ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα για την εκπομπή «Εν Συνόλω» 21.07.2019

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα για την εκπομπή «Εν Συνόλω» 21.07.2019

Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος ΕΡΤ2

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 21/7/2019, στις 11:30, από την εκπομπή «ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ» θα μεταδοθεί σε επανάληψη η «Γλυκιά Συμφωνία».

«Γλυκιά Συμφωνία» του Γιώργου Βούκανου

H Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ερμηνεύει σε 1η εκτέλεση τη «Γλυκιά Συμφωνία» με την πρώτη ενορχήστρωση του έργου που έκανε ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος, που ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η αλληγορική αυτή παιδική όπερα είναι γεμάτη με μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Το μουσικό αυτό παραμύθι του συνθέτη Γιώργου Βούκανου, σε κείμενα και στίχους Μαίρης Βούκανου, μας ταξιδεύει σε ένα ονειρικό τοπίο στις πιο γλυκές στιγμές των παιδικών μας χρόνων σε ένα Μαγεμένο Δάσος, τη Ζαχαρένια Πολιτεία και τους ήρωές της.

Με τους ονειρικούς ήχους, τα χρώματα και τα τραγούδια της «Γλυκιάς Συμφωνίας», η παιδική αυτή όπερα μας δίνει μια γλυκιά ελπίδα στην πικρή καθημερινότητα του σήμερα. Μια μοναδική μουσική παράσταση για μικρούς και για μεγάλους

Τη σκηνοθετική επιμέλεια του παραμυθιού έχει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Τους κεντρικούς ρόλους του παραμυθιού ερμηνεύουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης (Αφηγητής – Κακός Λύκος), Άντα Αθανασοπούλου (Ευχονεράιδα – Πριγκίπισσα «Γλυκιά Βανίλια»), Γιώργος Ματθαιακάκης (Πρίγκιπας Αμυγδαλόπαστος), Κώστας Τζέμος (Ζαχαροπλάστης Άχνης), Θανάσης Βούτσας (Σοκολατοντελάλης), Ιωάννα Εμμανουήλ (Κακιά Μάγισσα) και η Ελένη Αθανασοπούλου (Ευχονεραϊδάκι).

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Αραβίδης.