ΕΡΤ1 – Τροποποιήσεις προγράμματος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Kωμική οικογενειακή σειρά μυθοπλασίας
Το πρόγραμμα ισχύει ως έχει μέχρι τις 21.00, οπότε διαμορφώνεται ως εξής:
Οικογενειακή κομεντί, παραγωγής ΗΠΑ 2007
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Ορ
Πρωταγωνιστούν: Κάρμεν Ηλέκτρα, Κάμερον Μπράιτ, Πάτρικ Σουέιζι, Τιμ Κάρι
Διάρκεια: 92′
Υπόθεση: Χρειάζεται μόνο να πιστεύεις… Είναι Παραμονή Χριστουγέννων. Ο Γουέιν έχει μάθει ότι απολύθηκε τη στιγμή που μετακόμιζε στην Καλιφόρνια και στη νέα του δουλειά. Του τηλεφωνεί η γυναίκα του ότι αποκλείστηκε στο αεροδρόμιο και εκείνος μένει μόνος με τα τρία παιδιά τους, μ’ ελάχιστα χρήματα και χωρίς δώρα Χριστουγέννων. Έτσι, αποφασίζει να τα πάει στο εμπορικό κέντρο. Εκεί, μετά από μια ευχή της κόρης του στον Άγιο Βασίλη, πέφτει στα πόδια τους μια σακούλα χρήματα που οι μικροί μπόμπιρες θέλουν να τα ξοδέψουν όλα! Όμως, τα χρήματα είναι κλεμμένα και οι λωποδύτες ψάχνουν να βρουν ποιος βρήκε τη λεία τους! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάνει την εμφάνισή του και το Φάντασμα του Εμπορικού Κέντρου!!!
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020
Έξι ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες ιστορίες παρουσιάζει η «Μηχανή του χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο.
Ένας τροχονόμος, ένας ηθοποιός, ένας τραγουδιστής, ένας πλοίαρχος, ένας ταξιτζής και ένας dj, αφηγούνται ξεχωριστά Χριστούγεννα της ζωής τους και μας «ξυπνούν» μνήμες και νοσταλγία. Ο Νίκος Στέκας τα περισσότερα Χριστούγεννα τα περνούσε στο ταξί, καθώς τις γιορτές σχεδόν πάντα δούλευε. Από όλες τις κούρσες και τους πελάτες που είχε πάρει του έχει μείνει χαρακτηριστικά ο Μάνος Χατζηδάκις, ο οποίος μπαίνοντας στο ταξί του ζήτησε επιτακτικά να κλείσει το ραδιόφωνο που έπαιζε Νταλάρα. «Μαύρα» Χριστούγεννα στα μπουντρούμια της Νιγηρίας πέρασε ο πλοίαρχος Βασίλης Βαβάσης. Ένα ταξίδι 6 μηνών για δουλειά, μετατράπηκε σε εφιάλτη που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια. Όταν έφυγε από την Ελλάδα μόλις είχε παντρευτεί και η γυναίκα του ήταν έγκυος. Όταν επέστρεψε, ο γιος του ήταν 20 μηνών. Τα Χριστούγεννα που έζησε στην γερμανική κατοχή, ανακαλεί στην μνήμη του ο ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής. Θυμάται την περίοδο που βομβαρδιζόταν η Κέρκυρα από τους Γερμανούς, παραμονή Χριστουγέννων, όπου μια τορπίλη διέτρησε το διπλανό σπίτι αλλά για καλή τους τύχη δεν εξερράγη και σώθηκαν. Το έθιμο προσφοράς δώρων στους τροχονόμους είναι μια χριστουγεννιάτικη ανάμνηση του παρελθόντος. Όμως οι παλιότεροι θυμούνται τα κουβούκλια των τροχονόμων που γέμιζαν με δώρα παραμονή πρωτοχρονιάς. Πρόκειται για ένα έθιμο που ξεκίνησε το 1936 και άντεξε για πολλά χρόνια. Τα Χριστούγεννα οι ντίσκο γέμιζαν ασφυκτικά από μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι πήγαιναν να χορέψουν και να διασκεδάσουν κάτω από την ντισκομπάλα. Η Μπαρμπαρέλα ήταν ένα από τα πιο διάσημα στέκια της δεκαετίας του ΄80, όπου γίνονταν πολλά πάρτι, διαγωνισμοί χορού αλλά και ο καθιερωμένος σχολικός χορός της τρίτης λυκείου. Ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής εξιστορεί τις χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις του, από την κατοχή, τον εμφύλιο αλλά και τα χρόνια που ξεκίνησε να δουλεύει στα νυχτερινά κέντρα. Έγινε γνωστός ως ο τραγουδιστής των ανακτόρων, καθώς μαζί με την ορχήστρα Λεβ Κανακάκη τραγουδούσε σε όλες τις δεξιώσεις του βασιλικού ζεύγους.
15.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ + ΑΘΛΗΤΙΚΑ + ΚΑΙΡΟΣ W
ΠΕΜΠΤΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 -ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
23.45 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Z) W
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021
Ανδρική μόδα. Κομμάτι μιας παγκόσμιας βιομηχανίας που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία. Όμως και στην Ελλάδα, το ανδρικό ντύσιμο καλά κρατεί. Στους Έλληνες δημιουργούς και ράφτες ανδρικής ένδυσης ρίχνει τους προβολείς της η εκπομπή «Ιστορίες Μόδας με την Κάτια Ζυγούλη».
Ο Τάκης Γιαννέτος, εκπρόσωπος της τέταρτης γενιάς οικογενειακής επιχείρησης, δεν μένει απλά πιστός στο χειροποίητο ένδυμα, αλλά δεν επιτρέπει στην τέχνη του ράφτη να σβήσει, εκπαιδεύοντας συστηματικά στο εργαστήριό του νέα παιδιά.
Ο Βασίλης Μπουρτσάλας, κρατώντας ψηλά τη σημαία της υψηλής ραπτικής για άνδρες, αποκαλύπτει τι χαρίζει στα πουκάμισα του ατελιέ του την ιδιαίτερη γραμμή τους.
Ο καινοτόμος Γιώργος Ελευθεριάδης μιλά για την ισορροπία και την αρμονία, που πάνω από δύο δεκαετίες τώρα εκφράζουν τον νεωτερισμό στις άκρως αφαιρετικές φόρμες του.
Ο Δημήτρης Πέτρου εξηγεί στην Κάτια Ζυγούλη πώς η αγάπη του για το tailoring εισβάλλει αβίαστα έως και στις γυναικείες συλλογές του και τα μηνύματα που στέλνει σιωπηρά ένα καλοραμμένο κοστούμι.
Ο Χρήστος Κατσαβοχρήστος εκτιμά πως η εμπειρία του ως μοντέλο τον ωθεί να αναμειγνύει τα στιλ, ώστε να εκφράζουν την προσωπικότητά του και μοιράζεται τη λατρεία του για τα 1960s.