ΕΡΤ2 – «Άξιον Εστί» με τον Βασίλη Βασιλικό 18.03.2018

ΕΡΤ2 – «Άξιον Εστί» με τον Βασίλη Βασιλικό 18.03.2018

 ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

«ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Εκπομπή αφιερωμένη στο βιβλίο και στις Τέχνες
Με τον Βασίλη Βασιλικό

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Ο Βασίλης Βασιλικός επιμελείται και παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα εκπομπή, αφιερωμένη στις Τέχνες και στα Γράμματα. Μέσα από παρουσιάσεις ξεχωριστών βιβλίων, μικρές αποκαλύψεις αλλά και σημαντικές αναλύσεις έργων Ελλήνων συγγραφέων, ο οικοδεσπότης της εκπομπής στοχεύει στη γνωριμία με νέους αλλά και παλαιότερους συγγραφείς.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στις 16:00
Εκπομπή 2η: «Νέοι Εκδοτικοί Οίκοι»

«Νέοι Εκδοτικοί Οίκοι» (1) Το επεισόδιο αυτό είναι αφιερωμένο στους εκδοτικούς οίκους που ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους εν μέσω κρίσης. Ο Βασίλης Βασιλικός συνομιλεί με τη Γιώτα Κριτσέλη (Εκδόσεις Κίχλη), τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο (Κάπα Εκδοτική) και τον Ξενοφώντα Μπρουντζάκη (Ποικίλη Στοά), για το σκεπτικό και το στίγμα των εκδοτικών τους οίκων, το εκδοτικό τους πρόγραμμα και γενικότερα για την εκδοτική τους δραστηριότητα.

«Νέοι Εκδοτικοί Οίκοι»

Ο φακός της εκπομπής περιηγείται το κέντρο της Αθήνας από την Πλατεία Καρύτση, στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Μωβ Σκίουρος, μέχρι την Ασκληπιού, στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Βακχικόν και τέλος στην πλατεία Εξαρχείων στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Bibliotheque.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Βασίλης Βασιλικός.

Αρχισυνταξία: Χριστίνα Οικονομίδου.

Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης.

Μουσική: Νίκος Μυλωνάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταύρος Παπουτσάς, Μιχάλης Ζαμπαράς.

Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Μπινίκου.

Αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί: Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Μιχαέλα Κυβεντίδου.