ΕΡΤ1-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 01-07.04.2017

ΕΡΤ1-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 01-07.04.2017

ΣΑΒΒΑΤΟ, 1/4/2017

07:00    ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  W   

Η νέα πρωινή εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο», με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, θα είναι μαζί σας κάθε Σαββατοκύριακο από τις 07:00 έως και τις 10:00 το πρωί.

Η Ελένη Χρονά και ο Γιάννης Σκάλκος μας ενημερώνουν για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Επίσης, η εκπομπή ασχολείται και με θέματα που αξίζουν της προσοχής μας, όπως σπουδαίες δράσεις σε απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας, Έλληνες που διακρίνονται για τη δράση τους και το έργο τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, καινοτόμοι επιχειρηματίες που ανοίγουν τα φτερά τους κόντρα στην κρίση κ.ά.

Παρουσίαση: Γιάννης Σκάλκος, Ελένη Χρονά.

Αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Αθηνά Σαλούστρου, Νάσια Μπουλούκου.

10:00    ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ  W   

Ο Τάκης Σαράντης και η Έλενα Μπουζαλά, κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως τις 12:00, προσεγγίζουν την επικαιρότητα «αλλιώς».

Με διαφορετική ματιά στην πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική επικαιρότητα, με θέματα και συνεντεύξεις από την Αθήνα και την Περιφέρεια και με ανατρεπτική διάθεση για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Παρουσίαση: Τάκης Σαράντης, Έλενα Μπουζαλά.

Αρχισυνταξία: Αρετή Μπίτα.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Νάσια Μπουλούκου, Ρούλα Κρικώνη.

12:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ   W

12:30    ΕΠΤΑ  W

Με τη Βάλια Πετούρη.

Ενημερωτική εκπομπή, με καλεσμένο το πολιτικό πρόσωπο της εβδομάδας και θέμα την ανασκόπηση της επικαιρότητας, το επταήμερο που πέρασε.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Βάλια Πετούρη.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μανιώ Μάνεση.

Σκηνοθεσία:  Αντώνης Μπακόλας

Διεύθυνση παραγωγής: Νάντια Κούσουλα

ΣΑΒΒΑΤΟ, 1/4/2017

13:30    EUROPE   W

Εκπομπή με την Εύα Μπούρα.

Πρόκειται για μία εβδομαδιαία  τηλεοπτική εκπομπή  στοχευμένη στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. σε μία κρίσιμη και μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη.

Μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ, εκτενή αφιερώματα και αποστολές, συνεντεύξεις με ευρωβουλευτές και ειδικούς αναλυτές και συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι Europarl T.V.  η

εκπομπή «Εurope» στοχεύει να αναδείξει μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η μετανάστευση, η ανεργία,  η ανάπτυξη, το περιβάλλον, η ενέργεια κλπ., να καλύψει θέματα

που ενδιαφέρουν τους Ευρωπαίους πολίτες και δεν αποκτούν πρωτεύουσα θέση στην ειδησεογραφία αλλά  και να καταγράψει  τα νέα δεδομένα της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Έρευνα-Παρουσίαση:  Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση παραγωγής : Νεκταρία Δρακουλάκη

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W     

16:00    ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Ε)  W 

Μια ωριαία αναδρομή σε μικρές και μεγάλες στιγμές του αιώνα που πέρασε, όπως αυτές καταγράφονται στην εκπομπή «Σαν σήμερα τον 20ο Αιώνα». Τον Μάρτιο του 1900, με τη μελέτη του «Η επιστήμη των ονείρων», ο Σίγκμουντ Φρόιντ έφερε μια πραγματική επανάσταση στην επιστημονική σκέψη και την ιατρική επιστήμη. Εγκαινίασε έτσι μια περίοδο ριζικών αλλαγών, μεγάλων ανατροπών και κοσμοϊστορικών ανακατατάξεων, που θα μεταμόρφωναν την εικόνα του κόσμου. Εκατό χρόνια αργότερα, η επανάσταση του Διαδικτύου άλλαξε άρδην τον τρόπο ζωής και επικοινωνίας εκατομμυρίων ανθρώπων. Τα δύο αυτά γεγονότα, καθόρισαν τα χρονικά όρια ενός αιώνα, που διαμόρφωσε το σύγχρονο πρόσωπο της ανθρωπότητας.

Σκηνοθεσία: Π.Παπαδόπουλος, Θ.Παπακώστας.

Επιμέλεια-σενάριο- κείμενα: Π. Παπαδόπουλος

Αφήγηση: Αλέξανδρος Λαχανάς.

Διεύθυνση παραγωγής: Ελευθερία Καποκάκη

Έρευνα αρχείου: Ελευθερία Γεροφωκά, Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Μαρία Τρουπάκη

Επιμέλεια σημάτων: Γιάννης Γούβαλης, Θανάσης Παπακώστας

Μουσική σημάτων: Δημήτρης Ευαγγελινός.

Μοντάζ: Γιάννης Δούκας, Χρήστος Τσούμπελης, Φιλιώ Λαϊνά

17:00    Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ (E)  W     

Με τον Χρίστο Βασιλόπουλο.                                     

«Socrates, το θρυλικό ελληνικό ροκ συγκρότημα»

Τους θρυλικούς Socrates και τα πέτρινα χρόνια του ελληνικού ροκ παρουσιάζει η «Μηχανή του χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο.

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης και ο Γιάννης Σπάθας, θυμούνται τα σχολικά χρόνια στον Πειραιά όταν σχημάτισαν τους Persons στους οποίους τραγουδιστής ήταν ο Ηλίας Ασβεστόπουλος, που αργότερα έκανε τους 2002GR. Το επόμενο βήμα ήταν οι Socrates και ξεκίνησαν εμφανίσεις και μπήκαν δυναμικά στη δισκογραφία. Ο ήχος τους προκάλεσε αίσθηση και γρήγορα βρέθηκαν στο εξωτερικό. Η περιοδεία τους όμως κατέληξε σε περιπέτεια καθώς οι ολλανδικές αρχές τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στη φυλακή επειδή δεν είχαν άδεια εργασίας.

Συμμετείχαν σε διάφορες ιστορικές συναυλίες και έγιναν συνώνυμο της μουσικής σκηνής Κύτταρο, στο οποίο συνωστίζονταν οι νέοι για να τους δουν.

Η ηχογράφηση του δίσκου «Φως» με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου  θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους του ελληνικού ροκ. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 το συγκρότημα  συνεργάστηκε με το Μίκη Θεοδωράκη και το Μάνο Χατζιδάκι, ενώ είχε την ευκαιρία να κάνει διεθνή καριέρα στις ΗΠΑ. Οι Socrates αρνήθηκαν να υπογράψουν το συμβόλαιο που τους προσφέρθηκε και έκαναν τελικά το δίσκο «PLAZA» που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, εντός και εκτός εξωτερικού.

Στη διάρκεια της προώθησης του δίσκου τους, έπαιξαν σε εμβληματικούς χώρους της αγγλικής ροκ σκηνής, ως support group στους UFO.

Όταν επέστρεψαν διαλύθηκαν και τα μέλη του ακολούθησαν πετυχημένες μουσικές καριέρες.

Στην εκπομπή μιλούν επίσης οι ντράμερ του συγκροτήματος Γιώργος Τρανταλίδης και Νίκος Αντύπας, ο ιδρυτής των 2002GR Ηλίας Ασβεστόπουλος και ο Δημήτρης Πουλικάκος.

 ΣΑΒΒΑΤΟ, 1/4/2017

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ W

18:30    ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ   W    ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Μετά τους δύο επιτυχημένους κύκλους της σειράς «Ες αύριον τα σπουδαίαΠορτρέτα του αύριο», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν

τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επεισόδιο 12ο    

 ΣΑΒΒΑΤΟ, 1/4/2017

19:00    ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ   W            ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

Η νέα εκπομπή «Οίνος ο αγαπητός», μας ταξιδεύει στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της αμπέλου και στην παραγωγή κρασιού. Η χώρα μας διαθέτει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές.

Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, θα ταξιδέψουμε στις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας. Από τη Νεμέα μέχρι τη Δράμα και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Νάουσα, θα επισκεφτούμε οινοποιεία, αμπελώνες και κελάρια, θα δοκιμάσουμε μεθυστικά κρασιά -λευκά, κόκκινα, ροζέ, αφρώδη, γλυκά, λιαστά, ημίγλυκα, αλλά και αποστάγματα- και θα συνομιλήσουμε με ειδικούς και λάτρεις του «οίνου του αγαπητού».

Σ’ αυτό το διαφορετικό ταξίδι στη Διονυσιακή Ελλάδα, θα γνωρίσουμε τις διαφορετικές ποικιλίες που καλλιεργούνται ανά περιοχή, ντόπιες και ξενικές, τα κρασιά που παράγουν, τις ιδιαιτερότητές τους και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη διαδικασία. Θα μάθουμε πώς να διαλέξουμε το κατάλληλο μπουκάλι κρασί για κάθε περίσταση, με τι να το συνταιριάξουμε και πώς να το απολαύσουμε στο μέγιστο. Θα καταρρίψουμε μύθους για το κρασί και θα μυηθούμε στην τέχνη της οινογνωσίας, γιατί η απόλαυση ενός ποτηριού καλό κρασί μπορεί να γίνει ιεροτελεστία.

Προορισμοί: Νεμέα, Μαντινεία, Σαντορίνη, Μεσόγεια, Δράμα, Παγγαίο, Επανομή, Νάουσα, Ραψάνη, Όσσα Λαγκαδά, Μετέωρα, Ηλεία, Πάτρα, Αίγιο.

Επεισόδιο 11ο «Επανομή θεσσαλονίκης»

Το ταξίδι αρχίζει από την Επανομή, στο Κτήμα Γεροβασιλείου και εκεί γνωρίζουμε τη μαλαγουζιά. Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου μας μιλά για το οινοποιείο του και μας ξεναγεί στο Μουσείο Οίνου. Καταρρίπτουμε το μύθο «Της Μέθης της Αλλαγής», που ισχυρίζεται ότι οι εναλλαγές των διαφορετικών κρασιών είναι που μας μεθάνε.  Επίσης, μαθαίνουμε πως ταιριάζουμε το κρασί με κάθε γεύμα και ο βραβευμένος chef Χριστόφορος Πέσκιας μας ετοιμάζει τις δικές του προτάσεις. Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης μας μιλάει για τη λέξη οίνος.

20:00     ΚΛΑΣΙΚΟΙ  ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)                                                               

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»  (Murdoch mysteries)  (Β΄ κύκλος)

Πολυβραβευμένη σειρά μυστηρίου εποχής, παραγωγής Καναδά 2008-2016.

