ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου» 29.11.2018

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου» 29.11.2018

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού, δίνοντας ραντεβού με τους τηλεθεατές κάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην ΕΡΤ2.

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια της Πέμπτης, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, στις 21:00
«Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα υπέροχο αφιέρωμα στον ποιητή του καιρού μας Μάνο Ελευθερίου!

Σκοπός αυτής της σύναξης φίλων και συνεργατών δεν ήταν να γίνει μια αναδρομή στο έργο του μεγάλου δημιουργού, αλλά να αναδειχθεί το έργο του Μάνου Ελευθερίου στο σήμερα.

Το ακυκλοφόρητο τραγούδι του συνθέτη Κώστα Λειβαδά που είχαμε τη χαρά να ακούσουμε στο πιάνο, η παράσταση «Ο Καιρός των Χρυσανθέμων» σε σκηνοθεσία της Κίρκης Κάραλη, που μόλις ανέβηκε στο Θέατρο Άλφα Ιδέα, το άλμπουμ «Κάψτε το σπίτι» με τον Άρη Βλάχο και την Αναστασία Έδεν, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε και ακούστηκε για πρώτη φορά στην «Αυλή των Χρωμάτων»!

Ιστορίες και αναμνήσεις διανθισμένες πάντα με το λεπτό και κοφτερό χιούμορ του μεγάλου μας ποιητή και η αγάπη των ανθρώπων προς το πρόσωπό του.

Ο Μάνος έφυγε, ο Μάνος είναι εδώ! Μέσα από νέα δημιουργήματα!

Επίσης ήρθαν στη φιλόξενη αυλή μας ο ομότεχνός του Κώστας Φασουλάς, αλλά και η καρδιακή του φίλη και μουσική παραγωγός Μαρίνα Λαχανά, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει από την παρέα μας ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης.

Η Αλίνα Κοστοβόλου, η οποία έκανε τη θεατρική διασκευή του βραβευμένου μυθιστορήματος «Ο Καιρός των Χρυσανθέμων» μαζί με τη σκηνοθέτιδα Κίρκη Κάραλη, μας μιλά για την πρεμιέρα στη Σύρο και  μας τραγούδα μαζί με την ηθοποιό Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου τραγούδια από την παράσταση, με τη συνοδεία της πιανίστριας Λουκίας Παλαιολόγου.

Ο  Κώστας Κάππας μας μιλά για τη μοναδική ευκαιρία να ερμηνεύσει τον Σαίξπηρ, που ο Ελευθερίου μέσα στο μυθιστόρημά του  τον βάζει να επισκέπτεται όλους αυτούς που έπαιξαν στα έργα του και τους επισκέπτεται λίγο πριν από τη μετάβασή τους στην απέναντι όχθη!

Ο Δημήτρης Μαύρος μας μιλά για το ρόλο του, τον Άγγελο Πινά, έναν ξεπεσμένο αριστοκράτη που δεν έδειξε ποτέ και σε κανέναν την ψυχή του.

Η Ολυμπία Σκορδίλη, η οποία υποδύεται τον υποβολέα μας εξηγεί ότι ο πραγματικός πρωταγωνιστής ενός θιάσου, ειδικά σε περιοδεία είναι αυτός, ενώ ο  Στέλιος Γούτης ο παλιός θεατρίνος μας αφηγείται τους απολαυστικούς διαλόγους που έχει με τον ίδιο τον Σαίξπηρ, όταν αυτός τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο! Τέλος, η Ειρήνη Κονίδου, η οποία υποδύεται τη γλυκιά παραμάνα, μας μιλά για το ρόλο της που σκορπά γύρω της αγάπη και καλοσύνη.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λίγδας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.