ΕΡΤ2 – «Art Week» 09.07.2017

ΕΡΤ2 – «Art Week» 09.07.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)

«Art Week»

Με τη Λένα Αρώνη

 Το «Art Week» είναι η εκπομπή που κάθε εβδομάδα παρουσιάζει μερικούς από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Η Λένα Αρώνη συνομιλεί με μουσικούς, σκηνοθέτες, λογοτέχνες, ηθοποιούς, εικαστικούς, με ανθρώπους οι οποίοι, με τη διαδρομή και την αφοσίωση στη δουλειά τους, έχουν κατακτήσει την αναγνώριση και την αγάπη του κοινού.

Μιλούν στο «Art Week» για τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίζουν το αντικείμενό τους και περιγράφουν χαρές και δυσκολίες που συναντούν στην πορεία τους.

Η εκπομπή ευελπιστεί να ανάδειξει το προσωπικό στίγμα Ελλήνων καλλιτεχνών, που έχουν εμπλουτίσει τη σκέψη και την καθημερινότητα του κοινού που τους ακολουθεί.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, στις 17:30

«Κατερίνα Ευαγγελάτου – Δημήτρης Πλατανιάς»

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής «Art Week», που μεταδίδεται την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 και ώρα 17:30 στην ΕΡΤ2, η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου μιλάει στη Λένα Αρώνη για το έργο «Άλκηστη» του Ευριπίδη, που θα ανεβάσει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 28 & 29 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Επίσης, μιλάει για την προσέγγισή της σε σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, καθώς και για τη σημασία της παιδείας και της επένδυσης στην Τέχνη.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς μιλάει στη Λένα Αρώνη για το ξεκίνημά του και τη σημαντική διεθνή πορεία του από το Ωδείο της Καλαμάτας στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Λένα Αρώνη.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Νταής, Μιχάλης Λυκούδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου.

Μοντάζ: Κώστας Ιωακειμίδης.

Τεχνική επεξεργασία: RGB STUDIOS-Χ.& Δ. Μαυροφοράκης.