ΕΡΤ2 – Άνθρωποι και ιστορίες: «Ρυθμοί και ρίμες» 08.05.2017

ΕΡΤ2 – Άνθρωποι και ιστορίες: «Ρυθμοί και ρίμες» 08.05.2017

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Ρυθμοί και ρίμες»

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, στις 21:00

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ «Ρυθμοί και ρίμες»

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 και ώρα 21:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Άνθρωποι και ιστορίες», που επιμελείται και παρουσιάζει η Μαρία Κουφοπούλου, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μουσικό ντοκιμαντέρ «Ρυθμοί και ρίμες» του Νίκου Σκαρέντζου.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είναι μία καταγραφή της ελληνικής Ηip Ηop σκηνής.

Χωρίζεται σε 12 θεματολογικά κεφάλαια και παρουσιάζει το χρονικό του Ηip Ηop στη χώρα μας από το ξεκίνημά του τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα, με όλα τα στοιχεία που αυτό περιέχει, όπως τα DJing, MCing, Graffiti, Βreakdance και Beatbox.

Κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με μονόλεπτα animation που όλα μαζί αποτελούν μία μικρού μήκους ταινία και δραματοποιημένα αποσπάσματα της ζωής μιας παρέας νέων, Ελλήνων και μεταναστών, που ζουν στην Αθήνα και προσπαθούν να κερδίσουν μία θέση στο ελληνικό Ηip Ηop.

Στο στούντιο, καλεσμένοι της Μαρίας Κουφοπούλου, είναι ο καθηγητής Γλωσσολογίας Διονύσης Γούτσος, ο οποίος μιλάει για τις διαφορετικές μουσικές εκφράσεις και την εξέλιξη του στίχου στη μουσική, ο ταλαντούχος ηθοποιός και τραγουδιστής Jerome Kaluta, που συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ, καθώς και ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Νίκος Σκαρέντζος.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Μαρία Π. Κουφοπούλου.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Τούμπης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ «Ρυθμοί και ρίμες» (1)