ΕΡΤ1 – ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΕΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ «Social Growth» 14.02.2017

ΕΡΤ1 – ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΕΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ «Social Growth» 14.02.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΕΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

 «Social Growth»

Νέα εκπομπή της ΕΡΤ1 για νεοφυείς (startups) και κοινωνικές επιχειρήσεις

DSC07205

Στις παρυφές της οικονομικής κρίσης γεννιέται ένα ανερχόμενο και δυναμικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας με κοινωνικό πρόσημο και αντίκτυπο.

Ιστορίες κοινωνικών επιχειρηματιών, επενδυτές, κοινωνικοί χρηματοδότες και ειδήμονες μέντορες, είναι οι πρωταγωνιστές της νέας παραγωγής της ΕΡΤ, «Social Growth», που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στις 23:15.

Το «Social Growth», η πρώτη εκπομπή για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις startups στην ελληνική τηλεόραση, ακολουθεί τον κύκλο ωρίμανσης μίας κοινωνικής επιχείρησης, από το στάδιο της ιδέας και της startup, στην ανάπτυξη και την ωρίμανση, μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.

Τι ζητάει ένας επενδυτής για να χρηματοδοτήσει μια επιχείρηση; Πώς σκέφτεται ένας επενδυτής «άγγελος» (angel investor) και ένας venture capitalist;

Στο «Social Growth» θα γνωρίσετε αληθινούς επενδυτές με ενεργή λειτουργία στην Ελλάδα. Θα μάθετε από τους διοικούντες των μεγάλων ιδρυμάτων της χώρας, πώς στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και πώς μπορούν να στηρίξουν και εσάς.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, στις 23:15

Επεισόδιο 1ο: «Mε ποιον να συνεργαστώ;»

Στο πρώτο επεισόδιο, το «Social Growth» καταγράφει την ιδέα της ομάδας του Γιάννη Σουλιώτη για το Refergon, μία αυτοματοποιημένη εφαρμογή (bot) για την εύρεση εργασίας σε πρόσφυγες. Επίσης, η Έλενα Δέδε παρουσίαζει το DogsVoice, μία πλατφόρμα για υπεύθυνες υιοθεσίες αδέσποτων σκύλων.

Πρόκειται για δύο κοινωνικές startups στο στάδιο της ιδέας και της πρώτης εφαρμογής υλοποίησης, που θα δώσουν στους τηλεθεατές το έναυσμα να ασχοληθούν με τη δική τους ιδέα.

Ως μέντορας, συμμετέχει η καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, Μπέτυ Τσακαρέστου, η οποία έχει σημαντική δράση στο χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και εξηγεί ποιες είναι οι κοινωνικές επιχειρήσεις και πώς λειτουργούν.

O Απόστολος Αποστολάκης, επιτυχημένος serial επιχειρηματίας και επενδυτής venture capitalist, εξηγεί ποιες είναι οι προϋποθέσεις και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια εταιρεία, προκειμένου να γίνει ελκυστική σ’ έναν επενδυτή.

Ακολούθησέ μας στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter: @ertsocialgrowth

Δείτε  ξανά τα επεισόδιά στο: socialgrowth.ert.gr

Σκηνοθεσία: Χάρης Ντώνιας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Βούλγαρης.

Μοντάζ: Ανδρέας Σπανός.

Διεύθυνση παραγωγής: Ιάκωβος Πανουργιάς.

Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Πετρόπουλος.

Σενάριο: Χάρης Ντώνιας, Δώρα Μαδάρου.

Επιστημονικός συνεργάτης: Δρ. Φιόρη Ζαφειροπούλου.

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Σακελλαρίου.

Βοηθός διευθυντή φωτογραφίας: Ανδρέας Πετρόπουλος.

Motion Graphics: Ανδρέας Σπανός.

Πρωτότυπη μουσική: Θανάσης Γκαμαράζης.

Σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας: Άρης Αθάνατος.

Digital Marketing: Κατερίνα Παπαγεωργιάδη.

Εκτέλεση παραγωγής: The NEST Κοιν.Σ.Επ.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.