ΕΡΤ2 – ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ «Αυτοβιογραφίες» 14.04.2019

ΕΡΤ2 – ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ «Αυτοβιογραφίες» 14.04.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
«ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»
Με τον Βασίλη Βασιλικό

Ο Βασίλης Βασιλικός επιμελείται και παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα εκπομπή, αφιερωμένη στις Τέχνες και στα Γράμματα. Μέσα από παρουσιάσεις ξεχωριστών βιβλίων, μικρές αποκαλύψεις αλλά και σημαντικές αναλύσεις έργων Ελλήνων συγγραφέων, ο οικοδεσπότης της εκπομπής στοχεύει στη γνωριμία με νέους αλλά και παλαιότερους συγγραφείς.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στις 16:00
Επεισόδιο 4ο: «Αυτοβιογραφίες»

Το επεισόδιο αυτό του «Άξιον Εστί» είναι αφιερωμένο στις αυτοβιογραφίες.

Ο επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Θανάσης Αγάθος, μας παρουσιάζει την αυτοβιογραφία του Κώστα Γαβρά, με τίτλο «Πήγαινε εκεί που είναι αδύνατο να πας».

Μέσα από την αφήγηση του σκηνοθέτη ξετυλίγονται τα σημαντικότερα παγκόσμια γεγονότα των τελευταίων εξήντα χρόνων, καθώς και τα παρασκήνια του διεθνούς κινηματογράφου και οι εμπειρίες του από τα αμέτρητα ταξίδια του.

Ο διπλωμάτης Γιώργος Πετσωτάς μέσα από το βιβλίο του «Το καραβάνι που χόρευε», μας καταθέτει την προσωπική του εμπειρία από το Καραβάνι των Δρόμων της Ελιάς, όπου άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, επαγγέλματος και κοινωνικής θέσης, συνταξίδεψαν σε περισσότερες από είκοσι χώρες κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Με μοτοσικλέτες, τζιπ, λεωφορείο και φορτηγό.

Ο διακεκριμένος νομικός και πολιτικός Στρατής Στρατήγης, με αφορμή την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Αστυγραφία», ζωντανεύει το πολυμορφικό σκηνικό της Αθήνας, διανύοντας έξι δεκαετίες από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, για τους οποίους χρημάτισε πρώτος πρόεδρος του «Αθήνα 2004».

Τέλος, η συγγραφέας και σεναριογράφος Βίκυ Χασάνδρα, μας ξεναγεί στον συναρπαστικό κόσμο της δημιουργού του Ηρακλή Πουαρό και της Μις Μαρπλ, με αφορμή την αυτοβιογραφία της διάσημης συγγραφέως Άγκαθα Κρίστι.

Παρουσίαση: Βασίλης Βασιλικός.

Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης.

Αρχισυνταξία: Χριστίνα Οικονομίδου.

Μουσική: Νίκος Μυλωνάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταύρος Παπουτσάς, Μιχάλης Ζαμπαράς.

Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Μπινίκου.

Σύμβουλος εκπομπής:  Κώστας Καλφόπουλος.

Εκτέλεση παραγωγής: ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΕ 2019.