ΕΡΤ1 – «25 χρόνια Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας – Κοινοβουλευτισμός και Χριστιανικές Αξίες»...

ΕΡΤ1 – «25 χρόνια Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας – Κοινοβουλευτισμός και Χριστιανικές Αξίες» 23.08.2019

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 
«25 χρόνια Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας –
Κοινοβουλευτισμός και Χριστιανικές Αξίες»
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, στις 00:15

Με αφορμή την 26η ετήσια Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της  Γεωργίας τον Ιούνιο του 2019, με θέμα «Η Συμβολή του Κοινοβουλευτισμού στην Κατανόηση των Σύγχρονων Πολιτικό-Κοινωνικών Φαινομένων», η ΕΡΤ1 την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 και ώρα 00:15 μεταδίδει το ντοκιμαντέρ «25 χρόνια Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας – Κοινοβουλευτισμός και Χριστιανικές Αξίες», παραγωγής 2019.

Συμπληρώθηκαν ήδη 25 χρόνια από την Ιδρυτική Συνέλευση των μελών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), η οποία λειτουργεί από το 1993 με έδρα τη Βουλή των Ελλήνων, στην Αθήνα. Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε από το Κοινοβούλιο της Ελλάδας, την οποία ακολούθησε η Ρωσία και στη συνέχεια και άλλες χώρες, ενώ σήμερα στη ΔΣΟ μετέχουν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες είκοσι πέντε χωρών, καθώς επίσης και πέντε ομάδες βουλευτών από άλλα κοινοβούλια.

Με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση της ΔΣΟ, του μοναδικού διεθνούς διακοινοβουλευτικού θεσμού που σκοπό έχει την προαγωγή του ρόλου της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού στο διεθνές πεδίο, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για τη δράση της ΔΣΟ.

Η ΔΣΟ είναι μία πολιτική οργάνωση που στοχεύει στην ανάπτυξη πολυεπίπεδης πολιτικής και πολιτισμικής δραστηριότητας στην κατεύθυνση ενθάρρυνσης επαφών και διεύρυνσης σχέσεων εμπιστοσύνης, στην κατανόηση σύγχρονων πολιτικών φαινομένων και κοινωνικών ρευμάτων και στην ανάδειξη των στοιχείων εκείνων της Ορθοδοξίας, που επηρεάζουν θετικά την αλληλοκατανόηση των πολιτισμών.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ με βάση το καταστατικό, είναι πάντα Έλληνας και αυτή τη στιγμή τη θέση αυτή κατέχει το μέλος της Βουλής των Ελλήνων Δρ. Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης είναι το μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμα Sergei Gavrilov. Τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας είναι: Αθανάσιος Μπούρας (αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ), Ιωάννης Σαρακιώτης (ταμίας της ΔΣΟ), Μάξιμος Χαρακόπουλος (εισηγητής στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΔΣΟ), Παναγιώτης Σκουρολιάκος (επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΣΟ με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο). Επίσης, η ΔΣΟ έχει δύο εξωκοινοβουλευτικούς συμβούλους: τον Δρ. Κώστα Μυγδάλη (Ελλάδα) και τον καθηγητή Valery Alekseev (Ρωσία).

Σκηνοθεσία: Αθηνά Τόμαν.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μαρία Π. Ναλμπάντογλου.

Παραγωγή: ΔΣΟ 2019.