ΕΡΤ1- Ντοκιμαντέρ «DNA… το κλειδί της ζωής» 26.11.2016

ΕΡΤ1- Ντοκιμαντέρ «DNA… το κλειδί της ζωής» 26.11.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «DNA… το κλειδί της ζωής»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στις 16:15

«DNA… το “κλειδί” της ζωής» (4)

To Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 16:15, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε (Α΄ τηλεοπτική μετάδοση) το ντοκιμαντέρ «DNA…το κλειδί της ζωής» που αναφέρεται στην  ανακάλυψη, το 1953, της διπλής έλικας του DNA από τους κορυφαίους βιολόγους  Τζέιμς Γουότσον και  Φράνσις Κρικ.

Παράλληλα, σε αποκλειστική του συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση,  ο νομπελίστας  και γνωστός φιλέλληνας Τζέιμς Γουότσον ξετυλίγει το κουβάρι της ανακάλυψης,  μίας από τις σημαντικότερες του 20ού αιώνα και -για πολλούς επιστήμονες- όλων των εποχών.

Χάρη σ’ αυτήν, ο άνθρωπος άρχισε να κατανοεί τα μυστικά της κληρονομικότητας που διέπουν όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Ολοκληρώνει τη θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών.

Ο κορυφαίος επιστήμονας εξηγεί στη δημοσιογράφο Μαρία Σταθοπούλου πώς κατάφερε να ενώσει τα κομμάτια του παζλ και να ξεκλειδώσει το μυστικό της ζωής, της αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια, που αφορούν στη θεραπεία του καρκίνου και της εκμυστηρεύεται ότι μικρό δεν τον θεωρούσαν  ιδιοφυία.

Επίσης, Έλληνες επιστήμονες   εξηγούν για το έπος της επιστήμης που άρχισε να γράφεται με την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DΝΑ, για την επανάσταση που επήλθε στη Γενετική, για  τη θεραπεία ασθενειών και σκιαγραφούν την προσωπικότητα του Τζέιμς Γουότσον, που αγαπάει την Ελλάδα για την Ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της και μάλιστα το αποδεικνύει έμπρακτα συνεχώς.

Δημοσιογραφική επιμέλεια-ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Στράγκας.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.