ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD: Formula 1 – Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι 26.11.2017

ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD: Formula 1 – Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι 26.11.2017

Η Formula 1 στην ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD

Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι 2017

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στις 15:00

(AP Photo / Hassan Ammar)
(AP Photo / Hassan Ammar)

Το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι 2017 θα αρχίσει υπό το φως το ήλιου και θα τελειώσει υπό το φως των προβολέων: ο κατάλληλος τρόπος για να πέσει η αυλαία σε άλλη μία συναρπαστική χρονιά στη Formula 1. Και μπορεί οι τίτλοι οδηγών και κατασκευαστών να έχουν ήδη κριθεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά που διακυβεύονται ακόμη, όπως οι τελικές θέσεις στο πρωτάθλημα και ασφαλώς, το γόητρο…

Η Mercedes και η Ferrari έρχονται στο Άμπου Ντάμπι με τον ίδιο σκοπό: να κερδίσουν. Ο Λιούις Χάμιλτον θέλει να κλείσει τη χρονιά που κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο του με άλλη μία νίκη, ενώ ο ομόσταυλός του, Βάλτερι Μπότας βρίσκεται σε «απόσταση βολής» από τη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών. Μία δεύτερη θέση, την οποία θα μπορούσε να κατακτήσει αν κέρδιζε τον αγώνα και ο έτερος διεκδικητής της θέσης, Σεμπάστιαν Φέτελ, εγκατέλειπε ή τερμάτιζε από την ένατη θέση και κάτω.

(AP Photo / Luca Bruno)
(AP Photo / Luca Bruno)

Από την άλλη, ο Φέτελ μπορεί να έχασε τη μάχη του τίτλου, αλλά για λόγους γοήτρου δεν θα ήθελε με τίποτα να χάσει και τη δεύτερη θέση. Παράλληλα, όπως λέει και ο ίδιος, μετά και τη νίκη του στον προηγούμενο αγώνα στη Βραζιλία, άλλη μία νίκη και στο Άμπου Ντάμπι θα έδειχνε ότι η ομάδα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση και θα «ζέσταινε τις καρδιές» των ανθρώπων στο εργοστάσιο κατά τη διάρκεια του μακρύ χειμώνα που ακολουθεί.

Τέλος, ο συναθλητής του Φέτελ στη Scuderia, Κίμι Ράικονεν, θα ήθελε να υπενθυμίσει σε όλους ότι «είναι ακόμη εδώ» και πως όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν μπορεί να είναι ο ταχύτερος όλων.

Μόνο σ’ αυτούς τους τέσσερις πιλότους έχουμε τα συστατικά για έναν συναρπαστικό αγώνα, καθώς ο καθένας του έχει κάτι που θέλει να αποδείξει.

Αλλά μετά, είναι και οι δύο πιλότοι των Red Bull

Το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι θα μεταδοθεί απευθείας την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 15:00, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr. Μία ώρα νωρίτερα (στις 14:00), θα προηγηθούν σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.