Ελένη Καραΐνδρου & Κωνσταντίνος Ρήγος στο «Art Week» της ΕΡΤ2 05.02.2019

Ελένη Καραΐνδρου & Κωνσταντίνος Ρήγος στο «Art Week» της ΕΡΤ2 05.02.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Art Week»

Με τη Λένα Αρώνη

Το «Art Week» παρουσιάζει μερικούς από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Η Λένα Αρώνη συνομιλεί με μουσικούς, σκηνοθέτες, λογοτέχνες, ηθοποιούς, εικαστικούς, με ανθρώπους οι οποίοι, με τη διαδρομή και την αφοσίωση στη δουλειά τους, έχουν κατακτήσει την αναγνώριση και την αγάπη του κοινού.

Μιλούν στο «Art Week» για τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίζουν το αντικείμενό τους και περιγράφουν χαρές και δυσκολίες που συναντούν στην πορεία τους.

Η εκπομπή ευελπιστεί να αναδείξει το προσωπικό στίγμα Ελλήνων καλλιτεχνών, που έχουν εμπλουτίσει τη σκέψη και την καθημερινότητα του κοινού που τους ακολουθεί.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019, στις 21:00

«Ελένη Καραΐνδρου – Κωνσταντίνος Ρήγος»

Η Ελένη Καραΐνδρου, καλεσμένη της Λένας Αρώνη στο πρώτο μέρος της εκπομπής, μιλάει για το νέο δίσκο της «Tous des oiseaux» με μουσική που συνέθεσε για το ομώνυμο θεατρικό έργο του Ουασδί Μουαουάντ και την ταινία «Bomb, a love story» του Πέιμαν Μααντί.

Επίσης, συνομιλεί με τη Λένα Αρώνη για την καλλιτεχνική συγγένεια που τη συνέδεσε με αυτούς τους δημιουργούς, για τρυφερότητα, διαθεσιμότητα και για την αναζήτηση της αγάπης, που αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για την καλλιτεχνική και την προσωπική της διαδρομή.

Στη συνέχεια, ο χορογράφος και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος συζητεί με τη Λένα Αρώνη για τα νέα καθήκοντά του ως διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Για τη σημασία που έχει η λήψη τολμηρών αποφάσεων, η συνεργασία, η έμπνευση για την επίτευξη στόχων και οραμάτων, για τον κόπο που απαιτείται καθώς και για την ανάγκη ανοίγματος νέων δρόμων.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Λένα Αρώνη.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας.