ΕΡΤ1 – ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ «Ευρωεκλογές: συμβόλαιο πενταετίας» 17.02.2019

ΕΡΤ1 – ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ «Ευρωεκλογές: συμβόλαιο πενταετίας» 17.02.2019

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Με τον Κώστα Αργυρό
«Ευρωεκλογές: συμβόλαιο πενταετίας»
 Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, στις 17:00

Η μάχη των Ευρωεκλογών έχει ξεκινήσει, έστω και με αργούς ρυθμούς, στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έντονη είναι ήδη η κινητικότητα στις Βρυξέλλες. Οι συσχετισμοί που θα προκύψουν στο ερχόμενο Κοινοβούλιο για την επόμενη πενταετία θα επηρεάσουν καθοριστικά την πορεία της Ευρώπης και την εκλογή της νέας Κομισιόν. Σε μια εποχή που λαϊκισμός και εθνικισμός καλπάζουν και η κοινωνική Ευρώπη αναζητεί τη «χαμένη της τιμή», η κοινή γνώμη δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί το ρόλο που μπορεί να παίξει στη διαμόρφωση των εξελίξεων, όπως αποδεικνύουν οι προβλέψεις για μια προσέλευση στις κάλπες, η οποία θα κυμανθεί στα ίδια με το 2014 χαμηλά επίπεδα.

Ο Κώστας Αργυρός ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για να καταγράψει τις πρώτες εκτιμήσεις και τάσεις μέσα σε ένα ιδιαίτερα κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο και να δώσει μια πρώτη εικόνα για τα θέματα, που θα έχουν την τιμητική τους στον όποιο πανευρωπαϊκό διάλογο.

Επίσης, στην εκπομπή θα παρακολουθήσουμε τους μέχρι τώρα επίσημους διεκδικητές της θέσης του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και τις ενδεχόμενες πρόσθετες υποψηφιότητες, που μπορεί να προκύψουν μετά τις 26 Μαΐου.

Στην εκπομπή μιλούν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, η πρόεδρος του SPD Αντρέα Νάλες, η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, ανταποκριτές μεγάλων Μέσων στις Βρυξέλλες και πολιτικοί επιστήμονες.

Σενάριο-παρουσίαση: Κώστας Αργυρός

Σκηνοθεσία: Πάνος Κακαβιάς

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Τάγκας