«Ανοιχτή καρδιά» – Ένα ευαίσθητο ερωτικό δράμα στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2...

«Ανοιχτή καρδιά» – Ένα ευαίσθητο ερωτικό δράμα στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2 12.08.2019

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 
«Ανοιχτή καρδιά»
(À Coeur Ouvert / An Open Heart)
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, στις 23:00

A COEUR OUVERT - AN OPEN HEART (4)

Αισθηματικό-κοινωνικό δράμα, συμπαραγωγής Γαλλίας-Αργεντινής 2012.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μαριόν Λεν.

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ιπολίτ Ζιραρντό, Ρομέν Ροντέου, Ορελιά Πετίτ.

Διάρκεια: 85΄

A COEUR OUVERT - AN OPEN HEART (2)

Υπόθεση: Η Μίλα και ο Χαβιέ είναι δύο πετυχημένοι καρδιοχειρουργοί, με ειδικότητα στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς, παθιασμένοι με τη δουλειά τους και τρελά ερωτευμένοι εδώ και δέκα χρόνια. Ανέκαθεν έδιναν μεγάλη σημασία στην αγάπη τους και προσπαθούσαν να τη διατηρήσουν, αρνούμενοι να υποκύψουν σε μια υποτονική καθημερινότητα.

A COEUR OUVERT - AN OPEN HEART (10)

Η ανέμελη ζωή τους, γεμάτη πάρτι αλλά και μπόλικη ξενοιασιά ανατρέπεται, όταν απροσδόκητα η Μίλα μένει έγκυος. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη μεγάλη πίεση της δουλειάς στο νοσοκομείο, οδηγεί τον Χαβιέ στον αλκοολισμό με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός δουλειάς. Αντιμέτωπος με τους δαίμονές του, ο Χαβιέ απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη Μίλα. Εν τούτοις, όταν η σχέση τους κινδυνεύει σοβαρά, ο Χαβιέ θα κάνει τα πάντα για να ξαναφέρει τη Μίλα κοντά του.

A COEUR OUVERT - AN OPEN HEART (3)

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Μαριόν Λεν παρουσιάζει ένα ευαίσθητο, ανθρώπινο και αφοπλιστικό δράμα για τις καθοριστικές αποφάσεις στη ζωή και το πόσο εύκολα αυτές ανατρέπονται.

Δίπλα στον γρήγορα ανερχόμενο Έντγκαρ Ραμίρεζ του «Carlos» και της «Οργής των Τιτάνων», η πάντα συναρπαστική Ζιλιέτ Μπινός βρίσκει το έδαφος να πλάσει άλλη μία αξέχαστη κινηματογραφική ηρωίδα.