ΕΡΤ2- Τροποποιήσεις προγράμματος 01 -10.12.2018

ΕΡΤ2- Τροποποιήσεις προγράμματος 01 -10.12.2018

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

ΣΑΒΒΑΤΟ, 1/12/2018

—————————–

14:30 ΠΟΛΟ Α1 ΑΝΔΡΩΝ

15:45 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ: ΜΗΝ ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (Αλλαγή ώρας) 

17:40 20ός ΑΙΩΝΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

——————————-

ΚΥΡΙΑΚΗ, 2/12/2018

—————————-

13:30 ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ (Ε)

14:30 ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ (Ε) W

Eπεισόδια 1ο & 2ο

MIKHS (1)

Μοναδικό κινηματογραφικό ντοκουμέντο, από το αρχείο των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη, είναι το ντοκιμαντέρ που θα ολοκληρωθεί σε πέντε ωριαία μέρη και το οποίο είναι αφιερωμένο στη ζωή, την πορεία και στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Ελλάδα αναγνωρίζει στο έργο του το πρόσωπό της. Όμως και όλοι οι λαοί της Γης τον θεωρούν ως τον εκφραστή οραμάτων, ελπίδας, ειρήνης, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Γαλούχησε τις γενιές του 20ού αιώνα και συνεχίζει ν’ αποτελεί το σημείο αναφοράς της νέας γενιάς κι ασφαλώς όσων ακόμα ακολουθήσουν. Έδωσε το στίγμα και την ταυτότητα του ήθους, της αληθινής δημιουργίας και μιας πολιτιστικής και πολιτικής έκφρασης, η οποία αναγνωρίστηκε ως η πραγματική αντίληψη της ελληνικότητας.

Γιώργος Σγουράκης, Ηρώ Σγουράκη, Μίκης Θεοδωράκης

Η δημιουργία του ντοκιμαντέρ «Μίκης Θεοδωράκης – Αυτοβιογραφία», αποτέλεσε για τον Γιώργο και την Ηρώ Σγουράκη χρέος απέναντι στην ιστορική αλήθεια και χρέος για τις επόμενες γενιές που ασφαλώς θα θελήσουν να διερευνήσουν το διαχρονικό του έργο και ν’ ανακαλύψουν τη δική τους ελληνική μοναδικότητα στην οικουμένη, την οποία απλόχερα μας δίνει το έργο, η στάση ζωής και η πορεία του παγκόσμιου Έλληνα, του Μίκη Θεοδωράκη.

Η καταγραφή του πεντάωρου ντοκιμαντέρ άρχισε το 1983 (τότε ο Μίκης ήταν μόλις 58 ετών) και συνεχίστηκε με καταγραφές σε συναυλίες-σταθμούς στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε αρχαία στάδια, σε γήπεδα, σε θέατρα, σε αίθουσες συναυλιών, σε πλατείες και γειτονιές.

MIKHS ATHINA (1)

Οι μοναδικές καταγραφές που πραγματοποιήθηκαν, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο ντοκουμέντο για τον άγρυπνο στοχαστή, τον αγωνιστή καλλιτέχνη και δημιουργό, ο οποίος για μία ολόκληρη ζωή φλέγεται από το πάθος να προσφέρει στο λαό και να ανυψώσει την Τέχνη με το αίσθημα, το φρόνημα, τη μνήμη και την πείρα του λαού μας. Για όλα αυτά, δίκαια χαρακτηρίστηκε ως ο εθνικός μας συνθέτης, με την παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση. Ο οικουμενικός Μίκης Θεοδωράκης.

Παραγωγός: Γιώργος Σγουράκης.

Σκηνοθεσία: Ηρώ Σγουράκη.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Γαρδέλης, Στάθης Γκόβας.

Ηχοληψία: Παύλος Σιδηρόπουλος.

Μοντάζ-μίξη ήχου: Σταμάτης Μαργέτης.

Διεύθυνση παραγωγής: Κώστας Στυλιάτης, Στέλιος Σγουράκης.

MIKHS ZATOUNA (1)

Τα πέντε ωριαία μέρη του ντοκιμαντέρ, ακολουθούν τη χρονολογική σειρά της πορείας του Μίκη Θεοδωράκη και περιέχουν:

Α΄ Μέρος: «1925-1949». Ρίζες, Καταγωγή οικογένειας, Η εφηβεία, Μουσικό τοπίο 1949-1950, Μουσικές ασκήσεις, Κατοχή-Ωδείο Αθηνών, Γνωριμία με τη Μυρτώ, Απελευθέρωση-παρανομία, Εξορίες-Ικαρία και Μακρόνησος, Το λαϊκό τραγούδι, Γαλατάς Χανίων.

