ΕΡΤ2 – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ «Greek Animal Rescue» 05.12.2018

ΕΡΤ2 – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ «Greek Animal Rescue» 05.12.2018

ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
«Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους»

Σειρά ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, όπου πρωταγωνιστούν ήρωες μιας σκοτεινής και δύσκολης καθημερινότητας, χωρίς καμμιά προοπτική και ελπίδα. Nεαροί άνεργοι επιστήμονες, άστεγοι, ανήλικοι φυλακισμένοι, κυνηγημένοι πρόσφυγες, Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, που όμως καταφέρνουν να διαχειριστούν τα αδιέξοδα της κρίσης και βρίσκουν τελικά το φως στην άκρη του τούνελ. Η ελπίδα και η αισιοδοξία τελικά θριαμβεύουν μέσα από την προσωπική ιστορία τους που εμπνέει.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, στις 21:45
«Greek Animal Rescue»

Ένα αδέσποτο, κακοποιημένο, βαριά άρρωστο, με τρία πόδια, παρατημένο σε μια βιομηχανική έρημο στον Ασπρόπυργο, ένας σύλλογος από το Λονδίνο που φροντίζει τα αδέσποτα της Ελλάδας, μια ομάδα νέων εθελοντών που περιπολούν στον Ασπρόπυργο, περιθάλποντας αδέσποτα ζώα, είναι οι ήρωες του ντοκιμαντέρ σε μια εφιαλτική περιοχή-κολαστήριο για πολλά παρατημένα ζώα.

Υπάρχει τρόπος το άρρωστο κυνηγετικό με τα τρία πόδια να βρεθεί υιοθετημένο και υγιές, να τρέχει στα λιβάδια του Έσεξ; Γιατί τα αδέσποτα από την Ελλάδα, τα Greekies, είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσίες στο εξωτερικό; Σ’ ένα απροσδόκητο φινάλε, το ντοκιμαντέρ ψάχνει να βρει αν υπάρχει ελπίδα για τους καταδικασμένους σκύλους αλλά και για μια καταδικασμένη περιοχή δίπλα στην Αθήνα.

Μια κινηματογραφική αλληγορία όσων συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες που διαδραματίζονται σε γειτονιές «αόρατες» γύρω από την Αθήνα, τις οποίες συχνά αγνοούν και οι Αθηναίοι και οι τουρίστες.

Οι ιστορίες αυτών των αδέσποτων ζώων αποτυπώνουν με ακρίβεια κινηματογραφικά όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης και κινητοποιούν (ή τροφοδοτούν με παραδείγματα) μια φιλοζωική από το Λονδίνο, που βρέθηκε τυχαία εκεί, να ξεκινήσει μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία με σκοπό την πολιτική αφύπνιση όσων ζουν «προστατευμένοι» και αποκλεισμένοι σε μεγαλουπόλεις.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μενέλαος Καραμαγγιώλης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Παναγιώτης Παπαφράγκος, Magnus Briem.

Διεύθυνση φωτογραφίας – Αγγλία: Τania Freimuth.

Μοντάζ: Δημήτρης Πεπονής.

Ήχος: Στέλιος Μπουζιώτης.

Παραγωγή: Pausilypon Films.