Η σειρά διαδραματίζεται στο Τορόντο το 1895. Ο ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα της Εγκληματολογίας και με τη βοήθεια των σύγχρονων επιστημονικών ανακαλύψεων, εξιχνιάζει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα του Τορόντο των αρχών του 20ού αιώνα. Καθώς μαζί με την ομάδα του κατορθώνουν το αδύνατο, αναβιώνουν μέσα από τις έρευνές τους πραγματικά θέματα, καθώς και ιστορικά πρόσωπα που έζησαν έναν αιώνα πριν!

Τον Μέρντοχ, στις έρευνές του, βοηθούν τρία πρόσωπα: ο επιθεωρητής Μπράκενριντ, η γιατρός Τζούλια Όγκντεν και ο άπειρος, αλλά ενθουσιώδης αστυνομικός, Τζορτζ Κράμπτρι.

Ο Μπράκενριντ είναι ο προϊστάμενος του Μέρντοχ που έχει αδυναμία στο ουίσκι, προτιμάει τις πιο συμβατικές μεθόδους έρευνας, αλλά χαίρεται και καμαρώνει όταν τα πράγματα πάνε κατ’ ευχήν!

Η γιατρός είναι θαυμάστρια του Μέρντοχ και των εκκεντρικών μεθόδων του και βοηθάει πολύ στη λύση των μυστηρίων, καθώς αποκαλύπτει -με τη βοήθεια της Παθολογίας- αποδεικτικά στοιχεία.

Τέλος, ο Κράμπτρι, που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, είναι ο πιστός βοηθός του Μέρντοχ.

Πρωταγωνιστούν οι Γιάνικ Μπίσον (στο ρόλο του ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ), Τόμας Κρεγκ (στο ρόλο του επιθεωρητή Μπράκενριντ), Έλεν Τζόι (στο ρόλο της γιατρού Τζούλια Όγκντεν),

Τζόνι Χάρις (στο ρόλο του αστυνομικού Τζορτζ Κράμπτρι). Επίσης, πολλοί guest stars εμφανίζονται στη σειρά.

Βραβεία: Τζέμινι:

Καλύτερου έκτακτου ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά – 2008

Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης σε πρόγραμμα ή σειρά – 2008, 2009

Καναδικό Βραβείο Οθόνης:

Καλύτερου μακιγιάζ στην Τηλεόραση – 2015

Καλύτερης ενδυματολογίας στην Τηλεόραση – 2015

Επίσης, η σειρά απέσπασε και πολλές υποψηφιότητες.

Επεισόδιο 13ο. Ερευνώντας ένα φόνο, ο Μέρντοχ βρίσκεται να συνεργάζεται στενά με έναν αστυνομικό του οποίου οι μέθοδοι και οι συμπεριφορές είναι ολόιδιες με τις δικές του. Μία  επικίνδυνη απάτη με ορυχεία φαίνεται να είναι το κίνητρο για τους φόνους που ερευνούν και ένας επαγγελματίας δολοφόνος φαίνεται να έχει λάβει εντολή να βγάλει από τη μέση οποιονδήποτε απειλήσει το κόλπο. Όταν οι δύο αστυνομικοί καταλήγουν σε μια  μικρή πόλη, βρίσκουν μπροστά τους τον Χάρι, τον άχρηστο πατέρα του Μέρντοχ.

 ΣΑΒΒΑΤΟ, 1/4/2017

20:55     ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ + ΑΘΛΗΤΙΚΑ  + ΚΑΙΡΟΣ   W           

22:00    ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ    GR

            «Η εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων»

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής  1999.

Σκηνοθεσία: Δήμος Aβδελιώδης

Παίζουν: Αγγελική Μαλάντη, Άγγελος Παντελαράς, Τάκης Αγόρης, Γιάννης Τσουμπαριώτης, Στέλιος Μακρίας, Παναγιώτης Λούρος, Ηλίας Πετροπουλέας, Δημήτρης Αυγουστίδης

Διάρκεια: 172΄

Υπόθεση: Τέσσερις αγροφύλακες διορίζονται διαδοχικά τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο Θολοποτάμι της Χίου το 1960. Μετά το θάνατο του αγροφύλακα του χωριού, το τοπικό συμβούλιο ζητά από τον αγρονόμο το διορισμό αντικαταστάτη. Κανείς αγροφύλακας, όμως, δε δέχεται τη θέση, λόγω της κακής φήμης του χωριού και του πρόσφατου θανάτου του προηγούμενου αγροφύλακα, ο οποίος συνέβη μάλιστα εν ώρα υπηρεσίας. Τελικά η κοινότητα επανέρχεται, προσφέροντας ένα πρόσθετο οικονομικό κίνητρο για τον αγροφύλακα που θα παρέβλεπε τα παραπάνω και θα δεχόταν τη θέση. Μετά την

εξέλιξη αυτή αρχίζει να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον των αγροφυλάκων και η θέση δεν αργεί να πληρωθεί. Γρήγορα όμως ο αγρονόμος θα αναγκαστεί να αποσύρει τον αγροφύλακα, αφού αδυνατεί να φέρει εις πέρας την αποστολή του και το ίδιο θα συμβεί και για τους τρεις διαδόχους του. Καθένας από τους τέσσερις αγροφύλακες αντιστοιχεί σε μία εποχή του χρόνου, η οποία ταυτίζεται και με τη χρονική περίοδο την οποία υπηρετεί στο χωριό.

Μία εξαιρετική ηθογραφική ταινία εποχής με καταπληκτική φωτογραφία και γοητευτικούς χαρακτήρες. Η ταινία έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία ανάμεσά τους το ΓΔ κρατικό βραβείο ταινίας μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, το κρατικό βραβείο σκηνοθεσίας, το βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και το βραβείο FIPRESCI. Έλαβε επίσης τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ Βερολίνου, ενώ συμμετείχε και σε πολλά ακόμη διεθνή Φεστιβάλ.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 1/4/2017

24:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W  

00:10    ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ – Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ      GR

            «Η ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ»

01:00    CINE AFTER

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ        A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«THE BANG BANG CLUB»

Πολιτικό δράμα, συμπαραγωγής Γερμανίας-Καναδά-Νότιας Αφρικής 2010.

Σκηνοθεσία -Σενάριο: Στίβεν Σίλβερ

Παίζουν: Ράιαν Φελίπε, Μάλιν Άκερμαν, Φράνκ Ράουτενμπαχ, Τέιλορ Κιτς, Νιλς Φαν Γιάρσβελντ

Διάρκεια: 103΄

Υπόθεση: 1994. Νότια Αφρική. Ο Νέλσον Μαντέλα έχει μόλις αποφυλακιστεί και κατά τους τελευταίους αιματηρούς μήνες του απαρτχάιντ οι εντάσεις σταδιακά αυξάνονται. Φυλετικές σέχτες, με την υποστήριξη της λευκής κυβέρνησης, κηρύττουν αιματηρό πόλεμο μεταξύ τους και στους δρόμους του Σοουέτο αντηχούν πυροβολισμοί. Μέσα σ’ όλα αυτά βρίσκεται το Bang Bang Club, τέσσερις νέοι (λευκοί) δημοσιογράφοι  που δημοσιοποιούν το μακελειό που ρήμαξε τους δρόμους της πόλης τους.

H ονομασία Bang Bang Club ήταν ένα παρατσούκλι για τους φωτογράφους Γκρεγκ Μαρίνοβιτς (Ράιαν Φελίπε), Κέβιν Κάρτερ (Τέιλορ Κιτς), Κεν Όστερμπροκ (Φρανκ Ράουτενμπαχ) και Γιοάο Σίλβα (Νιλς Φαν Γιάρσβελντ) γιατί ήταν πάντα εν μέσω των πυρών, ή του «bang-bang» όπως έλεγαν οι ντόπιοι. Οι νεαροί άντρες όμως ήξεραν ότι η αλήθεια έπρεπε να βγει προς τα έξω. Ορμώμενοι από αδρεναλίνη και ηθικά εξοργισμένοι, ρίσκαραν την ζωή τους για να  καταγράψουν τη φρίκη του εμφύλιου πολέμου που καταρράκωσε το έθνος. Με την βοήθεια του Ρόμπιν (Μαλίν Άκερμαν), τον ικανό κι ευθύ φωτογραφικό τους συντάκτη, οι φωτογραφίες τους βοήθησαν να επικεντρωθεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην δοκιμασία της Νότιας Αφρικής και να ξεσηκώσουν την διεθνή γνώμη για το τέλος του απαρτχάιντ. Ο Γκρεγκ Μαρίνοβιτς και ο Κέβιν Κάρτερ κέρδισαν από ένα βραβείο Πούλιτζερ ο καθένας για εκπληκτική επίδειξη δημοσιογραφίας, αλλά αντιμετώπισαν και την οργή πολλών έγχρωμων Νοτιοαφρικανών, που δυσαρεστούταν με τον γεγονός ότι λευκοί ξένοι κέρδιζαν διεθνή φήμη για την εκπροσώπηση των δικών τους αγώνων στον υπόλοιπο κόσμο.

Η ταινία βασίζεται στο  «The Bang-Bang Club: Snapshots from a Hidden War» των Γκρεγκ Μαρίνοβιτς,και Γιοάο Σίλβα.

Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

02:45 ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ (Ε) ημέρας – W

03:15 ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΟΥΝΤ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Ε) ημέρας – W

04:00 EUROPE  (Ε) ημέρας – W

05:30 ΕΠΤΑ (Ε) ημέρας – W

06:30 ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ (Ε) ημέρας – W

ΚΥΡΙΑΚΗ,  2/4/2017

07:00    ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  W   

            Με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο

10:00    ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ  W   

Με τον Τάκη Σαράντη και την Έλενα Μπουζαλά

11:30    ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ  W

            Με την Αλεξία Τασούλη και την Βίκυ Παπαλουκά.

Η εκπομπή καλύπτει θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μέσα από την εκπομπή προβάλλονται -μεταξύ άλλων- όλες οι μεγάλες τακτικές ασκήσεις και ασκήσεις ετοιμότητας των τριών Γενικών Επιτελείων, αποστολές έρευνας και διάσωσης, καθώς και στιγμιότυπα από την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, η εκπομπή καλύπτει θέματα διεθνούς αμυντικής πολιτικής και διπλωματίας με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ από το εξωτερικό.

Εκπομπή 4η

12:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ   W

12:15    ΕΠΩΝΥΜΩΣ     W

Με τον Βασίλη Ταλαμάγκα

Αρχισυνταξία: Ματίνα Καραμίντζου.

Δ/νση παραγωγής: Αθηνά Βάρσου

Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας, Γιάννης Τζανετής

Εκπομπή 11η 

 13:00    ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ     W            

«Εύβοια – μουσική & χορευτική παράδοση-Οδοιπορικό στην Εύβοια με το «Αλωνάκι»

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» μας προσκαλούν σ’ ένα δυναμικό γλέντι που μας ταξιδεύει στην Εύβοια, μια περιοχή με πλούσια και πολύμορφη παράδοση που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο πλατύ κοινό. Η εκπομπή διατρέχει το νησί εστιάζοντας σε τέσσερεις επιμέρους περιοχές:

-στο χωριό Κουρκουλοί, αντιπροσωπευτικό της στεριανής παράδοσης της Βόρειας Εύβοιας.

