ΕΡΤ1- ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ «Η αράχνη» 07-16.02.2017

ΕΡΤ1- ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ «Η αράχνη» 07-16.02.2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

«Η αράχνη»

(The Spider/Edderkoppen)

SPIDER Edderkoppen (4)

 

Η υπόθεση της «Αράχνης» είναι  βασισμένη  σε αληθινά γεγονότα της εγκληματικής ιστορίας της μεταπολεμικής  Δανίας.  Η σειρά εξελίσσεται στην Κοπεγχάγη του 1949,  όπου το οργανωμένο έγκλημα, οι μαυραγορίτες  και η διαφθορά,  εξουσιάζουν  την  πόλη.

Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Μπιάρνε  Μάσεν, ένας  φιλόδοξος νεαρός δημοσιογράφος  που σκοπός του είναι να αποκαλύψει την πλεκτάνη της διαφθοράς, η οποία πιστεύει ότι φτάνει μέχρι τα υψηλότερα κοινωνικά και πολιτικά στρώματα.

Η ευκαιρία τού δίνεται, όταν τυχαία ανακαλύπτει ότι  δύο πτώματα έχουν βρεθεί στην παραλία, δεμένα και  χωρίς πρόσωπο και πως η αστυνομία έχει αποκρύψει βασικά στοιχεία της υπόθεσης. Δυστυχώς,  ο τακτικός αστυνομικός ανταποκριτής της εφημερίδας, ο Βίσινγκ, μαζί με τον εκδότη Τάουλοβ,  δεν τον πιστεύουν  και θεωρούν ότι αυτά που τους αναφέρει είναι υπερβολές.

Συνεχίζοντας την έρευνα  ο Μπιάρνε, γνωρίζει και ερωτεύεται τη μαγευτική Λίσμπετ Γκόρνταν. Στο μεταξύ, μαθαίνει ότι  ο αδελφός του Όλεν (πρώην ναζί), επιστρέφει από την Αμερική. Τελικά ο Βίσινγκ πείθεται από τον Μπιάρνε και μαζί ανακαλύπτουν πως στον ιστό της  εγκληματικής οργάνωσης, εμπλέκονται μεγαλο-επιχειρηματίες, πολιτικοί, αστυνομία  και πρώην αντιστασιακοί.

Αστυνομική-δραματική σειρά εποχής και μυστήριου, 6 επεισοδίων, παραγωγής Δανίας 2000.

Σκηνοθεσία:   Ole Christian Madsen.

Πρωταγωνιστούν:  Jakob Cedergen, Stine Stengade, Lars Mikkelsen, Bent Mejding.

 

 Τρίτη 07/02/2017, στις 00.30

Επεισόδιο 1ο: Στη μεταπολεμική Κοπεγχάγη του 1949, ένας νέος εκκολαπτόμενος ιδεαλιστής δημοσιογράφος, ο Μπιάρνε  Μάσεν, είναι αποφασισμένος ν’ αποκαλύψει τη πλεκτάνη του οργανωμένου εγκλήματος που κυριαρχεί στην πόλη.  Δύο πτώματα, που βρέθηκαν στη παραλία, του δίνουν την ευκαιρία να απευθυνθεί στην εφημερίδα του. Δυστυχώς, ο εκδότης του και ο τακτικός αστυνομικός ανταποκριτής της εφημερίδας, ο Βίσινγκ, δεν τον πιστεύουν.  Ο Μπιάρνε συνεχίζει  την έρευνά του, ακόμα και όταν  καταλαβαίνει ότι η διαφθορά φτάνει μέχρι και τα υψηλοτέρα κλιμάκια της αστυνομίας.

Τετάρτη 08/02/2017, στις 00.30

Επεισόδιο 2ο: Ο Μπιάρνε συνεχίζει  τη  προσπάθειά  του ν’ αποκαλύψει  την εγκληματική οργάνωση του Γιαλμάρ, με τη βοήθεια του συναδέλφου του, Βίσινγκ.  Ο Βανμπιέρ (μεγαλο-επιχειρηματίας), τον προσκαλεί σε συνάντηση  και του δίνει  συνέντευξη,  όπου του αποκαλύπτει  πολλά  για τον εαυτό του και τα σχέδιά του για το μέλλον. Στο μεταξύ,  ο  πληροφοριοδότης  του  ο  Βίσελ,  κακοποιείται άγρια στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί   ο  Μπιάρνε   ξανασυναντά  τη  Λίσμπετ και μαθαίνει πως ο αρχηγός της αστυνομίας  είναι  πατέρας της.   Ο  αδελφός  του, Όλεν, επιστρέφει  από την Αμερική γεμάτος ενθουσιασμό, μεγάλα σχέδια και πολλά λαθραία αμερικάνικα δολάρια.

