ΕΡΤ1 – CINE AFTER «Η νύχτα των ηλιοτροπίων» 23.07.2016

ΕΡΤ1 – CINE AFTER «Η νύχτα των ηλιοτροπίων» 23.07.2016

CINE AFTER – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ    

«Η νύχτα των ηλιοτροπίων»

(The night of the sunflowers / La noche de los girasoles) 

Ημερομηνία προβολής: Σάββατο 23 Ιουλίου 2016, στις 00:30

LA NOCHE DE LOS GIRASOLES 1

Θρίλερ, συμπαραγωγής  Ισπανίας-Γαλλίας-Πορτογαλίας 2006.

Σκηνοθεσία: Χόρχε Σάντσεθ-Καμπεθούδο.

Παίζουν: Καρμέλο Γκόμεζ, Τζούντιθ Ντιακατέ, Κέλσο Μπουγκάλο, Μανουέλ Μορόν, Μαριάνο Αλαμέντα, Βιθέντε Ρομέρο, Βάλτερ Βιδάρτε, Τσεθάρεο Εστεμπάνεθ, Φερνάντο Σάντσεθ Καμπεθούδο, Πέτρα Μαρτίνεθ.

Διάρκεια: 116΄

Υπόθεση: Το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας εντοπίζεται σ’ ένα λιβάδι με ηλιοτρόπια. Ένας πωλητής που ταξιδεύει πολύ λόγω δουλειάς, παρακολουθεί τις λεπτομέρειες για το συμβάν στην τηλεόραση ενός ξενοδοχείου. Στο μικρό χωριό Ανγκόστο, η ανακάλυψη μιας προϊστορικής σπηλιάς φέρνει ενθουσιασμό και την άφιξη ενός έμπειρου γεωλόγου, της νεαρής φίλης του και του βοηθού του. Ο διευθυντής του τοπικού αστυνομικού τμήματος ετοιμάζεται για τη συνταξιοδότησή του, ενώ ο βοηθός του, που είναι και γαμπρός του, σχεδιάζει να ξεφύγει από την ανία του γάμου και της δουλειάς του.

Μέσα από μία σειρά γεγονότων που σοκάρουν, οι τύχες αυτών των ανθρώπων εμπλέκονται σ’ έναν περίπλοκο ιστό βίας, προδοσίας και φόνων…

 

Υπόγεια ένταση, καλοσχεδιασμένες ανατροπές, εξαιρετικός εσωτερικός ρυθμός στο ντεμπούτο του Ισπανού Χόρχε Σάντσεθ-Καμπεθούδο που είναι ένα πολυδιάστατο, ατμοσφαιρικό θρίλερ.

 

Σημείωμα του σκηνοθέτη Χόρχε Σάντσεθ-Καμπεθούδο για την ταινία:

 

«Η νύχτα των ηλιοτροπίων» είναι μια ταινία νουάρ που διαδραματίζεται σ’ ένα ορεινό απομακρυσμένο χωριό και εστιάζει σε οκτώ χαρακτήρες. Σ’ αυτό το θρίλερ-δράμα, παρακολουθούμε τις ξαφνικες αλλαγές στις ζωές των οκτώ ανθρώπων, οι οποίες είναι συνέπειες ενός δραματικού συμβάντος. Η υπόθεση παίρνει όλο και περισσότερο περίπλοκη τροπή, καθώς ένας-ένας οι ήρωες εγκλωβίζονται σταδιακά όλο και πιο ασφυκτικά σε αδιέξοδες καταστάσεις.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό: Η νύχτα των ηλιοτροπίων