-στη Νέα Αρτάκη, με την παράδοση των προσφύγων από την Κύζικο της Προποντίδας.

-στην Κύμη, με το «μπαλκόνι στο Αιγαίο».

-στο χωριό Άγιος Δημήτριος, που αντιπροσωπεύει την καβοντορίτικη παράδοση της Καρυστίας, στη Νότια Εύβοια.

Ξεναγός μας ο ερευνητής και δάσκαλος χορού Δημήτρης Λιανοστάθης, διευθυντής του δραστήριου Συλλόγου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Τ’ Αλωνάκι» μέλη του οποίου χορεύουν στο γλέντι. Συμμετέχουν οι παλαίμαχοι τοπικοί λαϊκοί βιολάτορες Ηλίας Αντωνίου και Γιώργος Σφυρίδης, καθώς και παλαιοί τραγουδιστές από τα χωριά της Εύβοιας: Κώστας και Τριανταφυλλιά Αγιασοφίτη, Γιάννης και Μαρία Λιανοστάθη και Βαγγέλης Στέφωσης. Τους συνοδεύουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Σαραντίδης (βιολί), Βαγγέλης Παπαναστασίου (κλαρίνο, φλογέρα, τσαμπούνα), Ιάκωβος Ηλιάδης (λαούτο), Σταυρούλα

Σπανού (σαντούρι), Αντρέας Παπάς (κρουστά), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (λάφτα, κιθάρα) και Έφη Ζαϊτίδου: κανονάκι. Συμμετέχουν επίσης οι τραγουδιστές: Λάζαρος Τσαμπάς, Ηλίας Γάκος, Βιβή Βουτσελά, Μαρία Βουμβάκη και Σπύρος Μπρέμπος. Για τις διάφορες περιοχές της Εύβοιας και τις τοπικές παραδόσεις μιλούν οι: Δημήτρης Λιανοστάθης, Αριστείδης Αράπογλου (εκπρόσωπος της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών), Θοδωρής Κοντάρας (φιλόλογος) και Ματούλα Μάνδρακα (εκπρόσωπος του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης).

Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος

Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαϊτης

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR

 ΚΥΡΙΑΚΗ,  2/4/2017

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

16:00    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (Ε)   W   

Με την Έλενα Κατρίτση                                               

             «Ο Γιάννης Δημαράς, ο Γιώργος Λιάνης και ο Κώστας Χαρδαβέλλας»

Τρεις διαφορετικές προσωπικότητες, τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες, τρεις ξεχωριστές  προσωπικές ιστορίες… Ο Γιάννης Δημαράς, ο Γιώργος Λιάνης και ο Κώστας Χαρδαβέλλας, μοιράζονται με την Έλενα Κατρίτση προσωπικές τους στιγμές, εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα από τα παιδικά τους χρόνια στις γειτονιές όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, καθώς και αναμνήσεις από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Γ. Δημαράς: «Το σπιτάκι όπου γεννήθηκα στο Αιγάλεω ήταν ένα δωματιάκι, δύο επί τρία, στο οποίο κοιμόμασταν τέσσερις άνθρωποι… Η μητέρα μου, η κυρά-Φωτεινή, άνοιγε το παράθυρο του δρόμου και εκεί μας έφτιαχνε φαγητό… Πέρναγε ο νερουλάς και κουβάλαγε το νερό με τα χέρια της για να μας πλύνει μέσα στη σκάφη… Συνθήκες πολύ δύσκολες».

Γ. Λιάνης: «…Μπήκα στην πολιτική από απόγνωση… Δεν το μετάνιωσα όμως, γιατί βοήθησα την πατρίδα μου, τη Φλώρινα. Η πατρίδα μου δεν ήταν στον χάρτη και αυτό το οικογενειακό δράμα  που ζουν εκεί, εγώ το έζησα στην οικογένειά μου.  Τη μάνα μου δεν τη θεωρούσαν Ελληνίδα, αλλά Σλαβομακεδόνισσα. Αυτή η μάνα, με μεγάλωσε με Παλαμά και Ρίτσο και τη θεωρώ εκατό φορές πιο πολύ Ελληνίδα…».

Κ. Χαρδαβέλλας: «Στα πέντε μου χρόνια έχασα και τη μητέρα μου. Δεν μπόρεσα να ξαναπώ τη λέξη μαμά… Στις περιπτώσεις αυτές, μαυρίζεις το φιλμ, μαυρίζεις το καρέ… Είναι σαν τη φωτογραφία που ανοίγεις να πάρει φως… Δεν ήθελα να θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια με τη μητέρα μου την Καλυψώ στο σπίτι όπου γεννήθηκα στην Καλλιθέα, για να μην πονάω…».

Οι τρεις καταξιωμένοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν  σελίδες  της ζωής τους, όπως τις βίωσαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μιλούν για τις πιο έντονες και συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές που έζησαν.

Τριάντα έξι χρόνια πριν, τους ένωσαν οι «ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ». Σήμερα, τους ενώνει μια βαθιά φιλία…

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ασθενίδης.

Σύνταξη-ρεπορτάζ-έρευνα: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου.

Εκτέλεση παραγωγής: WETHEPEOPLE.

ΚΥΡΙΑΚΗ,  2/4/2017

 17:00    28 ΦΟΡΕΣ ΕΥΡΩΠΗ – 28EUROPE     W      ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Με τον Κώστα Αργυρό.

Ο Κώστας Αργυρός επιστρέφει στην ΕΡΤ  τρία  χρόνια μετά. Η εκπομπή «28 φορές Ευρώπη», είναι η συνέχεια της εκπομπής «27 της Ευρώπης» και σκοπός της είναι να εστιάσει

σε θέματα της επικαιρότητας στην Ευρώπη, που δεν θα περιορίζονται όμως στο στενά «ειδησεογραφικό» χαρακτήρα. Η ελληνική κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με «ειδήσεις» από ή για την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί πάντα να κατανοήσει την ουσία αλλά και το υπόβαθρο σημαντικών θεμάτων. Ειδικά την περίοδο της κρίσης, πολλές φορές φάνηκε ότι η «Ευρώπη» αποφασίζει χωρίς εμάς για εμάς. Υπάρχει μία τάση να μιλάμε «για την Ευρώπη» λες και η χώρα μας δεν ανήκει σ’ αυτήν. Κάτι που φαίνεται να ενισχύεται το τελευταίο διάστημα με την

εμφάνιση διαλυτικών τάσεων και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη έχει μπει σε μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της. Από τις θεσμικές αλλαγές μέχρι την «πρακτική» αλλαγή συγκεκριμένων πολιτικών, που δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα τα αναμενόμενα, τα θέματα είναι πολλά και «ανοικτά». Στις εξελίξεις αυτές θα εστιάσουν οι κάμερες της νέας εκπομπής.

Εκπομπή 11η: «Αφροδίτη καλεί Βίκινγκς»

Όταν το 1985 η Μελίνα Μερκούρη και ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού Τζακ Λανγκ εκπονούσαν την ιδέα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, θεωρούσαν ότι μέσα από αυτό το θεσμό μπορεί να ενισχυθεί το αίσθημα μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας για τους πολίτες. Για να γίνει αυτό θα χρειαζόταν μεταξύ όλων των άλλων και η αλληλογνωριμία πολιτισμών, και η κατανόηση της διαφορετικότητας. Το 2017 τον τίτλο της Πολιτιστικής πρωτεύουσας μοιράζονται δύο πόλεις, που δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές μεταξύ τους:

Η Πάφος της Κύπρου και το Ώρχους της Δανίας, διαφέρουν σε μέγεθος, σε οικονομικές δυνατότητες και εκφράζουν δύο εντελώς διαφορετικές παραδόσεις. Από τη μία η Μεσόγειος της Αφροδίτης και από την άλλη τα παγωμένα νερά των φιορδ, που έψαχναν καταφύγιο οι Βίκινγκς. Ο Κώστας Αργυρός επισκέφθηκε τις δύο αυτές πόλεις και συνομίλησε με τους διοργανωτές ενός προγράμματος με εκατοντάδες εκδηλώσεις, που ξεκίνησε ιδιαίτερα φιλόδοξα και θα κορυφωθεί τους επόμενους μήνες. Σε μια εποχή, που στην Ευρώπη μοιάζουν να είναι περισσότερα αυτά που χωρίζουν από εκείνα που ενώνουν και που ορισμένοι επιδιώκουν να στήσουν νέα «τείχη», η Κύπρος και η Δανία χτίζουν γέφυρες. Όχι μόνο ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, αλλά και με τον υπόλοιπο κόσμο, για να δείξουν ακριβώς, πόσο διαφορετική και ταυτόχρονα πόσο ενοποιητική μπορεί να είναι τελικά η πολιτιστική δημιουργία. Δύο σχετικά μικρές πόλεις φιλοδοξούν, όχι μόνο να αφήσουν τη σφραγίδα τους μέσα από τον πολιτισμό, αλλά να αλλάξουν συνολικά την εικόνα τους, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για έργα  υποδομής και να γνωρίσουν στους πολίτες πτυχές πολιτισμού, που μέχρι τώρα μπορεί να τους ήταν άγνωστες. Η συνεργασία, όπως τονίζουν και οι δύο πλευρές, είναι μέχρι τώρα άψογη και το πείραμα δείχνει να στέφεται με επιτυχία.

Σενάριο – Παρουσίαση: Κώστας Αργυρός

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουκάνης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Τάγκας

Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Παπαδόπουλος, Ωραιάνθη Αρμένη, Ελένη Κορόβηλα, Δήμητρα Βεργίνη

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ   W

 ΚΥΡΙΑΚΗ,  2/4/2017-ΣΥΝΕΧΕΙΑ

18:30    ANIMERT   W   ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

Εκπομπή για τα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους.

Συνεντεύξεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια και ταινίες κινούμενων σχεδίων αποτελούν το περιεχόμενο της σειράς εκπομπών για τα κινούμενα σχέδια που αρχίζει στην ΕΡΤ1.

Με 13 ημίωρα θεματικά επεισόδια, η «ΑΝΙΜΕΡΤ» φιλοδοξεί να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, δημιουργούς κινουμένων σχεδίων της Διασποράς (Greeks can), την ιστορία των ελληνικών

κινούμενων σχεδίων (Ο γλάρος/the seagull), τα κινούµενα σχέδια στη Μεγίστη, στην καρδιά της Μεσογείου (Animated Archipelago), τα κινούµενα σχέδια στη Θεσσαλονίκη και τη γειτονιά της Ελλάδας (Levante), τα Άτομα με Αναπηρία στον κόσμο των κινούμενων σχεδίων (Ability), το Μουσείο ως βιωματικό εργαστήρι κινούμενων σχεδίων (No museum), και τις πολιτικές της Ευρώπης για την εμψύχωση (Europa).

