ΕΡΤ1- DOC AFTER «Ολυμπία – Οι ρίζες των Ολυμπιακών Αγώνων» 05.08.2016

ΕΡΤ1- DOC AFTER «Ολυμπία – Οι ρίζες των Ολυμπιακών Αγώνων» 05.08.2016

DOC AFTER – Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ολυμπία – Οι ρίζες των Ολυμπιακών Αγώνων»

(Olympia – The Origins of Games / Olympie, aux origines des Jeux)

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, στις 00:45

Ωριαίο ντοκιμαντέρ ιστορικού και αθλητικού περιεχομένου, παραγωγής Γαλλίας 2016.

Καλοκαίρι 2016. Η Βραζιλία είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους 21ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ποια είναι η προέλευση αυτής της διεθνούς διοργάνωσης με τα πολλαπλά αθλήματα; Ποια είναι η σχέση μεταξύ των σημερινών αθλητικών γεγονότων και αυτών που διοργανώνονταν στην Αρχαία Ελλάδα;

Περνώντας από τις υπόγειες στοές που οδηγούσαν στο στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι σαν εισέρχεσαι σε μία άλλη εποχή, όπου άλματα, μουσική και οι προτροπές του πλήθους αντηχούν. Χτισμένο σ’ έναν αρχαίο τόπο λατρείας, το ιερό της Ολυμπίας ακτινοβολούσε σε όλο τον αρχαίο κόσμο για το θρησκευτικό του κύρος και τους διάσημους αγώνες του.

Εκατόν ογδόντα (180) χρόνια αρχαιολογικών ανασκαφών δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζουμε το χώρο καλύτερα και προτείνουν γραφικές αναπαραστάσεις των χώρων που ήταν αφιερωμένοι σε θεότητες και αγωνίσματα. Συνδυάζοντας την Αρχαιολογία, σκηνές αναπαράστασης, τη χρήση της τεχνολογίας CGI στα αρχαία μνημεία και φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ μάς δίνει εισιτήριο για να παρακολουθήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας.