ΕΡΤ1 – Προσωπικά – αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού 14.08.2016

ΕΡΤ1 – Προσωπικά – αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού 14.08.2016

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

Με την Έλενα Κατρίτση

 «Βίκυ Μοσχολιού – H αγαπημένη μας Βίκυ Μοσχολιού

μέσα από τα μάτια της οικογένειάς της»

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 14 Αυγούστου 2016, στις 14:00

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου της Βίκυς Μοσχολιού (16/8/2005), η Έλενα Κατρίτση παρουσιάζει στην εκπομπή «Προσωπικά», τη ζωή της αξέχαστης ερμηνεύτριας μέσα από τα μάτια της οικογένειάς της.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζει τη ζωή της Βίκυς Μοσχολιού μέσα από τα μάτια της αδερφής της, Αθηνάς Μοσχολιού, της κόρης της, Ευαγγελίας Δομάζου, καθώς και της εγγονής της, Βίκυς Μπαφίτη.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - Με την αδερφή της Βίκυς Μοσχολιού, Αθηνά Μοσχολιού

Η Βίκυ Μοσχολιού υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες και πιο χαρακτηριστικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού και αγαπήθηκε από τον κόσμο όσο λίγοι.

Η Αθηνά Μοσχολιού μιλάει για τις δυσκολίες που έζησαν ως παιδιά, τον πολυσυζητημένο γάμο της αδερφής της με το Μίμη Δομάζο και για το κενό που άφησε στη ζωή της, ο ξαφνικός χαμός της. «Η Βίκυ ήταν το μεγάλο παιδί που έπρεπε να δουλέψει για να βοηθήσει την οικογένεια… Μας είχε πάρει στο σπίτι της, εμένα και τα αδέρφια μας, γιατί δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς εμάς. Νύφη έφυγα από το σπίτι της! Ήταν μάνα… Νομίζω ότι κάπου είναι, τραγουδάει και θα γυρίσει… Όταν ακούω τα τραγούδια της, κλαίει η ψυχή μου».

«…Με είχε ενοχλήσει ο χωρισμός της με τον μπαμπά μου, της έριχνα  μεγάλες ευθύνες και ήμουν άδικη μαζί της… Πολλά χρόνια μετά της ζήτησα συγγνώμη. Εκείνη, ήταν και μάνα και πατέρας, έδινε τα πάντα για εμάς… Ακόμη δεν την έχω αποχωριστεί… Και τα παράπονά μου στη μαμά μου τα λέω…»,  εξομολογείται η Ευαγγελία Δομάζου.

Η εγγονή της Βίκυς Μοσχολιού, κόρη της Ράνιας, Βίκυ Μπαφίτη, μιλάει πρώτη φορά για τη γιαγιά της, για τις στιγμές που πέρασαν μαζί, θυμάται τα λόγια που της έλεγε και σιγοψιθυρίζει αγαπημένα τραγούδια που έλεγε η γιαγιά της.

 Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ασθενίδης

Διεύθυνση παραγωγής: Μαρίνα Βεϊόγλου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Άκης Μιταυτσής

Εκτέλεση παραγωγής: Filmiki Productions