Εκπομπή 12η «Animasyros»

Το animation, όπως όλες οι οπτικοακουστικές τέχνες, αναδεικνύονται και προωθούνται μέσα από διεθνή φεστιβάλ και φόρουμ. Ένα τέτοιο φεστιβάλ είναι το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ερμούπολη της Σύρου. Η Ερμούπολη, η πιο καλοδιατηρημένη νεοκλασική πόλη της Ελλάδας με σημαντικές πολιτιστικές υποδομές, υποδέχεται κάθε χρόνο το φεστιβάλ και αγκαλιάζει τις δράσεις του. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές ταινιών ανιμέισον, εκπαιδευτικά εργαστήρια κινουμένων σχεδίων, καθώς και το τμήμα της Αγοράς, έναν πυρήνα επαγγελματικής δικτύωσης των επαγγελματιών των κινουμένων σχεδίων. Αρωγοί του Animasyros στέκονται κάθε χρόνο διπλωματικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών στην Ελλάδα, καθώς και πλήθος διαπιστευμένων δημοσιογράφων που καλύπτουν τις δράσεις του και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές του.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Εκτέλεση Παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος

19:00    ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΕΙ ΜΟΣΧΑ    W              ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ              

Σειρά ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων.

Ένα οδοιπορικό στην διαχρονική σχέση της Ελλάδας με τη Ρωσία. Η Ταμίλα Κουλίεβα μας ταξιδεύει στο παρόν και το παρελθόν αυτής της σχέσης, μέσα από συναντήσεις με ανθρώπους «κρίκους» αυτής της ελληνορωσικής αλυσίδας. Μιας αλυσίδας που εκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στην σειρά θα ξετυλιχτούν ιστορίες και θα φωτιστούν πρόσωπα, που έχουν να κάνουν με την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, με το εμπόριο, με την ιστορική μνήμη και σχέση των δύο λαών, θεατή και αθέατη. Πρόσωπα που το κάθε ένα ξεχωριστά παίζει κάποιο σημαντικό μικρό ή μεγάλο ρόλο, στην διατήρηση αυτής της βαθιάς σχέσης μέσα στον χρόνο.

Επεισόδιο 9ο.  

Στο ένατο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Αθήνα καλεί Μόσχα» μία ακόμη μεγάλη αποκλειστικότητα: η Ταμίλα Κουλίεβα διεισδύει σ’ ένα από τα πλέον μυθικά και καλύτερα φυλασσόμενα σημεία του κόσμου. Την περίφημη «Πολιτεία των Άστρων» στα περίχωρα της Μόσχας, αφετηρία όλων των σοβιετικών και ρωσικών διαστημικών πτήσεων. Η Ταμίλα συναντά και συνομιλεί με τον θρυλικό πλέον ομογενή μας, τον κοσμοναύτη Θοδωρή – Φιόντορ Γιουρτσίχιν – Γραμματικόπουλο, εκεί που εργάζεται και εκπαιδεύεται καθημερινά. Ο Φιόντορ ολοκληρώνει σε λίγες ημέρες την προετοιμασία του για το πέμπτο του ταξίδι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, για το οποίο θα εκτοξευθεί από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζαχστάν τον Απρίλιο. Μιλούν επίσης για την προσωπικότητα και τη ζωή του Θοδωρή συνάδελφοί του κοσμοναύτες, αλλά και οι συγγενείς του στη Θεσσαλονίκη, όπου ζουν, αγωνιούν και περηφανεύονται γι’ αυτόν, καθώς και οι γονείς και η οικογένεια του αδερφού του Παναγιώτη Γιουρτσίχιν.

Χάρη στις παροτρύνσεις του Θοδωρή, ο οποίος μετέφερε με δική του πρωτοβουλία την ελληνική σημαία στο Διάστημα κατά την πρώτη του πτήση το 2002, πολλοί Ρώσοι κοσμοναύτες επιλέγουν εδώ και μερικά χρόνια την Ελλάδα ως προορισμό για το απαραίτητο πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασής τους, που ακολουθείται μετά από κάθε επίπονη για τον ανθρώπινο οργανισμό πτήση.

 ΚΥΡΙΑΚΗ,  2/4/2017-ΣΥΝΕΧΕΙΑ

20:00     ΚΛΑΣΙΚΟΙ  ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

             ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)                                                               

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»  (Murdoch mysteries)  (Γ΄ κύκλος)

Πολυβραβευμένη σειρά μυστηρίου εποχής, παραγωγής Καναδά 2008-2016.

Επεισόδιο 1ο  O ντετέκτιβ Μέρντοχ βρίσκεται στο Μπρίστολ, στην Αγγλία, όπου τρέχει για να ξεφύγει από Βρετανούς πράκτορες και βρίσκει καταφύγιο σε μια παμπ, όπου γοητεύεται από την όμορφη ιδιοκτήτρια Άννα. Έχει χάσει τη μνήμη του και δεν έχει ιδέα αν είναι ο δολοφόνος, όπως τον κατηγορούν. Στο μεταξύ στο Τορόντο, οι άλλοι αστυνομικοί αλλά και η δρ. Τζούλια Όγκντεν δεν έχουν ιδέα πού βρίσκεται, μαθαίνουν μόνο πως βρισκόταν στη σκηνή ενός εγκλήματος.

 20:55     ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ  + ΚΑΙΡΟΣ   W

 21:30    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ   GR

Mε το Βασίλη Μπακόπουλο, τον Πέτρο Μαυρογιαννίδη και την Κατερίνα Αναστασοπούλου.

Η ιστορική εκπομπή της ΕΡΤ, «Αθλητική Κυριακή» δίνει ακόμα ένα ραντεβού με τους Έλληνες φιλάθλους κάθε Κυριακή στις 21:30, προκειμένου να χαρίσει αθλητικό χρώμα στα Κυριακάτικα βράδια. Διανύοντας την 5η δεκαετία της ζωής της, η ιστορικότερη αθλητική εκπομπή, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των δικών σας προτιμήσεων και ετοιμάζεται να

δικαιώσει και φέτος τις δικές σας προσδοκίες, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς φίλους του αθλητισμού!

Εικόνα απ’ όλα τα παιχνίδια της Super League, ρεπορτάζ, αποκλειστικές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών, συνδέσεις με τα γήπεδα όλης της χώρας, γκολ από τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη, παρουσίαση της δράσης σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα και φυσικά οι κορυφαίοι καλεσμένοι, συνθέτουν το άκρως ελκυστικό σκηνικό της «Αθλητικής Κυριακής»!

24:00    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ  W 

 00:10    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ – Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ   GR

 ΚΥΡΙΑΚΗ,  2/4/2017-ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 01:00    ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ(Ε)  

«Το μυστικό της λίμνης»  (Top of the Lake)

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά μυστηρίου, 7 ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας (BBC) 2013.

Πρόκειται για μια δυνατή, ατμοσφαιρική ιστορία από τη βραβευμένη με Όσκαρ συγγραφέα-σκηνοθέτιδα Τζέιν Κάμπιον, με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Μος, τον Ντέιβιντ Γουέναμ, τον Πίτερ Μάλαν και τη Χόλι Χάντερ.

Γυρισμένο σ’ ένα από τα πιο εκπληκτικά  και παρθένα τοπία του πλανήτη, «Το μυστικό της λίμνης» (Top of the Lake) είναι μια δυνατή ιστορία που σε στοιχειώνει, για το κυνήγι της ευτυχίας, όπου το όνειρο του παραδείσου ελκύει το σκοτεινό του δίδυμο, την πτώση.

Η σειρά απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, το κοινό τη λάτρεψε και βραβεύτηκε με τα πλέον σημαντικά βραβεία στο χώρο του θεάματος.

BΡΑΒΕΙΑ

Χρυσή Σφαίρα (2014) καλύτερου Α΄ γυναικείου ρόλου στην Ελίζαμπεθ Μος.

Βραβεία Astra (2014) καλύτερου αντρικού ρόλου στον Πίτερ Μάλαν.

Βραβεία ΕΜΜΥ (2013)

Καλύτερης κινηματογραφίας  μίνι σειράς ή ταινίας.

Καλύτερης σκηνοθεσίας μίνι σειράς ή ταινίας.

Καλύτερης διανομής ρόλων.

Καλύτερης μίνι σειράς ή ταινίας.

Βραβεία BAFTA (2014)

Καλύτερης σκηνοθεσίας.

Βραβεία από το Ινστιτούτο Κινηματογραφίας Αυστραλίας (2014)

Καλύτερη τηλεοπτική σειρά.

Καλύτερη κινηματογραφία στην τηλεόραση.

Καλύτερος ήχος στην τηλεόραση.

Καλύτερη ενδυματολογία στην τηλεόραση.

Καλύτερη σκηνοθεσία σε τηλεοπτική σειρά.

Καλύτερο μοντάζ στην τηλεόραση.

Επίσης, η σειρά έχει τιμηθεί με πολλά σημαντικά βραβεία, σε διάφορα διεθνή τηλεοπτικά φεστιβάλ.

Σκηνοθεσία: Τζέιν Κάμπιον, Γκαρθ Ντέιβις.

Σενάριο: Τζέιν Κάμπιον («Bright Star», «The Piano»), Τζέραρντ Λι («Sweetie», «All Men are Liars»).

Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Μος («Mad Men», «The West Wing»), Πίτερ Μάλαν («War Horse», «Tyrannosaur»), Χόλι Χάντερ («Saving Grace», «The Piano»), Ντέιβιντ Γουέναμ («The Lord of the Rings», «Public Enemies»), Τόμας Μ. Ράιτ.

Γενική υπόθεση: «Το μυστικό της λίμνης» (Top of the Lake) αρχίζει μ’ ένα μυστήριο – η Τούι, ένα 12χρονο κορίτσι βουτάει στα παγωμένα νερά μιας λίμνης στο Σάουθ Άιλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Είναι πέντε μηνών έγκυος και δεν λέει ποιος είναι ο πατέρας. Έπειτα εξαφανίζεται. Η Ρόμπιν Γκρίφιθ, που την καλούν για την υπόθεση,  είναι μια γενναία αλλά άπειρη ντετέκτιβ. Καθώς όμως στη Ρόμπιν γίνεται έμμονη ιδέα να βρει την Τούι, σιγά-σιγά αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ψάχνοντας για την Τούι είναι σαν να ψάχνει για τον εαυτό της – έναν εαυτό που έχει κρατήσει καλά κρυμμένο.

