ΕΡΤ2 – ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ: «Πρωτοεμφανιζόμενοι λογοτέχνες» 27.05.2018

ΕΡΤ2 – ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ: «Πρωτοεμφανιζόμενοι λογοτέχνες» 27.05.2018

ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

«ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Με τον Βασίλη Βασιλικό

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Ο Βασίλης Βασιλικός επιμελείται και παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα εκπομπή, αφιερωμένη στις Τέχνες και στα Γράμματα. Μέσα από παρουσιάσεις ξεχωριστών βιβλίων, μικρές αποκαλύψεις αλλά και σημαντικές αναλύσεις έργων Ελλήνων συγγραφέων, ο οικοδεσπότης της εκπομπής στοχεύει στη γνωριμία με νέους αλλά και παλαιότερους συγγραφείς.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 27 Μαΐου 2018, στις 13:00
«Πρωτοεμφανιζόμενοι λογοτέχνες»
Μάτα Καστρησίου
Μάτα Καστρησίου

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 και ώρα 13:00 στην ΕΡΤ2, η εκπομπή «Άξιον Εστί» εστιάζει την προσοχή της στους νέους δημιουργούς, εκείνους που καταγράφουν την Ιστορία της Λογοτεχνίας του αύριο.

Κωνσταντίνος Τζήκας
Κωνσταντίνος Τζήκας

Η Μάτα Καστρησίου, ο Κωνσταντίνος Τζήκας και η Ευρυδίκη Νικήτα, είναι οι νέοι συγγραφείς που συζητούν με τον Βασίλη Βασιλικό και -ο καθένας μέσα από τη δική του οπτική γωνία- φωτίζουν διαφορετικές όψεις του ανθρώπινου ψυχισμού.

Ευρυδίκη Νικήτα
Ευρυδίκη Νικήτα

Τα «Απορριμματοφόρα των έξι», τα «Κομμένα» και η «Οδοντωτή μνήμη» είναι τα τρία βιβλία των αντίστοιχων δημιουργών, που όχι μόνο προοιωνίζουν ένα ενδιαφέρον συγγραφικό μέλλον αλλά και αλληλοσυμπληρώνονται, αποτυπώνοντας τους σύγχρονους ψυχικούς κραδασμούς σε όλες τους τις εκφάνσεις.

Επίσης, ο φακός της εκπομπής συναντά την Ούρσουλα Φωσκόλου και την Αλεξάνδρα Κ., που μέσα από τα βιβλία τους «Το κήτος» και «Πώς φιλιούνται οι αχινοί;» αντίστοιχα, επιμένουν σε μια διαφορετική ανάγνωση της καθημερινότητας.

Παρουσίαση: Βασίλης Βασιλικός.

Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης.

Αρχισυνταξία: Χριστίνα Οικονομίδου.

Μουσική: Νίκος Μυλωνάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταύρος Παπουτσάς, Μιχάλης Ζαμπαράς.

Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Μπινίκου.

Αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Φράτζιου και Ελένα  Παπασταύρου.