ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD – Formula 1: Γκραν Πρι Μπαχρέιν 08.04.2018

ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD – Formula 1: Γκραν Πρι Μπαχρέιν 08.04.2018

Η Formula 1 στην ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD

Γκραν Πρι Μπαχρέιν 2018

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου 2018, στις 18:10

Bahrain 1

Πλεονέκτημα Ferrari -μετά τον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος 2018 στην Αυστραλία- και, καθώς το καραβάνι της Formula 1 ταξιδεύει στη Μέση Ανατολή για το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, o Σεμπάστιαν Φέτελ και η ομάδα του θέλουν να διατηρήσουν την πίεση στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Mercedes. Σε μια πίστα όμως, όπου έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια πλην του 2017 (τρεις συνεχόμενες νίκες από το 2014 έως και το 2016) τα «Ασημένια Βέλη» αναμένεται να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, προκειμένου να χαλάσουν το πάρτι που έστησε η Scuderia μετά τη Μελβούρνη.

Έχοντας βρει το λόγο που ηττήθηκε στο Άλμπερτ Παρκ -ένα σφάλμα λογισμικού που οδήγησε σε λανθασμένο υπολογισμό στρατηγικής-  η Mercedes δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει το ίδιο γεγονός να επαναληφθεί και στην πίστα του Σακίρ. Παρ’ όλα αυτά, ο Λιούις Χάμιλτον, ο άνθρωπος που έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του στην Αυστραλία, αναμένει ότι οι Ferrari θα είναι γρήγορες στις υψηλές θερμοκρασίες του Μπαχρέιν, θολώνοντας ακόμη περισσότερο τα νερά για το ποια θα μπορούσε να είναι η τελική έκβαση του αγώνα.

Αν προσθέσουμε δε στην εξίσωση και τη Red Bull, η οποία έδειξε αξιοσημείωτη ταχύτητα στην Αυστραλία -ο Ντάνιελ Ρικιάρντο πέτυχε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα- τότε έχουμε τα συστατικά για μια συναρπαστική, απρόβλεπτης εξέλιξης, μάχη.

Bahrain 2

Το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου 2018,  στις 18:10 από τις συχνότητες της ΕΡΤ2, της ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr. Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα στις 17:00.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Βασίλης Γούσιας, καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.