 Επεισόδιο 6ο. Η Ρόμπιν είναι πεπεισμένη ότι η διακίνηση ναρκωτικών που κάνει ο Ματ σχετίζεται με την εξαφάνιση της Τούι. Ο Ματ εξαπολύει οργανωμένο πια ανθρωποκυνηγητό, με ομάδες κυνηγών και άλλων, για να βρει την Τούι, η οποία κρυφά, μαζί με τον Τζέιμι, καταφεύγει στην κατασκήνωση των γυναικών. Όμως οι άντρες του Ματ την εντοπίζουν, τρέχει για να τους ξεφύγει και σ’ έναν γκρεμό παραπατά και πέφτει. Η πόλη έχει πλέον στραφεί κατά του Ματ, ενώ ο Αλ ενημερώνει τη Ρόμπιν ότι ο Ματ είναι διατεθειμένος να ομολογήσει, αλλά μόνο στην ίδια.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

01:50  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (E) ημέρας  – W

02:50  ΕΠΩΝΥΜΩΣ  (E) ημέρας  – W

03:30  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ «ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΕΡΝΤΟΧ» (Ε) ημέρας

04:30  ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΕΙ ΜΟΣΧΑ (E) ημέρας  – W

05:30  ANIMΕΡΤ  (E) ημέρας – W

 

ΔΕΥΤΕΡΑ,  3/4/2017

 06:00  ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ  W 

07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα.

Kαθημερινή τρίωρη ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, που βρίσκεται στο επίκεντρο των             εξελίξεων. Όσα συμβαίνουν, την ώρα που συμβαίνουν. Με απευθείας συνδέσεις, ανταποκρίσεις,  συνεντεύξεις και αναλύσεις, η ειδησεογραφική ομάδα της «Πρωινής Ζώνης» «ξεκλειδώνει» τη μέρα. Η κοινωνία, η πολιτική, η οικονομία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, έγκυρα και αντικειμενικά, αποκτούν χώρο έκφρασης καθημερινά από τις 07.00 έως τις 10.00 το πρωί.

Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Γκλεζάκος

Αρχισυνταξία: Χαρά Ψαθά

Διεύθυνση παραγωγής: Αλεξάνδρα Κούρτη

07:45   ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

 08:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΔΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  W  

Δίωρη πρωινή ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Αγγελίδη και τον Χρήστο Παγώνη. Ενημέρωση με στυλ διαφορετικό, προσεγγίζοντας τις ανάγκες και τις αγωνίες της κοινωνίας, των συνανθρώπων μας της διπλανής πόρτας. Με χαμογελαστά πρόσωπα, στυλ χαλαρό, αλλά και μάχιμο, με φόντο το ρεπορτάζ και τις εξελίξεις που τρέχουν.

Συνδέσεις με κάθε γωνιά της Ελλάδας και την ομογένεια, αναδεικνύοντας το θετικό πρόσωπο του ελληνισμού που προσπαθεί, δημιουργεί, αντιστέκεται…

Γρήγορη εναλλαγή θεμάτων, άμεση επαφή με όλες τις πηγές του ρεπορτάζ, σε κάθε σημείο της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ανάλυση των εξελίξεων σε πολιτικό (και όχι μόνο…) επίπεδο.

Ό,τι συμβαίνει τώρα… Παντού και με ταχύτητα.

Παρουσίαση: Νίκος Αγγελίδης, Χρήστος Παγώνης.

Αρχισυνταξία: Έφη Ζέρβα.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σταμούλης.

Διεύθυνση παραγωγής: Βάσω Φούρλα.

Δημοσιογραφική ομάδα: Άντζελα Ζούγρα, Γιώργος Καρυωτάκης, Ηλίας Κούκος, Αντριάνα Μπίνη, Αννίτα Πασχαλινού, Λία Ταρούση.

12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

13:00   ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W

ΔΕΥΤΕΡΑ,  3/4/2017

 13:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ      

«Σχεδιάζοντας το μέλλον»  (E2 DESIGN)  – Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ για τον αειφόρο- οικολογικό σχεδιασμό, 18 ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2006 – 2008.

Μια πρωτοποριακή και σε μεγάλο βαθμό αποδεκτή σειρά γύρω από τους μεταρρυθμιστές και πρωτοπόρους, οι οποίοι οραματίζονται μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό αλλά και οικολογικό επίπεδο.

Η σειρά εξερευνά εφικτές λύσεις για πιεστικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις οι οποίες επιλέγονται από διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένων του σχεδιασμού, της ενέργειας,  των μεταφορών, του νερού, των τροφίμων και της αστικής ανάπτυξης. Μια νέα στάση ζωής απέναντι στην κατασκευή δεν είναι μόνο δυνατή αλλά και απολύτως αναγκαία για την αστική και αγροτική επιβίωση.

Χαρακτηριστικό της σειράς είναι ο συνδυασμός της ποιητικής αφήγησης, της προκλητικής κινηματογράφησης και της συγκινητικής πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης.

Με αφηγητή τον βραβευμένο με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Μπραντ Πιτ, η σειρά ντοκιμαντέρ εξερευνά τα περίπλοκα κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά ζητήματα της αειφόρου αρχιτεκτονικής. Διασχίζοντας την υδρόγειο, η σειρά αφηγείται σημαντικές και συναρπαστικές ιστορίες της πράσινης αρχιτεκτονικής που έγιναν πραγματικότητα στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, την Κίνα και τις αγροτικές περιοχές του Μεξικού.

Επεισόδιο 3ο «Bogota: building a sustainable city»

14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   GR   Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Κάπου στη γη»  (Somewhere on Earth) – Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας.

Η σειρά μας ταξιδεύει σε πανέμορφα μέρη, αληθινά μαργαριτάρια της φύσης,  ανέγγιχτα από τους ανθρώπους, όπου η καθημερινή ζωή των ντόπιων ξετυλίγεται μέσα από ένα αρμονικό ταξίδι ξεχασμένο από το χρόνο που κυλά τόσο γρήγορα..

Πρόκειται για ένα πορτρέτο των ανθρώπων που ζουν σε αυτά τα ξεχωριστά μέρη. Μας ξεναγούν και μας καλούν να μοιραστούμε τον κόσμο τους με τις κάμερές μας, με τις ιστορίες τους, τις αναμνήσεις τους και την καθημερινή ζωή τους.

Επεισόδιο 4ο:  «Ομάν» – (Oman)

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/Δελτίο για Πρόσφυγες

16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Κάθε μεσημέρι στην ΕΡΤ1 και ώρα 16:00, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, ο Ανδρέας Ροδίτης και η Σόνια Φίλη παρουσιάζουν ένα τηλεπεριοδικό, με επίκεντρο τον πολιτισμό.

Πολιτιστικές δράσεις απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, φεστιβάλ, θέατρο, μουσική, βιβλίο, κινηματογράφος, χορός και εικαστικά, περιλαμβάνονται στο μενού της εκπομπής.

Επίσης, δημιουργοί και γνωστές προσωπικότητες της πολιτιστικής ζωής του τόπου, καταθέτουν το έργο τους και παρουσιάζουν τις δράσεις τους.

Παρουσίαση: Ανδρέας Ροδίτης – Σόνια Φίλη.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Γεωργιουδάκης.

Αρχισυνταξία: Νατάσα Βησσαρίωνος.

Δημοσιογράφος: Μερσιάννα Ελευθεριάδου.

Διεύθυνση παραγωγής: Ευτυχία Μελέτη – Κώστας Καρπούζος.

 ΔΕΥΤΕΡΑ,  3/4/2017

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ     W        

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Η εκπομπή -που έχει σκοπό να γίνει ο καθημερινός μας «σύμβουλος» σε θέματα υγείας και καλής ζωής- έγκυρα, απλά, σύντομα και ανθρώπινα προσεγγίζει καθημερινά προβλήματα υγείας και όχι μόνο, αναζητώντας τις λύσεις τους. Πρωταγωνιστής είναι κάθε φορά ένας άνθρωπος, ο οποίος ζει ανάμεσά μας. Μέσα από την ιστορία του και τη γνώση των επιστημόνων, οι τηλεθεατές γίνονται δέκτες όλων των νεότερων πληροφοριών που αφορούν μικρά και μεγάλα ζητήματα υγείας.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η εκπομπή, η οποία έχει σύγχρονη οπτικοποίηση,  είναι η έρευνα, η πρόληψη και η αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, η

διατροφή, η ψυχολογία, θέματα που αφορούν το παιδί, την ευεξία, τις εναλλακτικές μεθόδους αλλά και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή μας.

Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Αρχισυνταξία: Δήμητρα Τζούβελη.

Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Κάτια Φωτιάδου.

Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος.

 18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Ενημερωτική εκπομπή με την Κατερίνα Ακριβοπούλου, για όλα τα μικρά και μεγάλα γεγονότα, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν.

Μαζί της στο στούντιο σχολιάζουν την επικαιρότητα, η Έρρικα Βαλλιάνου, η Αναστασία Γιάμαλη, ο Σωτήρης Καψώχας, η Βούλα Κεχαγιά, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, η Νικόλ Λειβαδάρη, ο Διονύσης Νασσόπουλος, ο Θάνος Πασχάλης  και η Μαρία Πολλάλη.

Η «Αίθουσα Σύνταξης» ανοίγει τις πόρτες της στους τηλεθεατές και παρουσιάζει τις σημαντικότερες ειδήσεις τη στιγμή που αυτές εξελίσσονται.

Αρχισυνταξία: Θοδωρής Καρυώτης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ξένια Ατματζίδου.

Οργάνωση παραγωγής: Νίκος Πέτσας.

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Λουκόπουλος.

 ΔΕΥΤΕΡΑ,  3/4/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 19:40    Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ (E)  W     

Με τον Χρίστο Βασιλόπουλο

«Οι μάχες του Άγνωστου Στρατιώτη» – Α΄ ΜΕΡΟΣ

Το πρώτο ισχυρό ΟΧΙ που είπαν οι Έλληνες στρατιώτες των φυλακίων της ελληνοαλβανικής μεθορίου και τις άγνωστες μάχες τους, παρουσιάζει η «Μηχανή του χρόνου»

Ο Χρίστος Βασιλόπουλος βρέθηκε στην ελληνοαλβανική μεθόριο και κατέγραψε ιστορίες του άγνωστου στρατιώτη, που αντιμετώπισε με επιτυχία την εισβολή του πανίσχυρου ιταλικού στρατού. Εντόπισε τα εγκαταλελειμμένα φυλάκια όπου δόθηκαν οι φονικές μάχες στο ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια αναζήτησε τους πρωταγωνιστές των μαχών.

Με μαρτυρίες βετεράνων του ’40 και αφηγήσεις στρατιωτικών, ιστορικών και ερευνητών, η εκπομπή καταγράφει την πρώτη φορά που Έλληνες και Ιταλοί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, τη μάχη όπου βγήκαν οι ξιφολόγχες, τις παγίδες του ελληνικού στρατού, τις κινήσεις των στρατηγών και των αξιωματικών του μετώπου, τις καθοριστικές νίκες και την παράδοση των όπλων μετά τη συνθηκολόγηση με τους ναζί.

Η «Μηχανή του χρόνου» παρουσιάζει επίσης, τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα του 1940 που οδήγησαν πολλούς στρατιώτες στον ακρωτηριασμό  και τους βομβαρδισμούς των Ιταλών σε πόλεις της Ελλάδας που άφησαν πίσω τους πολλούς άμαχους νεκρούς.

