ΕΡΤ2 – Ελληνική ταινία «Η χαρά και η θλίψη του σώματος» 19.11.2017

ΕΡΤ2 – Ελληνική ταινία «Η χαρά και η θλίψη του σώματος» 19.11.2017

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ-Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

  «Η χαρά και η θλίψη του σώματος»

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στις 23:30

Η χαρά και η θλίψη του σώματος 1
Κοινωνικό δράμα, συμπαραγωγής Κύπρου-Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρωσίας 2012.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ανδρέας Πάντζης.

Σενάριο: Ανδρέας Πάντζης, Μαρία Μόζαρ.

Μουσική: Βάσος Αργυρίδης.

Φωτογραφία: Νικολάι Λαζάροφ.

Μοντάζ: Τάκης Γιαννόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Χάρης Αμπράζης, Γιώργος Χωραφάς, Σίλβια Πέτκοβα, Νικολάι Μουταφτσίεφ, Κρίστοφερ Γκρέκο, Κώστας Δημητρίου, Ανδρέας Καρράς, Παναγιώτα Μόνια, Λίνα Ζένιου Παπά, Δημήτρης Δημητρίου, Ηλίας Αλετράς, Βασίλης Μιχαήλ, Πέτρος Φιλίππου, Γιώργος Λώρης, Λευτέρης Σαλωμίδης, Νεοπτόλεμος Νεοπτολέμου, Σπύρος Γεωργιάδης, Σκεύος Πολυκάρπου.

Διάρκεια: 110΄

Η χαρά και η θλίψη του σώματος 3

Υπόθεση: Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τον Ευαγόρα, ο οποίος μόλις έχει βγει από τη φυλακή, όπου ήταν φυλακισμένος για πέντε χρόνια. Άριστος φοιτητής, μοναχογιός, ορφανός από πατέρα αγνοούμενο και πρόσφυγας από τη Γιαλούσα, είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, αλλά η μοίρα και η αφοσίωσή του σε μία φιλία που επέλεξε να μην προδώσει, τον οδήγησε στη φυλακή. Τώρα είναι ένας μοναχικός 35άρης που ψάχνει να ξαναβρεί το νήμα της ζωής του. Δεν μπορεί όμως να αφήσει πίσω του το παρελθόν και αναζητεί απεγνωσμένα να βρει το χαμένο του φίλο. Το ταξίδι της αναζήτησης του τον οδηγεί στη Βουλγαρία, όπου γνωρίζει και ερωτεύεται την Ντίτα, μία νεαρή και όμορφη κοπέλα. Ο έρωτάς τους αποτελεί σωτηρία και για τους δύο.

Η χαρά και η θλίψη του σώματος 4

Ο Ευαγόρας ψάχνει την αγάπη, την επικοινωνία, την εμπιστοσύνη. Η Ντίτα τη λύτρωση από μία ζωή που δεν της αξίζει. Αυτό όμως που Ευαγόρας δεν γνωρίζει είναι ότι στο ταξίδι του τον ακολουθεί η αστυνομία και η Ιντερπολ, πιστεύοντας πως θα τους οδηγήσει στον Μιλέν, το φίλο του που καταζητείται. Η φιλία του με τον Μιλέν ήταν σημαντική στη ζωή του, γιατί μετά την προσφυγιά του ’74, ο Ευαγόρας ζούσε απομονωμένος ψυχολογικά, έχοντας χάσει τα πάντα: την παιδική του ηλικία, τους συγγενείς του, τους φίλους, τους γείτονες, τον πατέρα του, την οικονομική ασφάλεια…

Στο τέλος η αναζήτηση του φίλου του, θα καταλήξει σε τραγωδία…

Η χαρά και η θλίψη του σώματος 5

Ο πολυβραβευμένος Κύπριος σκηνοθέτης Ανδρέας Πάντζης, μετά τη «Σφαγή του κόκορα» και «Το τάμα», επιλέγει και πάλι για πρωταγωνιστή του τον Γιώργο Χωραφά, αυτή τη φορά σ’ ένα σύγχρονο κοινωνικό δράμα, ένα φιλμ νουάρ, που καταπιάνεται μ’ ένα διαχρονικό θέμα: αυτό της προδοσίας και της φιλίας.

Η χαρά και η θλίψη του σώματος 6