ΕΡΤ1 – «Ες αύριον τα σπουδαία» 18.02.2017

ΕΡΤ1 – «Ες αύριον τα σπουδαία» 18.02.2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

 ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ 

Πορτρέτα του αύριο

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, στις 18:30

ΗΛΕΚΤΡΑ-2

Μετά τους δύο επιτυχημένους κύκλους της σειράς «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επεισόδιο 6ο: «Ηλέκτρα»

Στο πλαίσιο της μετάδοσης του τρίτου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:30 στην ΕΡΤ1, προβάλλεται το επεισόδιο με τίτλο «Ηλέκτρα», της σκηνοθέτιδος Αμέρισσας Μπάστα.

Η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη είναι σκηνοθέτις στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Είναι μια νέα κοπέλα, μια νεαρή καλλιτέχνιδα, ιδιαίτερα οξυδερκής και ευφυής, πολύ καλλιεργημένη, με ένα μεγάλο εύρος μάθησης και καλλιτεχνικής ενασχόλησης, ενώ έχει καταφέρει να συνεργαστεί και να κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό σημαντικών ανθρώπων του θεάτρου και των Τεχνών. Θεωρείται από τις πιο ανερχόμενες Ελληνίδες σκηνοθέτριες με σταθερή παρουσία και ένα πολύ καθαρό καλλιτεχνικό στίγμα.

Έχει σπουδάσει στη δραματική σχολή Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδης» και στο SITI Company της Ann Bogart στη Νέα Υόρκη. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα και είναι μέλος της ομάδας bijoux de kant, μιας ομάδας που αποτελείται από σκηνοθέτες, ηθοποιούς, εικαστικούς και μουσικούς. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις σε κεντρικές αθηναϊκές σκηνές (Θέατρο Οδού Κυκλάδων, Θέατρο Τέχνης), μια μικρού μήκους ταινία, ετοιμάζει μία ακόμα θεατρική παράσταση σε κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει ως δραματουργός σε όλες τις παραστάσεις της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια.

Για την Ηλέκτρα, μιλούν ο εικαστικός, σκηνοθέτης και ιδρυτής της ομάδας bijoux de kant, Γιάννης Σκουρλέτης, οι ηθοποιοί Μαρία Πανουργιά και Νάνσυ Μπούκλη, συνεργάτιδες της Ηλέκτρας, καθώς και ο Πάνος Μιχαήλ, φωτογράφος και μόνιμος συνεργάτης της Ηλέκτρας στις παραστάσεις της.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Αμέρισσα Μπάστα

Διεύθυνση φωτογραφίας: Φάνης Καραγιώργος

Μοντάζ: RGB Studios-Χάρης Μαυροφοράκης

Ηχοληψία: Γιάννης Αντύπας

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Νάκος

B’ κάμερα: Δημήτρης Νάκος, Αλέξανδρος Σκούρας

Εκτέλεση Παραγωγής: See- Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για την ΕΡΤ, 2017

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.