ΕΡΤ2 – CLOSE UP «Τα δύσκολα εύκολα» – Όλια Λαζαρίδου 03.11.2017

ΕΡΤ2 – CLOSE UP «Τα δύσκολα εύκολα» – Όλια Λαζαρίδου 03.11.2017

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

CLOSE UP 

«Τα δύσκολα εύκολα» – Όλια Λαζαρίδου

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, στις 20:00

CLOSE UP «Τα δύσκολα εύκολα» - Όλια Λαζαρίδου (2) Νέα σειρά δημιουργικών ντοκιμαντέρ, που αναφέρονται στο έργο και στη ζωή Ελλήνων δημιουργών,  καλλιτεχνών, επιστημόνων, αλλά και απλών ανθρώπων που συμβάλλουν -ο καθένας με το δικό του τρόπο- στη συγκρότηση της συλλογικής μας ταυτότητας.

Πέρα από πρόσωπα, παρουσιάζονται  δημιουργικές συλλογικότητες και δράσεις, κοινωνικές, οικολογικές, επιστημονικές.

Τα γυρίσματα αυτής της νέας σειράς ντοκιμαντέρ, έγιναν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η κινηματογράφηση της συνέντευξης του δημιουργού είναι η βάση κάθε ντοκιμαντέρ. Εδώ ξετυλίγεται το νήμα της διήγησης, μνήμες, εμπειρίες, πεποιθήσεις, συναισθήματα. Μια προσεκτική ανασκαφή στην καρδιά και στο πνεύμα κάθε δημιουργού. Από την επιφάνεια στο βάθος. Η κάμερα καδράρει τον άνθρωπο σε close-up, παρακολουθεί από κοντά και καταγράφει την εξομολόγηση.

Το πρόσωπο σιγά-σιγά αποκαλύπτεται, ενώ παράλληλα το έργο του παρουσιάζεται μέσα στην ιστορική του εξέλιξη. Εξηγείται η σημασία του, τοποθετείται μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι και αναδεικνύονται οι ποιότητες και η ιδιαιτερότητά του.

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται και τα υπόλοιπα θέματα της σειράς.

Οι ποιοτικές προδιαγραφές του «Close Up» διατρέχουν όλα τα στάδια της δημιουργίας κάθε επεισοδίου: την έρευνα, το σενάριο, το γύρισμα, την τεχνική επεξεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ντοκιμαντέρ της σειράς -που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα- έχουν συμμετάσχει ήδη σε αναγνωρισμένα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, κερδίζοντας διακρίσεις και βραβεία.

Το «Close Up» είναι μία εξ ολοκλήρου εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ με την οποία  δίνεται η δυνατότητα στους σκηνοθέτες της ΕΡΤ να εκφράσουν τις ιδέες τους, τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς τους και να προσφέρουν μια αξιόλογη σειρά ντοκιμαντέρ στο κοινό της δημόσιας Τηλεόρασης.

CLOSE UP «Τα δύσκολα εύκολα» - Όλια Λαζαρίδου

Eκπομπή 3η: «Τα δύσκολα εύκολα» – Όλια Λαζαρίδου

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Close Up» φιλοξενεί την Όλια Λαζαρίδου,  με αφορμή το τρίτο της βιβλίο με τίτλο «Τα δύσκολα εύκολα». Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Ρεμούνδου, προσεγγίζει τη ζωή και το έργο της ηθοποιού, σκηνοθέτιδας και ποιήτριας, σε μία προσωπογραφία έκπληξη.

Διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Δημητρακάκος.

CLOSE UP «Τα δύσκολα εύκολα» - Όλια Λαζαρίδου (1)