Αφιερωμένη στον έρωτα «Η Αυλή των Χρωμάτων» της ΕΡΤ2 14.02.2019

Αφιερωμένη στον έρωτα «Η Αυλή των Χρωμάτων» της ΕΡΤ2 14.02.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού, δίνοντας ραντεβού με τους τηλεθεατές κάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην ΕΡΤ2.

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια της Πέμπτης, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, στις 21:00

«Περί Έρωτος ο Λόγος»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει μια εκπομπή αφιερωμένη στον έρωτα, στην υπέρτατη κινητήριο δύναμη της ζωής!

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος, ο Τάσος Ιορδανίδης, η Θάλεια Ματίκα, η Μαρίνα Ασλάνογλου και ο Γιάννης Δρακόπουλος, έρχονται στη φιλόξενη αυλή μας και μας μιλούν για τις ανθρώπινες σχέσεις, τις σχέσεις των δύο φύλων, τον έρωτα και την αγάπη μέσα από το θέατρο και την Τέχνη.

Ο μονόλογος που καθηλώνει «Ο Άνθρωπος με το Λουλούδι στο Στόμα» βασισμένος στο έργο του Λουίτζι Πιραντέλο, το λαοφιλές «Φράνκι και Τζόνι» του Τέρενς ΜακΝάλι, τα οποία παρουσιάζονται εναλλασσόμενα στο Θέατρο Altera Pars, καθώς και το «φρέσκο» και αιχμηρό «Beginning» του Ντέιβιντ Έλντριτζ που ανεβαίνει στο Θέατρο 104, γίνονται η αφορμή  και η αιτία να συναχθεί αυτή η όμορφη θεατρική παρέα, που γράφει τη δική της ιστορία στο θεατρικό γίγνεσθαι της χώρας.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής Δώρος Δημοσθένους με την υπέροχη φωνή του και το μοναδικό του ρεπερτόριο, μας ταξιδεύει από τον Μιχάλη Σουγιούλ μέχρι τον Έλβις Πρίσλεϊ, ενώ Athens Lindy Hop, η Μαριάντζελα Σαλίχου και ο Άλεξ Παλαμήδης χορεύουν για εμάς σε έντονους ρυθμούς, μεταδίδοντάς μας κέφι και ευδαιμονία!

Παίζουν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Απόστολος Καλτσάς (ηλεκτρικό μπάσο), Θοδωρής Χριστοδούλου (ντραμς), Δημήτρης Σίμος (σαξόφωνο / κλαρίνο).

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.