Πέμπτη 09/02/2017, στις 00.30

Επεισόδιο 3ο: Ο Μπιάρνε  ειδοποιείται  από τον Βίσελ, πως είναι έτοιμος  να του αποκαλύψει στοιχεία για το ποιος είναι πίσω από το οργανωμένο έγκλημα  που ταλανίζει την πόλη, καθώς και για το τι απέγινε με τον χρυσό,  μετά το τέλος της ναζιστικής Κατοχής.  Φτάνοντας στο σπίτι του Βίσελ, τον βρίσκει κρεμασμένο.  Συλλαμβάνεται και ανακρίνεται από την αστυνομία  ως ύποπτος.  Ο Μπιάρνε αποκαλύπτει τις υποψίες του περί διαφθοράς στις τάξεις της αστυνομίας. Ο Βίσινγκ τον υποστηρίζει απέναντι στους  εξαγριωμένους αστυνομικούς.    Παρά λίγο να βγάλουν λαβράκι από την όλη υπόθεση, αλλά η ευκαιρία χάνεται, όταν τελευταία στιγμή, παρεμβαίνει ο αρχηγός της αστυνομίας, Γκόρνταν. Ο Βανμπιέρ προσκαλεί τον Μπιάρνε σε μια δεξίωση, όπου ανακοινώνει μια μεγάλη δωρεά για την Παιδεία.  Ο Όλεν συναντά τον Γιαλμάρ, ο οποίος του έχει στήσει  παγίδα για να τον εξαπατήσει και να τον εκβιάσει.  Τα δύο αδέλφια και η Λίσμπετ, πηγαίνουν σ’ ένα τζαζ κλαμπ, όπου τα σπάνε.

Παρασκευή 10/02/2017, στις 00.45

Επεισόδιο 4ο: Τα άρθρα του Μπιάρνε και Βίσινγκ, οδηγούν στην αυτοκτονία κάποιου αστυνομικού και στην εκδίωξή τους από την εφημερίδα. Ταυτόχρονα, ο Γιαλμέρ ζητάει  εκδίκηση, ενώ εμπλέκει τον  Όλεν επικίνδυνα στην οργάνωσή του.  Ο έρωτας του Μπιάρνε για τη Λίσμπετ μεγαλώνει, αλλά ο πατέρας της, ο αρχηγός της αστυνομίας Γκόρνταν, της απαγορεύει να έχει οποιαδήποτε   σχέση μαζί του.  Ο Μπιάρνε συνεχίζει την έρευνά του, ώσπου, άθελά του, γίνεται μάρτυρας σ’ ένα επεισόδιο, στο οποίο μαθαίνει πράγματα για τη ζωή του Βίσινγκ, που δεν θα μπορούσε να τα φανταστεί.

Τρίτη 14/02/2017, στις 00.30

Επεισόδιο 5ο: Ο Μπιάρνε  έχει επιστρέψει στην εφημερίδα χωρίς τον Βίσινγκ, ο οποίος έχει καταρρεύσει. Συνεχίζει την έρευνά του και ρισκάρει τη σχέση του με τη Λίσμπετ, όταν εμπλέκει  τον πατέρα της σ’ αυτή την υπόθεση.  Η Λίσμπετ αρχίζει να υποψιάζεται  την αλήθεια για τον πατέρα της και είναι σε απόγνωση. Ο Όλεν ετοιμάζει το Τζαζ Κλαμπ του, αλλά τότε όλα καταρρέουν.  Ο Γιαλμέρ  αναγκάζεται να παραδοθεί στην αστυνομία, αλλά είναι  ο εισαγγελέας  διατεθειμένος να λάμψει η αλήθεια;

 

Πέμπτη 16/02/2017, στις 00.45

Επεισόδιο 6ο (τελευταίο). Ο Μπιάρνε είναι πολύ κοντά στο στόχο του, αλλά συνειδητοποιεί, ότι κάθε φορά που πλησιάζει οποιονδήποτε  που έχει σχέση με τον Ζάμις, δολοφονείται.   Ο δικηγόρος της αστυνομίας Νταμ Τζένσεν συνεχίζει την έρευνά του, με πολύ καλά αποτελέσματα. Στο μεταξύ, τον Μπιάρνε τον απασχολούν πολλά θέματα, όπως: η σχέση του με τη Λισμπέτ και αν θα μπορέσει να κερδίσει ξανά την αγάπη της,  πώς θα σώσει τον Όλεν από τα νύχια της «αράχνης», τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά ο μεγαλο-επιχειρηματίας και εθνικός ευεργέτης  Βανπιέρ, καθώς και ποιος είναι τελικά ο αρχηγός της εγκληματικής  οργάνωσης.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.