ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 01-13.11.2020

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 01-13.11.2020

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 01/11/2020, στις 21:00, στην ΕΡΤ2, στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» (E) θα μεταδοθεί σε επανάληψη το επεισόδιο: «Έξω από τα δόντια» Κ8 W

Στην Ελλάδα της κρίσης το ποδόσφαιρο μοιάζει διέξοδος για έξι ακροατές που μοιράζονται τηλεφωνικά τα προβλήματά τους με τον παραγωγό μιας ραδιοφωνικής εκπομπής. Η καθημερινή επαφή τους με τον Γιώργο Γεωργίου δίνει στους ακροατές βήμα, συζητάνε όσα τους καίνε και διαμορφώνει -με πρόσχημα το ποδόσφαιρο- έναν καινούργιο τρόπο επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και εξομολογήσεων με ψυχοθεραπευτικές διαστάσεις.

Οι ήρωες αυτοί, που συμμετέχουν καθημερινά στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γεωργίου, θα συναντηθούν με τον παρουσιαστή της εκπομπής στο τέλος; Το ραδιόφωνο είναι ένα μέσο που αποκαθιστά την επικοινωνία; Το ποδόσφαιρο και οι προσδοκίες του είναι ένας τρόπος να ελπίζει κανείς για το μέλλον του;

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μενέλαος Καραμαγγιώλης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Magnus Briem, Παύλος Ρούφος.

Αρχισυνταξία-ιδέα: Magnus Briem.

Μόνταζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης, Κώστας Μακρυνός.

Μουσική τίτλων αρχής: Μίνως Μάτσας.

Παραγωγή: Φένια Κοσοβίτσα-Blonde S.A.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 10/11/2020, στις 13:00, «Τα μυστικά της ζούγκλας» (Undercover in the Jungle) είναι ένα μεμονωμένο ντοκιμαντέρ. 

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2019.

Ο Γουίλ Μπένσον, ζωολόγος, φυσιοδίφης και κινηματογραφιστής, επιχειρεί με την ομάδα του ένα πρωτότυπο πείραμα στην Αμαζονία του Ισημερινού. Με τηλεχειριζόμενες κάμερες καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι της ζούγκλας και ξεκινά την κινηματογράφηση της ζωής και των συνηθειών ζώων και εντόμων για τα οποία διαφορετικά δεν θα είχαμε καμία πληροφορία.

Στο εγχείρημά αυτό που θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα, η ομάδα των επιστημόνων έχει να αντιμετωπίσει τον αστάθμητο παράγοντα των καιρικών συνθηκών, την ίδια την αφιλόξενη και δύσβατη ζούγκλα αλλά και την περιέργεια των ζώων για τις κάμερες και τον εξοπλισμό τους.

Θα καταγράψουν την καθημερινή ζωή πολλών πλασμάτων, από τα μάρμοζετ, τις μικρότερες μαϊμούδες του πλανήτη σε μέγεθος ανθρώπινης παλάμης, μέχρι τις υπέροχες πεταλούδες του Αμαζονίου, τις αποικίες νυχτερίδων και τους γύπες που παραμένουν οι πλέον επικίνδυνοι θηρευτές της περιοχής.

Το ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί σε επανάληψη, την Τετάρτη 11/11/2020, στις 08:45.

Την Τετάρτη 11/11/2020, στις 13:00: «Η γη των Γκρέμλινς» (Land of Gremlins) Α΄ τηλεοπτική μετάδοση Κ8 GR

Μίνι σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2015.

Το νησί της Μαδαγασκάρης φιλοξενεί μερικά από τα σπανιότερα και πιο συναρπαστικά πλάσματα της Γης.

Σ’ αυτή την υπέροχη σειρά ντοκιμαντέρ θα κάνουμε ένα μοναδικό ταξίδι στo οικοσύστημα αυτού του παρθένου παραδείσου, για να γνωρίσουμε τις ζωές των περίεργων κατοίκων του!

