«Αβίτσι» – Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τον διάσημο σούπερ σταρ, στην ΕΡΤ2...

«Αβίτσι» – Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τον διάσημο σούπερ σταρ, στην ΕΡΤ2 09.02.2019

ΞΕΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
«Αβίτσι»
(Avicii: True Stories)
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 23:45

Μουσικό ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Αγγλίας (BBC)-Σουηδίας 2018.

Διάρκεια: 90΄

Σκηνοθεσία-σενάριο-παραγωγή: Λέβαν Τσικουρισβίλι.

Τον Μάρτιο του 2016, ο 27άχρονος τότε διάσημος Σουηδός Dj και μουσικός παραγωγός Τιμ Μπέργκλινγκ (Tim Bergling), γνωστός ως Αβίτσι (Avicii), ανακοινώνει ξαφνικά ότι σταματά τις τουρνέ. Βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του, με τεράστιο κοινό παντού στον κόσμο, αλλά γι’ αυτόν η απόφασή του είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό θα δούμε για πρώτη φορά πώς αυτός ο μυθικός σταρ βρέθηκε από το στούντιο του σπιτιού του να παίζει σε τεράστια στάδια παντού στον κόσμο και τις προσωπικές του στιγμές, στα παρασκήνια και στην καθημερινή του ζωή.

Πρόκειται για μια προσωπική ιστορία, μέσα από την οποία μαθαίνουμε πώς γεννιέται ένας σταρ, καθώς και τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Λίγες ημέρες μετά την τελευταία του παράσταση, ο Αβίτσι βρίσκεται σ’ ένα παραδεισένιο νησί κοντά στη Μαδαγασκάρη, όπου για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια ηρεμεί, και σε μια κατάλευκη αμμουδιά παίζει κιθάρα και στοχάζεται τα τελευταία χρόνια της τεράστιας δόξας και των παγκόσμιων τουρνέ, πώς τον επηρέασαν και τον διαμόρφωσαν.

Στο ντοκιμαντέρ συμπεριλαμβάνεται και η τελευταία συναυλία που έδωσε ο Αβίτσι στο «Ushuaia» της Ίμπιζα. Επίσης, προβάλλονται συνεντεύξεις με τους Νάιλ Ρότζερς, Νταβίντ Γκετά, Γουάικλεφ Ζαν, Κρις Μάρτιν και Τιέστο. Επιπλέον, εμφανίζεται και η Μαντόνα.