Στην εκπομπή μιλούν οι ερευνητές Μαρία Πετράκη, Απόστολος Μπρέντας, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο υποστράτηγος ε.α Δημήτριος Γεδεών, ο αντισυνταγματάρχης Αργύρης Καταραχιάς, ο συνταγματάρχης ε.α Αθανάσιος Λάκκας καθώς και οι ιστορικοί Ελένη Δημητρίου, Giorgio Rizzo, Κώστας Λαγός, Νίκος Γιαννόπουλος και Τάσος Σακελλαρόπουλος.

20:45    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ W

Με τον Σάκη Αρναούτογλου 

20:55    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ με το  Νίκο Παναγιωτόπουλο   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ + ΚΑΙΡΟΣ  

22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ  W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

22:15    ΕΡΤ FOCUS      W

Με τον Πάνο Χαρίτο

24:00    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

ΔΕΥΤΕΡΑ,  3/4/2017

00:30    ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ(Ε)       

«Το μυστικό της λίμνης»  (Top of the Lake)

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά μυστηρίου, 7 ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας (BBC) 2013.

Επεισόδιο 7o (τελευταίο): Η Ρόμπιν ακούει την ομολογία του Ματ, που δεν είναι αυτό που περίμενε. Αγωνιώντας για την τύχη της Τούι και του μωρού που θα γεννηθεί, με τη φρίκη της ομολογίας του Ματ και το αδιέξοδο στο οποίο περιέρχεται, καθώς δεν μπορεί να συλλάβει τον Ματ, η Ρόμπιν απελπίζεται. Νιώθοντας εντελώς ανίσχυρη, αποπειράται να αυτοκτονήσει. Η απόπειρα αποτυγχάνει, ενώ ο Ματ φεύγει σαν τρελός να βρει την Τούι. Η Ρόμπιν, σε μια  ύστατη προσπάθειά της να βρει την Τούι πριν από τον Ματ, ξεκινά ανίδεη για το πού πρέπει να πάει και τι θα πρέπει να δει. Ενστικτωδώς φεύγει μόνη να συναντήσει το σκοτεινό εκτελεστή, όπου η έρευνα θα φτάσει στο σοκαριστικό της φινάλε.

 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

01:30 ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ (Ε) ημέρας  W

02.50  Η ΖΩΗ ΜΟΥ Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας   W

03.20  ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Ε) ημέρας   W

04.45  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «SOMEWHERE ON EARTH» (E) ημέρας GR

05.45  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε) W

 ΤΡΙΤΗ, 4/4/2017

06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα

07:45     ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

 

08:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ    W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΔΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  W

Ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Αγγελίδη και τον Χρήστο Παγώνη

12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

13:00   ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W

13:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ       

             «Σχεδιάζοντας το μέλλον»  (E2 DESIGN)  – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ για τον αειφόρο- οικολογικό σχεδιασμό, 18 ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2006 – 2008.

             Επεισόδιο: 4ο «AFFORDABLE GREEN HOUSING»

 14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   GR    Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Κάπου στη γη»  (Somewhere on Earth) – Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας.

Επεισόδιο 5o: «Λάος» (Laos)

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/ Δελτίο για Πρόσφυγες

16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W        

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

ΤΡΙΤΗ, 4/4/2017

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με την Κατερίνα Ακριβοπούλου.

19:40    Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ (E)  W     

Με τον Χρίστο Βασιλόπουλο.                                     

«Το Έπος του ’40: Οι μάχες του Άγνωστου Στρατιώτη στα βουνά της Ηπείρου» –

Β΄ ΜΕΡΟΣ Η μάχη της ξιφολόγχης

20:45    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ W

Με τον Σάκη Αρναούτογλου 

20:55    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   με το Νίκο Παναγιωτόπουλο   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ + ΚΑΙΡΟΣ

22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ   W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

22:15     ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ      W

Με τον Φάνη Παπαθανασίου

Σκηνοθεσία:Έλενα Λαλοπούλου.

Έρευνα-αρχισυνταξία: ΠιέρροςΤζανετάκος.

Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Ντάφλου.

Εκπομπή 20η

23:15    SOCIAL GROWTH   W   NEA ΕΚΠΟΜΠΗ

Στις παρυφές της οικονομικής κρίσης γεννιέται ένα ανερχόμενο και δυναμικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας με κοινωνικό πρόσημο και αντίκτυπο.

Ιστορίες κοινωνικών επιχειρηματιών, επενδυτές, κοινωνικοί χρηματοδότες και ειδήμονες μέντορες, είναι οι πρωταγωνιστές της νέας παραγωγής της ΕΡΤ, «Social Growth».

Το «Social Growth», η πρώτη εκπομπή για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις startups στην ελληνική τηλεόραση, ακολουθεί τον κύκλο ωρίμανσης μίας κοινωνικής επιχείρησης, από το στάδιο της ιδέας και της startup, στην ανάπτυξη και την ωρίμανση, μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.

Τι ζητάει ένας επενδυτής για να χρηματοδοτήσει μια επιχείρηση; Πώς σκέφτεται ένας επενδυτής «άγγελος» (angel investor) και ένας venture capitalist;

Στο «Social Growth» θα γνωρίσετε αληθινούς επενδυτές με ενεργή λειτουργία στην Ελλάδα. Θα μάθετε από τους διοικούντες των μεγάλων ιδρυμάτων της χώρας, πώς στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και πώς μπορούν να στηρίξουν και εσάς.

Επεισόδιο 8ο

ΤΡΙΤΗ, 4/4/2017

23:45    ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε)   W  

Ελάτε να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο.

Η Αττική είναι όλη η Ελλάδα υπό κλίμακα. Έχει βουνά, έχει θάλασσα, παραλίες και νησιά, έχει λίμνες και καταρράκτες, έχει σημαντικές αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία και ασυνήθιστα μουσεία, κωμοπόλεις και γραφικά χωριά και οικισμούς, αρχιτεκτονήματα, φρούρια, κάστρα και πύργους, έχει αμπελώνες, εντυπωσιακά σπήλαια, υγροτόπους και υγροβιότοπους, εθνικό δρυμό.

Έχει όλα εκείνα που αποζητούμε σε απόδραση -έστω διημέρου- και ταξιδεύουμε ώρες μακριά από την πόλη για να απολαύσουμε.

Η νέα εκπομπή «Εντός Αττικής», προτείνει αποδράσεις -τι άλλο;- εντός Αττικής.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή  πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

Εκπομπή 6η: «Ελευσίνα»

Βόλτα στην Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Είναι η κυρίαρχη πόλη στη ριβιέρα της δυτικής Αττικής. Μια πόλη με πλούσια ιστορία στους χρόνους της αρχαιότητας, συνυφασμένη με τις σημαντικότερες τελετές εκείνου του καιρού, μυστήρια συνδεδεμένα με την αναγέννηση της ψυχής και της φύσης: τα Ελευσίνα Μυστήρια.

Εκείνο που χαρακτηρίζει τον αστικό ιστό της Ελευσίνας με τη χαμηλή δόμηση -οφείλεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο που βρίσκεται δίπλα της- είναι τα πολλά και φροντισμένα παλιά σπίτια με τις κεραμοσκεπές και τις αυλές, τους κήπους και τα περιβόλια.

Αν ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος κυριαρχεί στη γενέτειρα του Αισχύλου, στον οποίον αξίζει να αφιερώσεις έστω λίγο χρόνο για να αισθανθείς κάτι από τη μυστηριακή ενέργεια των σημαντικών ιερών τελετών της αρχαιότητας, μεγάλο επίσης ενδιαφέρον έχει το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Κατά μήκος της παραλιακής οδού Κανελλοπούλου βρίσκονται μερικά από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία βιομηχανικής ανάπτυξης της πόλης. Πρόκειται για τη σαπωνοποιία- ελαιουργείο των αδελφών Χαριλάου του 1875  και τις  οινοπνευματοποιίες Κρόνος και Βότρυς, οι οποίες άρχισαν να λειτουργούν στις αρχές του 20ού αιώνα. Κτιριακά συγκροτήματα εντυπωσιακά, επιβλητικά που δίνουν μια εικόνα για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Ελευσίνας με επίδραση στην τοπική κοινωνία.

Οι μαρίνες της πόλης προσφέρονται για χαλαρές βόλτες, ενώ το μικρό ψαρολίμανό της είναι σημείο συνάντησης και έντονης κοινωνικότητας.

Στην Ελευσίνα, θεωρείται must το σεργιάνι στην πεζοδρομημένη οδό Νικολαΐδου που εφάπτεται του αρχαιολογικού χώρου. Κατά μήκος του πεζόδρομου, στα ισόγεια των χαμηλών κτιρίων λειτουργούν, το ένα δίπλα στο άλλο, καφέ, μπαρ, μεζεδοπωλεία, εστιατόρια.

Αν πάλι επιλέξεις να καθίσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης, την πλατεία Ηρώων, θα νομίσεις ότι βρίσκεσαι σε μια μεγάλη αγκαλιά.

Μια αγκαλιά που απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

 Επιμέλεια-παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος.

Ηχοληψία:  Κοσμάς Πεσκελίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου.

Παραγωγή: Άννα Κουρελά- View Studio.

 ΤΡΙΤΗ, 4/4/2017

24:00    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

00:30    ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)        

«ΤΗΕ NEWSROOM»  – Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Βραβευμένη πολιτική δραματική σειρά  παραγωγής ΗΠΑ 2012 – 2013.

Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Έμιλι Μόρτιμερ, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ, Άλισον Πιλ, Τόμας Σαντόσκι, Σαμ Γουότερστον, Ολίβια Μαν, Ντεν Πατέλ.

Το σενάριο της σειράς «Newsroom» είναι  του βραβευμένου με Όσκαρ σεναριογράφου Άαρον Σόρκιν.. Στη σειρά, ο Σόρκιν εξερευνά τον κόσμο της δημοσιογραφίας και επιχειρεί να μεταφέρει στο ευρύ κοινό τις αγωνίες, την καθημερινότητα και τον τρόπο δουλειάς των δημοσιογράφων ενός φανταστικού καλωδιακού καναλιού των ΗΠΑ.

Η σειρά μας εισάγει στα παρασκήνια του καλωδιακού καναλιού ΑCN (Atlantis Cable News). Ο παρουσιαστής  Γουίλ Μάκαβοϊ (Τζέφ Ντάνιελς) και η ομάδα του, σχεδιάζουν να βγάλουν στον αέρα μια ειδησεογραφική εκπομπή δομημένη με δεοντολογικούς και ηθικούς κανόνες, σε πείσμα των εταιρικών και εμπορικών εμποδίων και των  προσωπικών τους εμπλοκών.

Βραβεία και διακρίσεις:

Βραβείο Critic’s Choice Television  2012 για την κατηγορία Most Exciting New Series.

