ΕΡΤ1 – ANIMΕΡΤ 12.02.2017

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

ANIMΕΡΤ

Εκπομπή για τα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους.

Συνεντεύξεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια και ταινίες κινούμενων σχεδίων, αποτελούν το περιεχόμενο της σειράς εκπομπών για τα κινούμενα σχέδια, που μεταδίδεται στην ΕΡΤ1.

Με 13 ημίωρα θεματικά επεισόδια, η «Άνιμερτ» φιλοδοξεί να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, δημιουργούς κινούμενων σχεδίων της Διασποράς (Greeks can), την ιστορία των ελληνικών κινούμενων σχεδίων (Ο γλάρος / The seagull), τα κινούµενα σχέδια στη Μεγίστη, στην καρδιά της Μεσογείου (Animated Archipelago), τα κινούµενα σχέδια στη Θεσσαλονίκη και τη γειτονιά της Ελλάδας (Levante), τα Άτομα με Αναπηρία στον κόσμο των κινούμενων σχεδίων (Ability), το Μουσείο ως βιωματικό εργαστήρι κινούμενων σχεδίων (No museum), καθώς και τις πολιτικές της Ευρώπης για την εμψύχωση (Europa).

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στις 18:30

Επεισόδιο 5ο: «Greeks Can»

Animert_GreeksCan_002

Οι Έλληνες μπορούν, και το αποδεικνύουν στην πράξη. Ελληνίδες και Έλληνες δημιουργοί κινουμένων σχεδίων ζουν, δημιουργούν και διακρίνονται στο εξωτερικό.

Ως μέτοχοι της ελληνικής παιδείας και φορείς του ελληνικού πολιτισμού, οι δημιουργοί αυτοί εργάζονται για μικρά και μεγάλα, ανεξάρτητα και εμπορικά στούντιο animation του εξωτερικού, ενώ οι ταινίες τους αποσπούν βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ και βρίσκουν απήχηση σ’ ένα διεθνές ακροατήριο.

Η «Άνιμερτ» ταξιδεύει στη δυτικότερη πλευρά της Ελλάδας, την Κέρκυρα, για να γνωρίσει το «Be there! Corfu Animation Festival».

Επίσης, επισκέπτεται τον εκτός Ελλάδος ελληνισμό της Κύπρου, για να συναντήσει το «Animafest Cyprus».

Στην Πάτρα -και συγκεκριμένα στις νέες εγκαταστάσεις του Αρσακείου Πατρών- τωρινές μαθήτριες του σχολείου συμμετέχουν σε εφαρμοσμένο εργαστήριο κινούμενων σχεδίων με θέμα: «Πώς φαντάζομαι τον εαυτό μου όταν μεγαλώσω».

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Εκτέλεση παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.