ΕΡΤ2 – ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ: «Αστυνομική λογοτεχνία» 10.06.2018

ΕΡΤ2 – ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ: «Αστυνομική λογοτεχνία» 10.06.2018

ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

«ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Με τον Βασίλη Βασιλικό

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Ο Βασίλης Βασιλικός επιμελείται και παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα εκπομπή, αφιερωμένη στις Τέχνες και στα Γράμματα. Μέσα από παρουσιάσεις ξεχωριστών βιβλίων, μικρές αποκαλύψεις αλλά και σημαντικές αναλύσεις έργων Ελλήνων συγγραφέων, ο οικοδεσπότης της εκπομπής στοχεύει στη γνωριμία με νέους αλλά και παλαιότερους συγγραφείς.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στις 13:00
«Αστυνομική λογοτεχνία»

Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην αστυνομική λογοτεχνία. Ειδήμονες τους είδους μας μιλούν για τα μυστικά και τα σημαντικά της αστυνομικής γραφής.

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Καλφόπουλος, πρωτεργάτης του πρώτου περιοδικού αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα «Crimes and Letters Magazine», μας παρουσιάζει το περιοδικό, την ποικίλη ύλη και ευρεία θεματολογία του και μας μιλά για γνωστούς Έλληνες και ξένους αστυνομικούς συγγραφείς, αλλά και για τα λίγο έως πολύ άγνωστα σήμερα «Αστυνομικά» χρονογραφήματα του ποιητή Κώστα Βάρναλη.

Ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος, με αφορμή το σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Ζορζ Σιμενόν «Πεντιγκρή» μας μιλά για τον μαέστρο αυτόν της αστυνομικής λογοτεχνίας και δημιουργό του διάσημου επιθεωρητή Μεγκρέ.

Ο συγγραφέας Φίλιππος Φιλίππου, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο «Ιστορία της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας» μας ξεναγεί στην ελληνική αστυνομική λογοτεχνία από το 1927 ώς τις μέρες μας, που έχει ως «φάρο» τον θρυλικό αστυνόμο Μπέκα από τον εμβληματικό συγγραφέα του είδους Γιάννη Μαρή.

Παρουσίαση: Βασίλης Βασιλικός.

Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης.

Αρχισυνταξία: Χριστίνα Οικονομίδου.

Μουσική: Νίκος Μυλωνάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταύρος Παπουτσάς, Μιχάλης Ζαμπαράς.

Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Μπινίκου.

Αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί Μιχαέλα Κυβεντίδου και Έλενα Παπασταύρου.