Βραβείο Primetime Emmy   2013 για την κατηγορία καλύτερου ηθοποιού (Τζεφ Ντάνιελς) σε δραματική σειρά.

Υποψηφιότητα στα βραβεία Χρυσές Σφαίρες 2012 στις κατηγορίες: Καλύτερης δραματικής τηλεοπτικής σειράς και καλύτερου ηθοποιού (Τζεφ Ντάνιελς) τηλεοπτικής δραματικής σειράς.

Υποψηφιότητα στα βραβεία ΕΜΜΥ 2013 & 2014 στις κατηγορίες: Καλύτερης γκεστ σταρ  (Τζέιν Φόντα) και καλύτερου ηθοποιού (Τζεφ Ντάνιελς) σε δραματική σειρά.

Επεισόδιο 1ο. Επιβιώνοντας από τις αρνητικές επιπτώσεις στην επαγγελματική του καριέρα εξαιτίας ενός  απροσδόκητου ξεσπάσματος σε ένα φόρουμ, ο Γουίλ Μάκαβοϊ παρουσιαστής της ειδησεογραφικής εκπομπής «News Night», στο συνδρομητικό κανάλι ACN – οδηγείται σε αναγκαστική άδεια. Όταν επιστρέφει  ανακαλύπτει ότι οι περισσότεροι από τους συνεργάτες του τον έχουν εγκαταλείψει και δουλεύουν σε άλλη εκπομπή. Ο ίδιος είναι αναγκασμένος να δουλέψει με τα μέλη μιας νέας ομάδας που προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της απουσίας του. Πληροφορείται δε ότι η νέα του παραγωγός είναι η Μακένζι Μακχέιλ, μια παλιά του φιλενάδα. Ο Γουίλ και η νέα του ομάδα αντιμετωπίζουν μία άμεση πρόκληση όταν ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων βγαίνει στον αέρα.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

01.50  ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ (Ε) ημέρας   W

03:00  Η ΖΩΗ ΜΟΥ Η ΥΓΕΙΑ μου (Ε) ημέρας  W

03.30  ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Ε) ημέρας   W

05.00  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «SOMEWHERE ON EARTH» (E) ημέρας  GR

 ΤΕΤΑΡΤΗ,  5/4/2017

06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   

07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα

07:45    ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

 08:00   ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΔΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Αγγελίδη και τον Χρήστο Παγώνη

12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

13:00     ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W

13:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ      

             «Σχεδιάζοντας το μέλλον»  (E2 DESIGN)  – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ για τον αειφόρο- οικολογικό σχεδιασμό, 18 ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2006 – 2008.

Επεισόδιο 5ο : «Adaptive reuse in the Netherlands»

14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ        GR  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Κάπου στη γη»  (Somewhere on Earth) – Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας.

             Επεισόδιο 6o: «Δυτικός Καναδάς» (Western Canada)

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

 17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W        

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

 ΤΕΤΑΡΤΗ,  5/4/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ

18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με την Κατερίνα Ακριβοπούλου.

19:40    Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ (E)  W     

Με τον Χρίστο Βασιλόπουλο.                                     

«Ήμουν κι εγώ πρόσφυγας» – Α΄ ΜΕΡΟΣ

Η «Μηχανή του χρόνου» με το Χρίστο Βασιλόπουλο, παρουσιάζει  ένα αφιέρωμα στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Με μαρτυρίες, ντοκουμέντα και αφηγήσεις ιστορικών, περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο προσφυγικός πληθυσμός της Μικρασίας μετά την καταστροφή.

Ενάμιση εκατομμύριο ψυχές ήρθαν κυνηγημένες σε μια Ελλάδα πεντέμισι εκατομμυρίων κατοίκων, που προσπαθούσαν να επιβιώσουν σε  μια πτωχευμένη χώρα, που θρηνούσε χιλιάδες θύματα έπειτα από πολέμους που κράτησαν σχεδόν δέκα χρόνια.

Η εκπομπή παρουσιάζει τα δύο πρόσωπα του προσφυγικού ζητήματος:

-Τους ντόπιους που τους υποδέχθηκαν με αγάπη και αυτούς  που τους έβριζαν τουρκόσπορους και τουρκομερίτες.

-Τους κατοίκους που προστάτεψαν τα ορφανά και αυτούς που τα εκμεταλλεύτηκαν.

-Τους πατριώτες που άνοιξαν τα σπίτια τους να τους φιλοξενήσουν και αυτούς που υπερχρέωναν τα ενοίκια.

-Τις εφημερίδες που έκαναν εράνους για την αποκατάστασή τους και αυτές που πρότειναν να φοράνε περιβραχιόνιο για να τους ξεχωρίζουν.

-Τους δημόσιους υπαλλήλους που τους εξυπηρέτησαν και αυτούς τους ελάχιστους, που έφθασαν να ζητούν ερωτικά ανταλλάγματα από τις προσφυγοπούλες για να τους εκδώσουν νόμιμα χαρτιά.

Η χαοτική κατάσταση της πολιτείας και τα πολιτικά πάθη, άφησαν ένα κενό ενημέρωσης που κάλυψε η παραπληροφόρηση και η διασπορά ψεύδους. Η απειλή ότι οι πρόσφυγες θα πάρουν δημόσιες και  ιδιωτικές εκτάσεις, προκάλεσε αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ γηγενών και προσφύγων με νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Τα πολιτικά παιχνίδια, τους χώρισαν και έγιναν κομμάτι της εθνικής διχόνοιας.

Η «Μηχανή του χρόνου» φέρνει στο προσκήνιο και το ρόλο των φιλανθρωπικών οργανώσεων, όπως η Near East Relief, που βοήθησαν ουσιαστικά, ειδικά τα πρώτα χρόνια, που το κράτος έλαμπε διά της ανοργανωσιάς του.

20:45    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ W

Με τον Σάκη Αρναούτογλου 

20:55    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ με το Νίκο Παναγιωτόπουλο   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ + ΚΑΙΡΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ,  5/4/2017

21:30    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ   GR

24:00    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

00:10    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ – Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ   GR

01:00    ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)       

«ΤΗΕ NEWSROOM»  – A΄ ΚΥΚΛΟΣ

 Βραβευμένη πολιτική δραματική σειρά  παραγωγής ΗΠΑ 2012 – 2013.

Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Έμιλι Μόρτιμερ, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ, Άλισον Πιλ, Τόμας Σαντόσκι, Σαμ Γουότερστον, Ολίβια Μαν, Ντεν Πατέλ.

Επεισόδιο 2ο. Η Μακ αναλαμβάνει τον έλεγχο της  ειδησεογραφικής εκπομπής  «News Night»  και στρατολογεί μία όμορφη και πνευματώδη οικονομολόγο, ονόματι Σλόαν Σάμπιθ, για  το νυχτερινό σχόλιο. Ο Τζιμ την πατάει με τη Μάγκι. Ο Τσάρλι απαγορεύει στον Ρις να συνεχίσει τις κρυφές συναντήσεις με τον Γουίλ. Ένας  μυστικός  χωρισμός μαθαίνεται.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

01:30  ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ (Ε) ημέρας   W

03:00  Η ΖΩΗ ΜΟΥ Η ΥΓΕΙΑ μου (Ε) ημέρας  W

03:30  ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Ε) ημέρας   W

05:00  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  «SOMEWHERE ON EARTH» (E) ημέρας  GR

 ΠΕΜΠΤΗ,  6/4/2017

06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   

07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ   W

            Ενημερωτική εκπομπή με το Γιώργο Δαράκη και το Γιάννη Δάρρα

07:45    ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS   W

08:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΔΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Αγγελίδη και τον Χρήστο Παγώνη

12:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

13:00     ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W

13:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ     

             «Σχεδιάζοντας το μέλλον»  (E2 DESIGN)  – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ για τον αειφόρο- οικολογικό σχεδιασμό, 18 ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2006 – 2008.

Επεισόδιο 6ο: «ARCHITECTURE 2030»

 14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/ Δελτίο για Πρόσφυγες

16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

 17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W        

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

ΠΕΜΠΤΗ,  6/4/2017 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με την Κατερίνα Ακριβοπούλου.

19:40    Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ (E)  W     

Με τον Χρίστο Βασιλόπουλο                                      

«Ήμουν κι εγώ πρόσφυγας. Τα πέτρινα χρόνια της εγκατάστασης» – Β΄ ΜΕΡΟΣ

Τα πρώτα δύσκολα χρόνια στη μητέρα-πατρίδα, τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας, του Τύπου και τα μέτρα ανακούφισης-αποκατάστασης των κατατρεγμένων Μικρασιατών, παρουσιάζει στο δεύτερο αφιέρωμα για τους πρόσφυγες του 1922, η εκπομπή «Η μηχανή του χρόνου» με το Χρίστο Βασιλόπουλο.

Όταν οι πρόσφυγες άρχισαν να καταφτάνουν με τα πόδια, τα τρένα και τα πλωτά μέσα στην Ελλάδα, τότε καθιερώθηκε στις εφημερίδες ένα νέο ρεπορτάζ. Ήταν το «προσφυγικό» που πολλές φορές δίχαζε τους αναγνώστες. Ο βενιζελικός Τύπος ήταν υπέρ των μέτρων που λαμβάνονταν για τους Μικρασιάτες, ενώ οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες τους χαρακτήριζαν ακόμη και ως «προσφυγική αγέλη».

Σε μια εφημερίδα μάλιστα, ο εκδότης έφτασε στο σημείο να προτείνει οι Μικρασιάτες να φοράνε κίτρινο περιβραχιόνιο, ώστε να ξεχωρίζουν από τους γηγενείς. Τα διχαστικά δημοσιεύματα πάντως και η απροθυμία των γηγενών να παραχωρήσουν εκτάσεις γης στους Μικρασιάτες, προκαλούσαν συχνά συγκρούσεις μεταξύ γηγενών και προσφύγων. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις που καταγράφει η εκπομπή στο Κιουπκιόι Σερρών (σημερινή Πρώτη), όπου δολοφονήθηκαν πρόσφυγες, αλλά και στον Υμηττό ή στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Η εκπομπή καταγράφει επίσης, την πρωτοβουλία ιδιωτών, οι οποίοι χωρίς κρατικά χρήματα, ίδρυσαν το Ταμείο Περίθαλψης Προσφύγων και έχτισαν τα πρώτα σπίτια στις περιοχές του Βύρωνα, της Νέας Ιωνίας και της Κοκκινιάς. Ηγετική μορφή του Ταμείου ήταν ο επιχειρηματίας Επαμεινώνδας Χαρίλαος, χάρη στις ενέργειες του οποίου χτίστηκε μία από τις ιστορικότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης (ο συνοικισμός Χαριλάου, ο οποίος προς τιμήν του πήρε το όνομά του).

Παρουσιάζονται ακόμη, συγκινητικές συνεντεύξεις ανθρώπων που έφυγαν από τις πατρίδες τους, λόγω της ανταλλαγής πληθυσμών που προέβλεπε η Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία ολοκληρώθηκε το δράμα της προσφυγιάς.

