήτηση για τα πολιτισμικά δικαιώματα των παιδιών και εφήβων μέσα από ένα τρίωρο Μαραθώνιο την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:00 στην ΕΡΤ2. Τον Μαραθώνιο θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι Ρένια Τσιτσιμπίκου και Αλεξάνδρα Χριστακάκη με ένα ευρύ φάσμα συνομιλητών: εκπαιδευτικούς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, συγγραφείς, ψυχολόγους, πολιτιστικά ιδρύματα Μη Κερδοσκοπικού Σκοπού και βέβαια παιδιά και εφήβους από ευάλωτες και μη ομάδες, από πολυεθνοτικά και  μη περιβάλλοντα. Ζητούμενο, όχι απλώς η πρόσβαση των παιδιών στα πολιτιστικά αγαθά, αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Την ίδια ημέρα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα οργανώσει σε συνεργασία με την Προεδρία της Δημοκρατίας μια μεγάλη γιορτή, εγκαινιάζοντας έναν κύκλο ουσιαστικών δράσεων με παιδιά και για τα παιδιά όπου θα συμπράξουν και άλλα υπουργεία. Η ΕΡΤ συμμετέχει στη διοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με ένα Μαραθώνιο Δικαιωμάτων του Παιδιού για τη θέση και τις προοπτικές των παιδιών και των εφήβων στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες και ειδικότερα στην Ελλάδα.

Αρχισυνταξία: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη.

Διεύθυνση παραγωγής: Μαριάννα Ροζάκη.

Επιμέλεια οπτικού υλικού: Βασίλης Μωυσίδης.

Σκηνοθεσία: Στάθης Ρέππας.