ΕΡΤ2 – Αφιέρωμα στη μνήμη του Σταύρου Τσιώλη 23.07.2019

ΕΡΤ2 – Αφιέρωμα στη μνήμη του Σταύρου Τσιώλη 23.07.2019

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΣΙΩΛΗ
ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
«Μια τόσο μακρινή απουσία»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, στις 23:00

Δράμα, παραγωγής 1985.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Σταύρος Τσιώλης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Αρβανίτης.

Μοντάζ: Κώστας Ιορδανίδης.

Μουσική: Σταμάτης Σπανουδάκης.

Ήχος: Θανάσης Αρβανίτης.

Σκηνικά: Μικές Καραπιπέρης.

Παραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Γιώργος Αρβανίτης, Σταύρος Τσιώλης

Παίζουν: Πέμυ Ζούνη, Δήμητρα Χατούπη, Μηνάς Χατζησάββας, Ζαχαρίας Ρόχας, Μπέτυ Βαλάση, Κωνσταντίνος Τζούμας, Βίνα Ασίκη, Γρηγόρης Ευαγγελάτος, Κατερίνα Τσιώλη, Στέφανος Αλεξάνδρου, Κατερίνα Πετούση, Γιώργος Μελισσάρης, Νίκος Λύτρας.

Διάρκεια: 80΄

Υπόθεση: Η Αγγελική, μια κοπέλα που «φτιάχνει τον κόσμο με το νου της», όπως την κατηγορεί η μητέρα της, εξεγείρεται όταν η οικογένειά της αποφασίζει να κλείσει την κατατονική αδελφή της Αλεξάνδρα στο ψυχιατρείο. Την παίρνει από εκεί μέσα και την οδηγεί στη γενέτειρά τους, στην Πελοπόννησο, όπου όμως και εκεί το κλίμα είναι εχθρικό και δυσοίωνο για τις δύο γυναίκες. Καταδιωκόμενες θα γυρίσουν στην πρωτεύουσα, θα κλειστούν σ’ ένα διαμέρισμα, και σε μια ύστατη απελπισμένη προσπάθεια να υπερασπιστεί την ελευθερία τους, η Αγγελική θα ταμπουρωθεί και θα κλείσει με καρφιά την πόρτα.

Η ταινία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1985, τιμήθηκε με τα βραβεία Α΄ και Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Β΄ Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερης Φωτογραφίας, καθώς και με Ειδική Μνεία Κριτικών.