Στην εκπομπή μιλούν οι ιστορικοί Μιχάλης Βαρλάς και Μενέλαος Χαραλαμπίδης, οι πανεπιστημιακοί Ευτυχία Βουτυρά και Ιάκωβος Μιχαηλίδης, η πρόεδρος Αλατσατιανών Αθήνας, Μαριάννα Μαστροσταμάτη, ο γ.γ Προσφυγικών Σωματείων, Δημήτρης Παντέλας, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ Νέας Ιωνίας, Λουκάς Χριστοδούλου, η συγγραφέας Μαρία Βεϊνόγλου, ο φιλόλογος Θεόδωρος Κοντάρας, καθώς και ο ερευνητής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, Δημήτρης Καμούζης. Τέλος, παρουσιάζονται μαρτυρίες προσφύγων πρώτης γενιάς.

20:45    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ W

με τον Σάκη Αρναούτογλου 

ΠΕΜΠΤΗ,  6/4/2017 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

20:55    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ με το Νίκο Παναγιωτόπουλο   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ + ΚΑΙΡΟΣ

22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ   W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

22:15    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E)     

               «KIDS IN CAMPS»  

23:15    ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ     W            ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ  

Εκπομπή 2η: «Θέατρο και πραγματικότητα»

Σενάριο-σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής

Μοντάζ: Τεο Σκρίκας

Ήχος: Στέλιος Μπουζιώτης

Παραγωγή: Pausilypon films

00:15    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

00:45    ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)        

«THE NEWSROOM»  – A΄  ΚΥΚΛΟΣ

Βραβευμένη πολιτική δραματική σειρά  παραγωγής ΗΠΑ 2012 – 2013.

Επεισόδιο 3ο. Ο Γουίλ ζητά στον αέρα συγγνώμη από τους τηλεθεατές, για την προσέγγιση των θεμάτων στην εκπομπή του κατά το παρελθόν και υπόσχεται μία νέα εποχή στο δελτίο ειδήσεων.Η νέα προσέγγιση του Γουίλ προκαλεί την αντίδραση της Λιόνα Λάνσινγκ,  διευθύνουσας συμβούλου της μητρικής εταιρίας του ACN,  η οποία προειδοποιεί τον Τσάρλι ότι δεν θα ανεχτεί τις θέσεις του Γουίλ. Ο Τζιμ κατευνάζει τη Μάγκι κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού.

 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

01.30  ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ (Ε) ημέρας   W

02:50  Η ΖΩΗ ΜΟΥ Η ΥΓΕΙΑ μου (Ε) ημέρας  W

03.20  ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Ε) ημέρας   W

04.45  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  (E) ημέρας  από τις 14:00

05.45  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό  ΑΙΩΝΑ (Ε) W

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  7/4/2017

06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ   W

            Ενημερωτική εκπομπή με το Γιώργο Δαράκη και το Γιάννη Δάρρα

07:45    ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

08:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΔΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Αγγελίδη και τον Χρήστο Παγώνη

12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ   W

13:00   ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W

13:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ        

«Σχεδιάζοντας το μέλλον»  (E2 DESIGN)  – Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ για τον αειφόρο- οικολογικό σχεδιασμό, 18 ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2006 – 2008.

Επεισόδιο 1ο : «A GARDEN IN CAIRO»

14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/ Δελτίο για Πρόσφυγες

16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W        

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  7/4/2017- ΣΥΝΕΧΕΙΑ

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με την Κατερίνα Ακριβοπούλου

19:40    Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ (E)  W     

Με τον Χρίστο Βασιλόπουλο.                                     

«Νίκος Παπάζογλου»

Η «Μηχανή του χρόνου» με το Χρίστο Βασιλόπουλο, ξετυλίγει το νήμα της ζωής του αξέχαστου Νίκου Παπάζογλου και παρουσιάζει τον ροκ σταρ της Θεσσαλονίκης που «παράτησε» τον Ντίλαν για το μπαγλαμαδάκι.

Η εκπομπή συναντά τους φίλους των εφηβικών του χρόνων, οι οποίοι διηγούνται πώς δημιούργησαν τα πρώτα ροκ γκρουπ τη δεκαετία του ’60 και την αξιοσημείωτη επιτυχία που είχαν στα νεανικά στέκια της Θεσσαλονίκης. Τότε που ο νεαρός Παπάζογλου βρέθηκε να τραγουδά στους «Olympians», όταν αναπλήρωσε τον Πασχάλη Αρβανιτίδη, ο οποίος πήγε φαντάρος. Αργότερα, δημιουργεί ένα από τα πιο επιτυχημένα  συγκροτήματα με την ονομασία «Μακεδονομάχοι» και επιχείρησε να κάνει διεθνή καριέρα, ηχογραφώντας με τους «Ζηλωτές» τον πρώτο του δίσκο στη Γερμανία.

Η «Μηχανή του χρόνου» παρουσιάζει τον άγνωστο Παπάζογλου, που οι φίλοι του αποκαλούσαν «πους-πουλ» και «κατσαβιδάκια» από την επιμονή του να συναρμολογεί ενισχυτές και ηλεκτρονικά κυκλώματα. Ο πολυτεχνίτης μουσικός δημιούργησε το «Αγροτικόν», το πρώτο στούντιο ηχογραφήσεων στη Θεσσαλονίκη.
Τότε ο Διονύσης Σαββόπουλος, παιδικός φίλος από τη γειτονιά, του δίνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία και τον παίρνει μαζί του στην παράσταση «Αχαρνής». Εκεί γνωρίζει τον Μανώλη Ρασούλη και λίγο καιρό αργότερα το Νίκο Ξυδάκη. Η παρέα με παραγωγό τον Σαββόπουλο και τη συμμετοχή  λαϊκών μουσικών, όπως ο Δημήτρης Κοντογιάννης, ηχογραφεί την «Εκδίκηση της Γυφτιάς». Τον δίσκο που απαγόρευσε η λογοκρισία από το ραδιόφωνο και λάτρεψαν οι φοιτητές. Η συναυλία στο αμφιθέατρο της Νομικής Θεσσαλονίκης θεωρείται σταθμός για τη διάδοση των τραγουδιών.

Μέσα από τον δίσκο ξεχώρισε αμέσως το «Τρελή και αδέσποτη». Ο Νίκος Ξυδάκης μας αποκαλύπτει ότι το λαϊκό τραγούδι δεν γράφτηκε απευθείας σε μπουζούκι και για να μας το αποδείξει έπαιξε στο πιάνο τις νότες που εμπνεύστηκε. Το  «Ραγίζει απόψε η καρδιά» του Τάκη Σιμώτα, γράφτηκε σε ανύποπτο χρόνο, μπήκε στο συρτάρι και ξαναβγήκε για να του το κάνει δώρο ο Παπάζογλου στο γάμο του.

Ο τραγουδιστής με το κόκκινο φουλάρι, βοηθούσε τους νέους καλλιτέχνες που πίστευε ότι είχαν μέλλον στη μουσική. Δύο απ’ αυτούς ήταν ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Ορφέας Περίδης, οι οποίοι μιλούν στην εκπομπή για τη συνεργασία τους με το Νίκο Παπάζογλου.

Η μεγάλη αγάπη του τραγουδιστή για τη θάλασσα, αποτυπώνεται μέσα από αφηγήσεις που αναφέρονται στην ηρεμία αλλά και στην έμπνευση που αντλούσε μέσα από την ενασχόλησή του με το ιστιοπλοϊκό του σκάφος. Ως πηγαίος καλλιτέχνης πολλές φορές τα τραγούδια που έγραφε ήταν βιωματικά, όπως το τραγούδι «Αύγουστος» που έχει μια τρυφερή ιστορία.

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  7/4/2017

20:45    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ W

Με τον Σάκη Αρναούτογλου 

20:55    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ με το Νίκο Παναγιωτόπουλο   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ + ΚΑΙΡΟΣ

22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ   W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

22:15    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚIΜΑΝΤΕΡ   

«Σιωπηλές επαναστάσεις» (Invisible Revolutions)

Κοινωνικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2014.

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Μπορέλ

Υπόθεση: Σε κοινωνίες που οι έντονοι ρυθμοί ζωής έχουν γίνει κανόνας, κάποιοι αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη τους στο γρήγορο τρόπο ζωής και να προσπαθήσουν να επιβραδύνουν αυτούς τους ρυθμούς, οι οποίοι φαίνεται να προδιαγράφουν οικολογική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Ποιοι είναι αυτοί οι νέοι επαναστάτες, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να ξαναβρούν ποιότητα στη ζωή τους μέσα από μια πιο αρμονική σχέση με το χρόνο;

Κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο – την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία – πειραματίζονται σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο σε ξεκάθαρες τοπικές εναλλακτικές λύσεις, για να έχουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής και να θυμίσουν πώς είναι να ζει κανείς ανθρώπινα, χωρίς το μόνιμο άγχος της πίεσης και να κινείται σε αργούς ρυθμούς. Η επαναπροσαρμογή τοπικά της οικονομίας είναι σε εξέλιξη, εμπνέοντας νέες πρακτικές, όπως τοπικά νομίσματα, εναλλακτικές λύσεις πίστωσης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σούπερ μάρκετ και τοπικά παραγόμενη ενέργεια.

Στο περιθώριο του μοντέλου που επικρατεί αυτοί οι πρωτοπόροι διαμορφώνουν τον κόσμο του αύριο.

23:15    ΣΤΑ ΑΚΡΑ    W      ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ             

Εκπομπή με τη  Βίκυ Φλέσσα

00:15    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  7/4/2017

00:45    ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)        

«ΤΗΕ NEWSROOM»  – A΄ ΚΥΚΛΟΣ

Βραβευμένη πολιτική δραματική σειρά  παραγωγής ΗΠΑ 2012 – 2013.

Επεισόδιο 4ο. Ο Γουίλ στην προσπάθειά του να βάλει μια δημοσιογράφο στον «ίσιο δρόμο» βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο μιας σκανδαλοθηρικής εφημερίδας. Ο Γουέντ παρουσιάζει στον Γουίλ στοιχεία που αποδεικνύουν την ανικανότητα της κυβέρνησης να καταπολεμήσει το οικονομικό έγκλημα. Ο Ντον παροτρύνει την Μάγκι να κανονίσει μία συνάντηση του Τζιμ με τη συγκάτοικο της Λίζα.

01:40    28 ΦΟΡΕΣ ΕΥΡΩΠΗ – 28 EUROPE (Ε)   W      

Με τον Κώστα Αργυρό

«Αφροδίτη καλεί Βίκινγκς»

 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

02:35   ΣΤΑ ΑΚΡΑ (Ε) ημέρας – W

03:30   ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ (Ε) ημέρας – W

05:00   Η ΖΩΗ ΜΟΥ Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας – W

05.35   ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  (E) ημέρας από τις 14:00

06.30   ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Ε2 DESIGN» (E) ημέρας από 13.30  

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.