ΕΡΤ2 – CLOSE UP «Reunion: 20 χρόνια Σπουδών Jazz στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο»...

ΕΡΤ2 – CLOSE UP «Reunion: 20 χρόνια Σπουδών Jazz στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο» 09.02.2018

CLOSE UP

«Reunion: 20 χρόνια σπουδών jazz στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, στις 20:00

REUNION6

Αφιερωμένο στην επέτειο της συμπλήρωσης 20 χρόνων του Προγράμματος Τζαζ Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι το επεισόδιο με τίτλο «Reunion» από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Close up», που μεταδίδεται την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:00 στην ΕΡΤ2.

REUNION2

Καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος μας ξεναγούν στους χώρους όπου ζει και αναπνέει η τζαζ σκηνή στην Κέρκυρα. Στις δύο δεκαετίες λειτουργίας του, το Τμήμα έχει κατορθώσει να συγκροτήσει μια κοινότητα, της οποίας τα μέλη συνδέουν η αγάπη για τη μουσική και το κοινό όραμα που προέρχεται από την τζαζ.

REUNION8

Η τζαζ είναι η πιο «κοινοτική»  και πιο δημοκρατική μουσική, όπως εξηγεί ο Δήμος Δημητριάδης, διακεκριμένος σαξοφωνίστας και εκπαιδευτικός, ο οποίος εμπνεύστηκε και δημιούργησε αυτή την υψηλού επιπέδου Σχολή, που αποτελεί φυτώριο νέων δημιουργών.

REUNION10

Οι απόφοιτοι έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια και, κατά γενική ομολογία, έχουν επηρεάσει καταλυτικά το χαρακτήρα της σκηνής της Αθήνας, όχι μόνο με την ολοκληρωμένη μουσική τους εκπαίδευση αλλά και με το θετικό και δημιουργικό ήθος που φέρνουν από τη Σχολή της Κέρκυρας.

REUNION1

Η Κέρκυρα είναι το μοναδικό νησί της Ελλάδας, όπου ακούγεται υψηλής ποιότητας τζαζ όλο το χρόνο.

Οι ήχοι της τζαζ, η ομορφιά του νησιού και το πάθος των μουσικών για την τέχνη τους, καθιστούν τους θεατές του επεισοδίου μέλη της εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής αυτής κοινότητας.

REUNION4

Σκηνοθεσία-σενάριο: Κώστας Μαχαίρας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θανάσης Μπακόπουλος, Βασίλης Μουσαφίρης.

Ηχοληψία: Παναγιώτα Δερβιτσιώτη.

Μοντάζ: Σάκης Γαλάνης, Σταύρος Λογοθέτης.

Διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Δημητρακάκος.