ΕΡΤ2 – ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ (Νέος κύκλος) «Μεταξουργείο, η ξεχασμένη γειτονιά της...

ΕΡΤ2 – ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ (Νέος κύκλος) «Μεταξουργείο, η ξεχασμένη γειτονιά της Αθήνας» 19.03.2020

ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

 «Από πέτρα και χρόνο»

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2020.

Τα νέα ημίωρα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Από πέτρα και χρόνο», «επισκέπτονται» περιοχές κι ανθρώπους σε μέρη επιλεγμένα, με ιδιαίτερα ιστορικά, πολιτιστικά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά.

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ εισχωρεί στη βαθύτερη, πιο αθέατη ατμόσφαιρα των τόπων, όπου ο χρόνος και η πέτρα, σε μια αιώνια παράλληλη πορεία, άφησαν βαθιά ίχνη πολιτισμού και Ιστορίας. Όλα τα επεισόδια της σειράς έχουν μια ποιητική αύρα και προσφέρονται και για δεύτερη ουσιαστικότερη ανάγνωση. Κάθε τόπος έχει τη δική του ατμόσφαιρα, που αποκαλύπτεται με γνώση και προσπάθεια, ανιχνεύοντας τη βαθύτερη ποιητική του ουσία.

Αυτή η ευεργετική ανάσα που μας δίνει η ύπαιθρος, το βουνό, ο ανοιχτός ορίζοντας, ένα ακρωτήρι, μια θάλασσα, ένας παλιός πέτρινος οικισμός, ένας ορεινός κυματισμός, σου δίνουν την αίσθηση της ζωοφόρας φυγής στην ελευθερία και συνειδητοποιείς ότι ο άνθρωπος είναι γήινο ον κι έχει ανάγκη να ζει στο αυθεντικό φυσικό του περιβάλλον και όχι στριμωγμένος και στοιβαγμένος σε ατελείωτες στρώσεις τσιμέντου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, στις 20:00
(Νέος κύκλος) – Eπεισόδιο 1ο: «Μεταξουργείο,
η ξεχασμένη γειτονιά της Αθήνας»

Μεταξουργείο, η παλιά ξεχασμένη γειτονιά της Αθήνας, λίγα μέτρα από την Ομόνοια.

Ένα μωσαϊκό αντιθέσεων και εικόνων.

Δίπλα στα υποβαθμισμένα κτήρια συνεχώς αυξάνονται τα καφέ, τα εστιατόρια, τα θέατρα, τα μουσεία και οι πολυχώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Μια πολυπολιτισμική περιοχή, με ακραία αντιφατικά στοιχεία, που όμως συνεχώς αναπτύσσεται και γίνεται μόδα με πολλούς επισκέπτες.

Κείμενα-παρουσίαση: Λευτέρης Ελευθεριάδης.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ηλίας Ιωσηφίδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Μαυροφοράκης.

Μοντάζ: Χάρης Μαυροφοράκης.

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Ιωσηφίδης.

Εκτελεστής παραγωγός: RGB Studios.