Β΄ Μέρος: «1949-1966». Χανιά, Αθήνα, Γάμος με τη Μυρτώ, Παρίσι, «Επιτάφιος», Το μπουζούκι, Τα λαϊκά τραγούδια, Η μελοποιημένη ποίηση, Γιώργος Σεφέρης, Ιάκωβος Καμπανέλλης-«Μαουτχάουζεν», «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού», «Το Άξιον Εστί», Brendam Beham, «Όμορφη Πόλη», «Μαγική Πόλη», Φιλμ «Ζορμπάς», Οι Λαμπράκηδες, «Ρωμιοσύνη».

THEODORAKHS 4

Γ΄ Μέρος: «1966-1970». «Ρωμιοσύνη», Δικτατορία, Η σύλληψη, Ασφάλεια (Μπουμπουλίνας), Ο πατέρας Γιώργος Θεοδωράκης, Φυλακές «Αβέρωφ», Στρατόπεδο Ωρωπού, Μανώλης Χιώτης, «Ο Ήλιος και ο Χρόνος» και τα «Επιφάνια-Αβέρωφ», Βραχάτι, «Κατάσταση πολιορκίας», Ζάτουνα Αρκαδίας.

Δ΄ Μέρος: «1968-1971». Ζάτουνα 1, Ζάτουνα 2-Αρκαδία, Ζάτουνα 3-«Τα Λιανοτράγουδα», Ζάτουνα 4-«Πνευματικό Εμβατήριο», Ζάτουνα 5-Αλέκος Παναγούλης, Ζάτουνα 6, Βραχάτι, Νοσοκομείο «Σωτηρία», Η απαγωγή-ο Σρεμπέρ- η απελευθέρωση, Παρίσι, ΠΑΜ, Συναυλίες όπου γης.

Ε΄ Μέρος: «1971-2000». Συναυλίες όπου γης, «Πνευματικό Εμβατήριο», Εκδηλώσεις κατά της χούντας, Οι κινηματογραφικές ταινίες, «Canto General», Επιστροφή στην Ελλάδα 1974, Βραβείο Λένιν, Σκέψεις για τη μουσική, Από το1983 στο 1993, Ο Φιντέλ Κάστρο.

16:35 ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ (Ε)

——————————

ΣΗΜ: Το ντοκιμαντέρ: «ΣΑΜΟΣ, ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΩΝ» και η εκπομπή «ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΕΙ ΜΟΣΧΑ» δεν θα μεταδοθούν. 

Την Τετάρτη 5/12/2018, στις 22:00, απ’ την εκπομπή «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ», θα μεταδοθεί το 2ο επεισόδιο, με τίτλο: «GREEK ANIMAL RESCUE».

ΚΥΡΙΑΚΗ, 9/12/2018

—————————-

13:30 ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ (Ε)

14:30 ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ (Ε) W

Eπεισόδια 3ο & 4ο

16:20 Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ (Ε)

——————————

ΣΗΜ: Το ντοκιμαντέρ: «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ» και η εκπομπή «ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΕΙ ΜΟΣΧΑ» δεν θα μεταδοθούν. 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 10/12/2018

—————————–

19:30 ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ

20:00 ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ   W

Εκπομπή για το θέατρο με τον Γιώργο Δαράκη

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Η εκπομπή μάς ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας  η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου. Αρωγός, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Μια εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης

Διεύθυνση παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου

Διευθυντής φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος

«Φεγγίτης»  του Sir David Hare 

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ. Δύο άνθρωποι, ένας άντρας και μια γυναίκα, επιχειρούν να επανεξετάσουν τη σχέση τους. Η σύγκρουση δύο  διαφορετικών κόσμων. Η αναμέτρηση δύο διαφορετικών  αντιλήψεων για τη ζωή.

Στην εκπομπή, οι πρωταγωνιστές της παράστασης Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου και Μιχάλης Πανάδης μιλούν για τους  χαρακτήρες και τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.

Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος αναλύει δραματολογικά το έργο του  David Hare που σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

20:40 ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (Αλλαγή ώρας)

23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ

——————————

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

—————————————

01:00 ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ (Ε) ημέρας

01:30 ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ (Ε) ημέρας

02:00 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Ε) ημέρας

03:00 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ (Ε) ημέρας

04:00 ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ (Ε) από τις 11:30

05:00 I LOVE LUCY (Ε) ημέρας

06:00 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ (Ε) ημέρας 

—————————————-

ΣΗΜ: Η εκπομπή «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ» (Ε) δεν θα μεταδοθεί.