ΕΡΤ2 – ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ «Γυναίκες της αστυνομικής λογοτεχνίας» 22.04.2018

ΕΡΤ2 – ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ «Γυναίκες της αστυνομικής λογοτεχνίας» 22.04.2018

 ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

«ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Εκπομπή αφιερωμένη στο βιβλίο και στις Τέχνες
Με τον Βασίλη Βασιλικό

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Ο Βασίλης Βασιλικός επιμελείται και παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα εκπομπή, αφιερωμένη στις Τέχνες και στα Γράμματα. Μέσα από παρουσιάσεις ξεχωριστών βιβλίων, μικρές αποκαλύψεις αλλά και σημαντικές αναλύσεις έργων Ελλήνων συγγραφέων, ο οικοδεσπότης της εκπομπής στοχεύει στη γνωριμία με νέους αλλά και παλαιότερους συγγραφείς.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στις 16:10

«Γυναίκες της αστυνομικής λογοτεχνίας»

«Γυναίκες της αστυνομικής λογοτεχνίας» Τατιάνα Αβέρωφ

Η Τατιάνα Αβέρωφ, στο πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα «Έγκλημα στον Παράδεισο», τοποθετεί τη δράση της σ’ ένα  ορεινό χωριό, όπου την ήσυχη και ειδυλλιακή ζωή των κατοίκων αναστατώνει η δολοφονία του δημάρχου. Μ’ αυτή την αφορμή, ξεδιπλώνονται μυστικά, ψέματα και σύνδρομα, συνθέτοντας το ψυχολογικό πορτρέτο μιας μικρής περιοχής, που όμως αποτελεί μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας.

«Γυναίκες της αστυνομικής λογοτεχνίας» Χίλντα Παπαδημητρίου

Η Χίλντα Παπαδημητρίου με τη «Συχνότητα του θανάτου», χρησιμοποιεί ως αφορμή την εξιχνίαση ενός εγκλήματος που διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2009, στις αρχές της κρίσης, προκειμένου να περιπλανηθεί στις σχέσεις και τις εσωτερικές αλλαγές, στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να οδηγηθεί στα άκρα αλλά και στις μουσικές και φυσικές διαδρομές που διανύουν όλοι οι χαρακτήρες της, από τους αστυνομικούς μέχρι τους άστεγους.

«Γυναίκες της αστυνομικής λογοτεχνίας» Ευτυχία Γιαννάκη

 Οι «Αλκυονίδες μέρες» της  Ευτυχίας Γιαννάκη αποτελούν το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας με χώρο δράσης την Αθήνα, στην καρδιά της κρίσης. Η δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας από την Γκάνα σε μεγάλο εμπορικό κέντρο, είναι εδώ η αφορμή για να αναδυθούν τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, αλλά κι εκείνα των ανθρώπινων σχέσεων.

Τέλος, ο Ανδρέας Αποστολίδης αναφέρεται στην εξέλιξη της αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Παρουσίαση: Βασίλης Βασιλικός.

Αρχισυνταξία: Χριστίνα Οικονομίδου.

Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης.

Μουσική: Νίκος Μυλωνάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταύρος Παπουτσάς, Μιχάλης Ζαμπαράς.

Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Μπινίκου.

Αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί Κρυσταλλία Κεφαλούδη και Μιχαέλα Κυβεντίδου.