ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Ο πατέρας» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ 12.11.2018

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Ο πατέρας» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ 12.11.2018

  «Το Θέατρο της Δευτέρας»

Το «Θέατρο της Δευτέρας» άφησε τη δική του πολιτισμική σφραγίδα και τη δική του παρακαταθήκη στην ελληνική κοινωνία και στους Έλληνες τηλεθεατές. Επί 20 και πλέον χρόνια παρουσιάστηκαν περισσότερα από 500 αξιόλογα θεατρικά έργα, ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, τα οποία αποτέλεσαν μάθημα παιδείας για ένα κοινό που διψούσε για ποιοτικό θέατρο αλλά δεν είχε την ευκαιρία να το δει (κυρίως στην επαρχία).

Η μεγαλύτερη, ωστόσο, κληρονομιά για τις νεότερες γενιές είναι ο αρχειακός πλούτος της ΕΡΤ, με σπουδαίες και σπάνιες παραστάσεις από κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, πολλοί εκ των οποίων δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, στις 20:30
«Ο πατέρας» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ  

Θεατρική σκηνοθεσία: Αλέξης Μινωτής.

Τηλεοπτική σκηνοθεσία: Γιώργος Αγαθονικιάδης.

Συγγραφέας: Αύγουστος Στρίντμπεργκ.

Μετάφραση & διασκευή κειμένου: Νίκος Γκάτσος.

Βοηθός σκηνοθέτης-μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μεσσάλας.

Σκηνικά-κοστούμια: Βασίλης Βασιλειάδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Αντωνιάδης.

Παίζουν: Αλέξης Μινωτής, Νέλλη Αγγελίδου, Ιάκωβος Ψαρράς, Δημήτρης Ντάρλας, Γιώργος Παρτσαλάκης, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Μαρία Μοσχολιού, Πένυ Παπουτσή.

Υπόθεση: Ο πατέρας είναι ένας διανοούμενος, μεγαλοπρεπής λοχαγός του ιππικού. Η μητέρα βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Εσωστρεφής και πεισματάρα, άνθρωπος «κεκλεισμένων των θυρών».

Ανάμεσά τους θα ξεσπάσει ακήρυχτος πόλεμος, με αφορμή τη φροντίδα και ανατροφή της κόρης τους. Οι σχέσεις τους θα οδηγηθούν στα άκρα και οι λεπτές οικογενειακές ισορροπίες θα διαταραχθούν ανεπανόρθωτα.