ΕΡΤ1 – «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» 15.07.2017

ΕΡΤ1 – «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» 15.07.2017

«Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν»

Με τον Λάμπη Τσιριγωτάκη

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, στις 16:00

Τα ενδιαφέροντα θέματα της εκπομπής «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» του Λάμπη Τσιριγωτάκη από το Λονδίνο, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1.

Ειδικότερα οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

-Σε ποια μορφή Brexit, σκληρό η χαλαρό, οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις Λονδίνου και Βρυξελλών, ενώ παράλληλα η Γαλλία και Γερμανία σχεδιάζουν να πάρουν από το Σίτι του Λονδίνου τις τραπεζικές υπηρεσίες που έχουν σχέση με το ευρώ. Ποια είναι η άποψη στα θέματα αυτά του καθηγητή στην έδρα Ευρωπαϊκών Σπουδών στο King’s College του Λονδίνου, Ράσελ Φόστερ.

unnamed (1)

-Συνέντευξη με τον Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρα του Βρετανού υπουργού των Εξωτερικών
Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μιλάει για τη ζωή του στο Χόρτο του Πηλίου και για το πόσο πολύ έχει επηρεάσει τη ζωή του η αρχαία Ελλάδα και ο Όμηρος.

-Συνέντευξη με την Ελληνίδα ερευνήτρια στο Κέντρο Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ Τζένη Λειβαδάρου, η οποία πάσχει από μυϊκή δυστροφία, κυκλοφορεί με αμαξίδιο και με την εξαιρετική επιστημονική της δουλειά προκάλεσε το ενδιαφέρον του διάσημου αστρο φυσικού και διευθυντή στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ Στίβεν Χόκινγκ,  ο οποίος πάσχει από την ίδια ασθένεια σε πολύ βαριά μορφή.

-Έκθεση στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, η οποία παρουσιάζει την επίδραση που έχουν τα Μαθηματικά στην καθημερινή μας ζωή.

-Τέλος, συνέντευξη με τον διεθνώς αναγνωρισμένο και βραβευμένο καθηγητή των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και ακαδημαϊκό Αθανάσιο Φωκά. Αποκαλύπτει ότι μια μελέτη που ολοκληρώνεται σύντομα θα ενταχθεί ως μέθοδος Φωκά στην επιστήμη των μαθηματικών.

unnamed