ΕΡΤ1 – «Social Growth» 28.02.2017

ΕΡΤ1 – «Social Growth» 28.02.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

 «Social Growth»

Νέα εκπομπή της ΕΡΤ1 για νεοφυείς (startups) και κοινωνικές επιχειρήσεις

«Social Growth» ep03 (1)

Στις παρυφές της οικονομικής κρίσης γεννιέται ένα ανερχόμενο και δυναμικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας με κοινωνικό πρόσημο και αντίκτυπο.

Ιστορίες κοινωνικών επιχειρηματιών, επενδυτές, κοινωνικοί χρηματοδότες και ειδήμονες μέντορες, είναι οι πρωταγωνιστές της νέας παραγωγής της ΕΡΤ, «Social Growth».

Το «Social Growth», η πρώτη εκπομπή για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις startups στην ελληνική τηλεόραση, ακολουθεί τον κύκλο ωρίμανσης μίας κοινωνικής επιχείρησης, από το στάδιο της ιδέας και της startup, στην ανάπτυξη και την ωρίμανση, μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.

Τι ζητάει ένας επενδυτής για να χρηματοδοτήσει μια επιχείρηση; Πώς σκέφτεται ένας επενδυτής «άγγελος» (angel investor) και ένας venture capitalist;

Στο «Social Growth» θα γνωρίσετε αληθινούς επενδυτές με ενεργή λειτουργία στην Ελλάδα. Θα μάθετε από τους διοικούντες των μεγάλων ιδρυμάτων της χώρας, πώς στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και πώς μπορούν να στηρίξουν και εσάς.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017, στις 23:15

Επεισόδιο 3ο: «Τι έχουμε να προσφέρουμε;»

«Social Growth» ep03

Η εκπομπή «Social Growth» μας ξεναγεί στο ανερχόμενο και δυναμικό οικοσύστημα κοινωνικής επιχειρηματικότητας της Ελλάδας. Επιχειρηματίες και οργανώσεις που στο μέσο της οικονομικής κρίσης επιχειρούν -με γνώμονα τον κοινωνικό αντίκτυπο- να υποστηρίξουν και να προσφέρουν σε ευάλωτες ομάδες.

Στο τρίτο επεισόδιο, ο Θανάσης Σπηλιόπουλος παρουσιάζει το Ithaca Laundry, ένα κινητό πλυντήριο ρούχων για αστέγους στην Αθήνα. Ο Δημήτρης Κοντοπίδης παρουσιάζει την Humane, μία εταιρεία που σχεδιάζει συστήματα εξειδικευμένων παροχών Υγείας. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Γεώρμας εξηγεί τι είναι και πώς λειτουργούν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Τέλος, η Έλλη Ξένου, διευθύντρια Προγραμμάτων του SolidarityNow, παραθέτει ποια είναι τα σημαντικότερα κριτήρια που εξετάζει ένας χρηματοδοτικός οργανισμός, προκειμένου να επιλέξει τα κοινωνικά εγχειρήματα που θα υποστηρίξει.

Το «Social Growth» δίνει στο κοινό την ευκαιρία να διαγωνιστεί ζωντανά στο τελευταίοεπεισόδιο, παρουσιάζοντας τις ιδέες του για ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων. Οι νικητές θα κερδίσουν την ένταξή τους στις μεγαλύτερες δομές στήριξης για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να γίνουν εκείνοι οι πρωταγωνιστές του αύριο. Όλες οι ιδέες πρέπει να ακούγονται και να μοιράζονται. Για αυτό κατάθεσε την ιδέα σου και κάνε κάτι που μετράει!

Μάθε για το διαγωνισμό ERT Social Growth και δες ξανά τα επεισόδιά μας στο socialgrowth.ert.gr

Ακολούθησέ μας στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter: @ertsocialgrowth

 Σκηνοθεσία: Χάρης Ντώνιας

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Βούλγαρης

Μοντάζ: Ανδρέας Σπανός

Διεύθυνση παραγωγής: Ιάκωβος Πανουργιάς

Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Πετρόπουλος

Σενάριο: Χάρης Ντώνιας, Δώρα Μαδάρου

Επιστημονικός συνεργάτης: Δρ. Φιόρη Ζαφειροπούλου

Ηχοληψία: Βασίλης Αθανασάς

Βοηθός Διευθ. φωτογραφίας: Ανδρέας Πετρόπουλος

Motion Graphics: Ανδρέας Σπανός

Πρωτότυπη μουσική: Θανάσης Γκαμαράζης, Άγγελος Λυρτζής

Σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας: Άρης Αθάνατος

Digital Marketing: Κατερίνα Παπαγεωργιάδη

Εκτέλεση παραγωγής: The NEST Κοιν.Σ.Επ.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

«Social Growth» ep03 (2)