Eπεισόδιο 1ο: «Το πνεύμα του λεμούριου»

Θα ζήσουμε μία ημέρα στη ζωή μιας οικογένειας ινδριίδων, ακολουθώντας τη μητέρα, τον πατέρα και τα τρία παιδιά τους στο σπίτι τους, στο τροπικό δάσος του Εθνικού Πάρκου της Μανταντίας στη Μαδαγασκάρη.

Βαδίζοντας στην καθημερινή τους διαδρομή, θα συναντήσουμε και άλλα πλάσματα του δάσους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται κάποιοι από τους βασικούς θηρευτές τους, όπως ο βόας και η φόσα.

Θα μάθουμε για την ιστορία και την εξέλιξη των ιντριίδων, καθώς και για τους σύγχρονους κινδύνους που αντιμετωπίζει τόσο αυτό το απειλούμενο πρωτεύον θηλαστικό όσο και άλλοι λεμούριοι της Μαδαγασκάρης.

Το επεισόδιο 1ο θα μεταδοθεί σε επανάληψη, την Πέμπτη 12/11/2020, στις 08:45.

Την Πέμπτη 12/11/2020, στις 13:00: «Η γη των Γκρέμλινς» (Land of Gremlins) Α΄ τηλεοπτική μετάδοση Κ8 GR

Μίνι σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2015.

Eπεισόδιο 2ο: «Μαδαγασκάρη, το νησί των ναυαγών»

Η Μαδαγασκάρη είναι ένας παράξενος, μοναδικός κόσμος απαράμιλλης βιολογικής ενδημίας. Το τέταρτο αρχαιότερο νησί του κόσμου αλλά και το μεγαλύτερο, παρέμεινε εντελώς απομονωμένο για 88 εκατομμύρια χρόνια. Αυτή η απομόνωση, μαζί με τα τόσα διαφορετικά ενδιαιτήματα του νησιού είχε ως αποτέλεσμα την απίστευτη σπανιότητα ειδών που παρατηρείται σήμερα. Θα ταξιδέψουμε στο νησί και θα επισκεφθούμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία του, βλέποντας πώς τα είδη της Μαδαγασκάρης έχουν εξελιχθεί αξιοποιώντας στο έπακρο την ποικιλία των κλιματολογικών συνθηκών και των οικοτόπων στο νησί. Ξεκινώντας από τα απίστευτα τροπικά δάση στα ανατολικά του νησιού, θα κατευθυνθούμε δυτικά, στα ξηρά φυλλοβόλα δάση της δυτικής παράκτιας πεδιάδας, στη συνέχεια νότια προς τις ξηρές ακανθωτές ερήμους και στη συνέχεια πίσω βόρεια κατά μήκος της ορεινής σπονδυλικής στήλης του νησιού για το πιο αξιοθαύμαστο, ίσως, τοπίο ανάμεσα σε όλα: το Τσίνγκι της Ανκαράνα.

Το επεισόδιο 2ο θα μεταδοθεί σε επανάληψη, την Παρασκευή 13/11/2020, στις 08:45.

Την Παρασκευή 13/11/2020, στις 13:00: «Η γη των Γκρέμλινς» (Land of Gremlins) Α΄ τηλεοπτική μετάδοση Κ8 GR

Μίνι σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2015.

Eπεισόδιο 3ο (τελευταίο): «Εν ψυχρώ»

Η Μαδαγασκάρη είναι το αρχαιότερο νησί της υφηλίου.

Μια μυστηριώδης χώρα, που βρίσκεται μέσα στον Ινδικό Ωκεανό και απέχει 400 χιλιόμετρα από την αφρικανική στεριά.
Ένα κομμάτι βράχου πεταμένο εκεί από την εποχή των δεινοσαύρων και, τελείως απομονωμένη, έχει εξελιχθεί σε ένα βιολογικό χωνευτήρι.

Εκεί όπου η φύση έχει ενώσει φυτά και ζώα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού πάνω στη Γη, τα αρπακτικά παραμονεύουν στις σκιές και οι σαύρες εξαφανίζονται μέσα στα δέντρα, στο εξωτικό, μαγευτικό νησί της Μαδαγασκάρης τα ψυχρόαιμα πλάσματα βασιλεύουν.